Tehnologia wireless și avantajele pentru industria heathcare

03 septembrie 2020

Implicată puternic în găsirea de soluţii de networking pentru creşterea eficienţei activităţilor umane, firma japoneză Allied Telesis a prezentat recent avantajele tehnologiilor wireless pentru un mediu extrem de solicitant şi de sensibil precum cel din industria de sănătate.

Tehnologia wireless și avantajele pentru industria heathcare

Practic, conform ATI, tehnologia a ajuns deja să transforme modul în care furnizorii de servicii de sănătate îşi desfăşoară activitatea de îngrijire a pacienţilor. Cu ajutorul tehnologiei wireless, de pildă, arhivarea documentelor medicale în format electronic nu mai necesită existenţa unei conexiuni fizice între un computer şi reţeaua internă a unui spital sau a unei unei unităţi sanitare.

Însă avantajele sunt mult mai multe la număr. De exemplu, întocmirea documentelor în timp real este mult mai precisă. Şi asta deoarece medicul care vizitează un pacient nu mai trebuie să se bazeze pe memorie sau pe notiţe luate de mână pentru a completa ulterior fişele de observaţie. Prin tehnologii wireless, astfel de activităţi esenţiale, precum şi altele, cum este cea de monitorizare continuă a semnelor vitale ale pacientului, sunt transmise automat pe cale electronică înspre arhiva medicală a pacientului, fapt care duce la imense economii de timp şi previne apariţia erorilor de completare documente.

Un alt avantaj important este cel al realizării de economii financiare. În mod obişnuit, furnizorii de servicii medicale (medicii şi asistentele) consumă mult timp conectându-se şi deconectându-se în mod repetate de la reţeaua unităţii sanitare. În cazul unei unităţi cu un număr mare de paturi, efectele acumulate în termeni de timp consumat sunt impresionante. Însă povestea nu se opreşte aici. În unităţile care permit utilizarea de dispozitive mobile portabile precum tabletele, numărul de computere desktop de care este nevoie în reţea se va reduce considerabil, ceea ce duce la economii de bani.

Mai mult, costurile de achiziţie şi mentenanţă ale dispozitivelor portabile sunt în general mai mici decât cele pentru computere desktop, fapt care măreşte economiile financiare realizate. Nu în ultimul rând, chiar dacă pare uşor utopic, furnizorii de servicii de sănătate pot colecta sumele pentru co-plata serviciilor medicale chiar la patul pacientului, ceea ce înseamnă asigurarea unui flux financiar fără întârzieri pentru unitatea sanitară.

Un avantaj foarte important este legat de monitorizarea pacienţilor la distanţă. Cu ajutorul tehnologiei wireless se pot folosi în timp real dispozitive precum monitoarele cardiace portabile sau glucometrele portabile. Eficienţa unor astfel de monitorizări este evidenţiată în special în perioade precum cea curentă, de manifestare a pandemiei Covid 19 pentru pacienţii aflaţi în izolare la domiciliu.

Mai mult, cu ajutorul acestei tehnologii furnizorii de servicii de sănătate pot trimite în mod facil informaţii sau recomandări fără a fi nevoie de tipărirea lor prealabilă. În plus, mulţi pacienţi dispun actualmente de acces la propriile dosare medicale prin intermediul portalurilor pentru pacienţi. Tehnologia wireless este şi aici de ajutor prin posibilitatea de a oferi conectivitate la astfel de portaluri de oriunde, oricând.

Nu în ultimul rând, şi poate la fel de important precum cele de mai sus, tehnologia wireless este de mare ajutor în creşterea satisfacţiei pacienţilor. Pacienţii şi furnizorii de servicii medicale pot pe această cale să comunice în mod convenabil şi la timp, ceea ce duce la scutiri de nervi, reduceri de timpi de aşteptare şi, de ce nu?, creşterea siguranţei comunicării.

Pentru a veni în sprijinul furnizorilor de servicii medicale, Allied Telesis vine cu soluţia Autonomous Wave Control (AWC), care oferă management centralizat al întregii reţele Wi-Fi, cu ajutorul căruia reţeaua se auto-adaptează condiţiilor de trafic pentru maximizarea automată a performanţelor şi minimizarea interferenţelor.

Pentru mai multe informatii despre Allied Telesis, vizitati pagina alliedtelesis.com si urmariti pe LinkedIn și Youtube.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Safetech Innovations lansează iSAM, prima soluție de securitate informatică dezvoltată in-house, în urma unei investiții de jumătate de milion de euro

Safetech Innovations, lider în sectorul securității cibernetice pe piața românească, lansează primul său produs de securitate informatică – iSAM (Information Security Automation Manager), o soluție pentru automatizarea procesului de management al securității informației în cadrul organizațiilor. 

Citește tot arrow_forward

Bitdefender a deschis la Târgu Mureș al cincilea birou din România

Producătorul de soluții de securitate cibernetică Bitdefender a deschis un nou birou la Târgu Mureș, al cincilea din România al companiei, pe lângă cele din București, Cluj-Napoca, Iași și Timișoara....

Citește tot arrow_forward

5 aplicații software ERP pentru companii medii

Aplicațiile software de tip ERP care pot fi implementate cu succes și accesibile companiilor mici, totodată, din punctul de vedere al costurilor, sunt cele care promit eficiența proceselor organizaționale pentru departamentele financiare, precum și o acuratețe a cifrelor unitare ale business-ului....

Citește tot arrow_forward