Teamnet anunță rezultatele financiare pentru 2013 și strategia pe următorii 4 ani

26 iunie 2014

Grupul Teamnet, unul dintre primii trei integratori de IT&C din România, anunță rezultatele financiare pentru 2013 și planurile strategice pe următorii ani, precum și noile parteneriate dezvoltate în acest an împreună cu investitori de renume la nivel internațional.

Teamnet anunță rezultatele financiare pentru 2013 și strategia pe următorii 4 ani

Grupul Teamnet, unul dintre primii trei integratori de IT&C din România, anunță rezultatele financiare pentru 2013 și planurile strategice pe următorii ani, precum și noile parteneriate dezvoltate în acest an împreună cu investitori de renume la nivel internațional.

Grupul Teamnet a raportat o cifră de afaceri de 71 milioane euro pentru anul trecut, în creștere cu 35% față de rezultatele de peste 53 milioane euro înregistrate în 2012. Progresul excepțional se datorează pașilor importanți făcuți de Teamnet în ultimii ani către transformarea într-un grup regional axat pe dezvoltarea de proiecte de anvergură, cu impact major asupra societății. Strategia Teamnet pentru următorii ani constă în lansarea de produse și proiecte complexe care vor susține extinderea accelerată în regiune, cu sprijinul financiar din partea a doi parteneri renumiți – IFC, membră a Grupului Băncii Mondiale, și Black Sea Trade & Development Bank (BSTDB) precum și asigurarea unei creșteri durabile, care se vor concretiza într-un venit estimat de 100 milioane de euro până în 2016.

„În ultimii ani, Teamnet a parcurs etape importante pentru evoluția fiecărei companii din grup, a industriei locale de IT&C și a întregii societăți, aspirând mereu către inovație. Astăzi putem observa rezultate excepționale și ne propunem să atingem obiective remarcabile și în următorii ani. Rezultatele financiare ne confirmă potențialul de creștere atât în România, cât și la nivel regional, de aceea planurile noastre strategice pentru următorii patru ani se vor concentra pe extinderea pe piețe internaționale importante, în care putem dezvolta proiecte de anvergură în domeniile noastre de business: inginerie, cloud, externalizarea proceselor de business și vehiculele aeriene fără pilot. Împreună cu IFC și Black Sea Trade & Development Bank, în calitate de parteneri, ne propunem să dezvoltăm potențialul de creștere din România și din întreaga regiune”, a declarat Bogdan Padiu, CEO Teamnet Group.

Până acum, cei mai importanţi paşi realizaţi de Teamnet în 2014 au fost atragerea de noi investitori, relocarea într-un nou sediu, consolidarea extinderii regionale prin deschiderea unui nou birou în Croația și investiția în principalele domenii strategice. De asemenea, Ymens, compania de cloud din cadrul grupului Teamnet, anunță asocierea cu NEC Europe într-un parteneriat strategic care îmbină expertiza și tehnologia necesare în livrarea de soluții cloud de înaltă calitate dedicate sectorului public din România.

Extinderea în regiune este un pas important pentru evoluția companiei în viitor. Obiectivele Teamnet pentru următorii patru ani se concentrează, în esență, pe dezvoltarea locală și regională. Compania s-a relocat recent într-un nou sediu, Green Gate, o clădire modernă de birouri, mutare care reprezintă un avantaj competitiv și oferă tuturor angajaților actuali și viitori oportunitatea de a-și dezvolta creativitiatea, crește performanța și eficiența. Peste 600 de angajați lucrează în prezent în noul sediu al companiei, în timp ce mai puțin de 10% din forța de muncă Teamnet rămâne în alte birouri locale și internaționale. Teamnet își propune să-și extindă echipa și să ajungă la 750 de angajați până la finele acestui an, ca urmare a investițiilor grupului pentru a obține statutul de angajator de top prin susținerea inteligenței și creativității, prin oferirea de programe de stagiu în vederea atragerii de talente și specialiști.

De asemenea, Teamnet investeşte în deschiderea unui nou birou internațional, adăugând Croația pe lista celor 4 țări în care activează prin filiale regionale, precum Belgia, Turcia, Republica Moldova și Serbia. Compania dezvoltă proiecte și în alte 10 țări din regiune, iar în următorii patru ani plănuiește să aibă o acoperire geografică a regiunii europene Centrale și de Est, dar și a Orientului Mijlociu și Africii de Nord. Ca parte a acestei strategii, Teamnet va deschide birouri regionale în 12 piețe noi precum Polonia, Italia și Bulgaria, o proporție de 40% din venituri urmând să fie generate de activități din afara României, până în 2018.

