Teamnet Group anunță colaborarea cu Airbus Defence & Space

30 septembrie 2015

Grupul Teamnet, unul dintre principalii integratori IT&C din regiune, anunță colaborarea cu Airbus Defence & Space. Airbus este furnizorul pentru crearea soluției sistemului de comunicații de date de bandă largă și a calculatorului de bord, pentru o nouă aeronavă fără pilot denumită Signus.

Teamnet Group anunță colaborarea cu Airbus Defence & Space

Grupul Teamnet, unul dintre principalii integratori IT&C din regiune, anunță colaborarea cu Airbus Defence & Space. Airbus este furnizorul pentru crearea soluției sistemului de comunicații de date de bandă largă și a calculatorului de bord, pentru o nouă aeronavă fără pilot denumită Signus.

Teamnet se implică activ în cercetarea și dezvoltarea tehnologiei UAV (aeronave fără pilot) cu obiectivul de a contribui la proiectarea și integrarea soluțiilor inovatoare pentru colectarea de date precise în timp real, din aer. Compania dezvoltă și integrează următoarele elemente: calculatorul de bord, sistemul de senzori necesar pentru colectarea datelor, sistemul computerizat de navigație și platforma aeriană. Airbus Defence & Space va furniza soluția de transmisie de date securizate de bandă largă și sistemul de misiune, precum și expertiza sa în integrare și operare.

“După mai bine de 100 de ani de la primul zbor al pionierului în aviație, Aurel Vlaicu, ne face plăcere să marcăm un pas important în istoria și industria aviatică din România: crearea prototipului Signus, care poate opera deasupra Mării Negre la o distanță de 200 de km, pentru siguranța frontierei maritime și terestre. Aeronava fără pilot Signus va avea un impact semnificativ pentru colectarea de date și monitorizarea zonelor de interes, oferind un acces facil la soluțiile inovatoare necesare organizațiilor publice și private din regiune.”

Prototipul Signus a fost conceput pentru a opera la o viteză maximă de 230km/h. Cu o sarcină maximă la decolare de 100 kilograme, Signus va putea atinge un plafon de 3.000 metri. Sistemul este interoperabil cu aceeași stație de comandă și control cu care este operată aeronava Hirrus, oferind clienților atât capabilități tactice, cât și operaționale.

Prin tehnologiile inovatoare și gradul ridicat de performanță, aeronava fără pilot va desfășura acțiuni complexe de monitorizare și colectare a datelor în timp real de la sol, cu mari beneficii în domenii precum situațiile de urgență, agricultură, protecția mediului, transport sau energie, dar și în siguranța națională și de frontieră. De exemplu, Signus va fi capabil să colecteze date în timp real în situații de urgență, precum incendii, inundații sau alunecări de teren, va supraveghea și monitoriza mediul și schimbările climatice, flora și fauna în ariile protejate, nivelurile de poluare din atmosferă, traseele de transport rutier, feroviar sau maritim, precum și infrastructuri critice.

”Lucrăm împreună cu instituții de cercetare academică precum Facultățile de Aeronautică, Automatică, Electronică și Informatică, deoarece alături de acestea, ne dorim să depășim limitele actuale ale tehnologiei și să plasăm România din nou pe harta țărilor cu tradiție în aviație, de data aceasta, în domeniul tehnologiei UAV”, a adăugat Bogdan Padiu.

Teamnet Group investește anual peste 10% din cifra de afaceri în proiecte de cercetare și dezvoltare.

Teamnet International SA

De la infiintarea in anul 2001 si pana in prezent, TeamNet este una dintre cele mai importante companii pe piata integratorilor de sisteme informatice din Romania. TeamNet este o companie specializata in dezvoltarea si implementarea aplicatiilor software bazate pe ultimele tehnologii, care sa corespunda nevoilor clientilor. Calitatea este numito...

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Digitalizarea elimină munca repetitivă din cadrul companiei Clini-Lab cu până la 80%

Principalele diferențe pe care le aduce digitalizarea în comparație cu procesele clasice de management sunt, în primul rând, legate de eficiență și o disponibilitate mult mai bună a informației, atât pentru manageri, cât și pentru angajați.Digitalizarea aduce beneficii care se văd în zona operațională, prin introducerea unor fluxuri clare și control...

Citește tot arrow_forward

Costurile Ascunse ale Managementului Manual al Contractelor

Știai că automatizarea managementului contractelor îți poate crește profitabilitatea anuală cu până la 9%?

Citește tot arrow_forward