Un pas important spre drumul către inovație pentru Teamnet este reprezentat de parteneriatele semnate cu investitori de renume – IFC, membră a Grupului Băncii Mondiale, și Black Sea Trade & Development Bank. Din iunie, IFC și BSTDB au devenit acționari minoritari ai Teamnet, în urma unei investiții de 5 milioane euro în capital propriu și de 7,5 milioane euro în împrumuturi pe termen lung efectuate de fiecare dintre investitori.

„România este o țară cu potențial foarte mare și oportunități remarcabile pentru inovație. Tehnologia are puterea de a schimba și susține dezvoltarea unei economii, de aceea considerăm această industrie una importantă și o susținem în întreaga lume. Teamnet are o echipă puternică și o ofertă de produse bine plasată pentru creștere, iar dezvoltarea sa va permite consolidarea industriei de IT&C din regiune”, a declarat Ana Maria Mihăescu, Șef de Misiune IFC în România.

În total, Teamnet a ajuns la finanţări de 25 milioane euro, prin care va susţine etapele strategice și planurile de extindere din România și din regiune.

”BSTDB are un puternic portofoliu de investiții în România, axat pe agricultură, energie, IMM-uri, dar și sectorul de microfinanțare. Banca urmărește să-și extindă orizonturile operaționale prin adăugarea sectorului IT&C pe lista priorităților de investiții în România. Suntem încrezători că parteneriatul nostru cu Teamnet va asigura noi oportunități de afaceri mutual benefice atât în România, cât și în regiunea Mării Negre”, a declarat Mustafa Boran, vicepreședintele BSTDB.

Referitor la parteneriatul anunțat cu NEC Europe, cele două companii, NEC și Ymens, continuă să susțină în mod activ cloud-ul guvernamental ca fiind soluția optimă pentru creșterea eficienței instituțiilor publice și a transparenței acestora în relația cu cetățenii și mediul de business.
“În cadrul NEC, noi credem în redefinirea valorilor comunității și punem vasta noastră expertiză în slujba dezvoltării de soluții pentru societate. Sectorul public românesc poate deveni mai productiv și eficient accesând tehnologii de ultimă generație prin intermediul soluțiilor și serviciilor informatice dedicate și personalizate. Alături de Ymens, facem astăzi un pas important și anunțăm acest parteneriat care vine în sprijinul instituțiilor publice, al cetățenilor și al întregii societăți. NEC pune la dispoziția sectorului public românesc soluțiile și tehnologiile sale, cu principalul scop de a susține România pe piața digitală unică europeană”, a declarat Roxana Bănică, Romania Country Manager NEC Eastern Europe.

Ca parte a strategiei Teamnet pe termen lung, un pas important va fi IPO (ofertă publică inițială), care va stimula planurile de extindere și inovație continuă ale companiei.

Despre Teamnet

Cu o experiență de 13 ani, Teamnet este unul dintre cei mai importanti integratori IT&C din România, având un portofoliu divers, care include soluții de integrare de sisteme și servicii de consultanță și externalizare.

Teamnet a înregistrat o cifră de afaceri de 71 milioane de euro în 2013 și a fost inclusă, pentru al șaselea an consecutiv, în topul Deloitte Technology Fast 50 Central Europe. De asemenea, Teamnet este singura companie românească inclusă în categoria „Big 5” a topului Deloitte Technology Fast 50 Central Europe în 2013, fiind ocupanta locului al treilea în clasament.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Digitalizarea elimină munca repetitivă din cadrul companiei Clini-Lab cu până la 80%

Principalele diferențe pe care le aduce digitalizarea în comparație cu procesele clasice de management sunt, în primul rând, legate de eficiență și o disponibilitate mult mai bună a informației, atât pentru manageri, cât și pentru angajați.Digitalizarea aduce beneficii care se văd în zona operațională, prin introducerea unor fluxuri clare și control...

Citește tot arrow_forward

Procesele se îmbunătățesc continuu, prin tehnologia Cloud

Despre experianța uneia dintre cele mai mari companii din domeniul construcțiilor de mașini și unelte, care a decis încă din 2015 să folosească Sistemul modern de Management al Documentelor în Cloud, DocuWare, aflați din Studiul de Caz.

Citește tot arrow_forward

Doriţi mai mult capital de lucru? Optimizaţi stocurile cu Mesonic Winline

Asigurarea capitalului de lucru devine principala preocupare pentru mulţi antreprenori în contextul crizei generate de Covid-19. Atât Guvernul României cât şi Comisia europeană au anunţat o serie de măsuri prin care companiile mici şi mijlocii ar putea primi primi credite bancare și capital de lucru, însă aceste instrumente financiare reprezintă o perspectiv...

Citește tot arrow_forward