Tehnologiile moderne salveaza mostenirea culinara a natiunilor

05 februarie 2014

Cu ajutorul platformei colaborative de eLearning dezvoltate de SIVECO Romania, specialistii din industria produselor alimentare din Romania, Spania si Portugalia au realizat un transfer reciproc de cunostinte si bune practici privind autenticitatea retetelor si ingredientelor traditionale

Tehnologiile moderne salveaza mostenirea culinara a natiunilor

Procesul de inregistrare a produselor alimentare traditionale contribuie la continuitatea mostenirii culinare a natiunilor. Proiectul european TOL4FOOD, derulat in perioada ianuarie 2012 - decembrie 2013, a urmarit realizarea transferului de cunostinte intre Portugalia, Spania si Romania in materie de reguli si proceduri europene in domeniul produselor alimentare traditionale.

In cadrul proiectului a fost creata o baza de date in limba engleza cuprinzand 170 de produse alimentare traditionale atent selectionate, din Romania, Spania si Portugalia, cu informatii specifice despre fiecare produs. Regiunea, vechimea, reteta autentica, proprietatile senzoriale specifice si povestea produselor au fost principalele criterii de selectie ale acestora.

O provocare continua pentru productia de alimente traditionale o reprezinta cresterea competitivitatii prin identificarea acelor inovatii care garanteaza siguranta produselor si care raspund in acelasi timp si cerintelor generale si asteptarilor specifice ale consumatorilor fata de produsele alimentare traditionale.

Proiectul TOL4FOOD a urmarit dezvoltarea si implementarea unui sistem integrat de instruire si invatare continua privind promovarea cooperarii si mobilitatii intre cercetatorii si intreprinzatorii mici si mijlocii. Specialistii din industria produselor alimentare traditionale din Romania, Spania si Portugalia au beneficiat de un transfer reciproc de cunostinte si bune practici, fiind evaluata autenticitatea retetelor si ingredientelor traditionale.

Metodologia de formare educationala, precum si platforma colaborativa pentru cursuri online au fost dezvoltate de SIVECO Romania. Platforma permite utilizatorilor sa se informeze, referitor la reglementarile si procedurile in domeniul produselor traditionale.

Utilizatorii pot gasi informatii exhaustive pe aceste teme, pe site-ul proiectului www.tol4food.eu, in patru limbi: romana, engleza, spaniola si portugheza.

Proiectul a fost implementat de un consortiu format din patru parteneri din trei tari, fiind coordonat de Institutul National de Cercetare Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare (IBA Bucuresti, Romania).

IBA Bucuresti este o institutie publica de cercetare in domeniul tehnologiei alimentare, calitatii si sigurantei alimentare, ambalarii alimentelor.

Membrii consortiului sunt: SIVECO (Romania), Centrul Tehnologic National pentru Industria Conservelor si Alimentelor (CTC, Spania) si Universitatea Catolica Portugheza - Scoala Superioara de Biotehnologie (UCP-ESB, Portugalia).

Proiectul a fost finantat de catre Comisia Europeana prin Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale (ANPCDEFP, Bucuresti, Romania) apartinand programului “Invatare pe tot parcursul vietii”, sub-programul: “Leonardo da Vinci”, actiunea: “Leonardo da Vinci - Transfer de inovatie”.

Despre SIVECO Romania

SIVECO Romania este liderul caselor romanesti de software si unul din liderii regionali de succes in domeniul eLearning, eHealth, eAgriculture, eCustoms, eGovernment si eBusiness din Europa Centrala si de Est. Compania dezvolta si exporta solutii IT si proiecte de consultanta cu valoare adaugata ridicata catre tari din Comunitatea Europeana, Orientul Mijlociu, Africa de Nord si spatiul Comunitatii Statelor Independente.

Compania a fost infiintata in 1992 si are, la nivel international, peste 1.000 de angajati.

Adresandu-se organizatiilor private si publice, SIVECO Romania s-a specializat in executia de proiecte informatice complexe si de mare amploare.

Solutiile SIVECO Romania contribuie la reducerea decalajelor digitale si imbunatatesc activitatea multor institutii publice precum Ministerul Agriculturii, Ministerul Educatiei Nationale, Ministerul Sanatatii, Ministerul pentru Societatea Informationala, Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, Ministerul de Finante.

De-a lungul celor 22 de ani de existenta, compania si-a construit o reputatie solida, fiind recompensata cu peste 180 de premii interne si internationale.

SIVECO Romania SA

SIVECO Romania este liderul caselor româneşti de software şi unul dintre liderii regionali de succes în domeniul eLearning, eHealth, eAgriculture, eCustoms, eGovernment și eBusiness din Europa Centrală şi de Est. Compania dezvoltă şi exportă soluţii IT şi proiecte de consultanţă cu valoare adăugată ridicată către ţări ...

Aplicații software recomandate

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Colorful.hr – solutii software pentru optimizarea proceselor tale cheie de HR, cu discount pentru clienții Softlead

Colorful.hr este una dintre cele mai cunoscute platforme in cloud pentru salarizare și managementul resurselor umane, folosită cu succes de peste 600 de companii din România.

Citește tot arrow_forward

Romanian Software lanseaza versiunea in Cloud a platformei de salarizare si administrare a resurselor umane, colorful.hr, pentru a veni in sprijinul IMM-urilor

Romanian Software, unul dintre liderii pietei romanesti de solutii software dedicate resurselor umane, a lansat in Cloud platforma colorful.hr. Platforma este specializata in salarizarea, recrutarea si administrarea resurselor umane si vine in sprijinul companiilor mici si mijlocii, care doresc sa isi automatizeze o parte din activitatile aferente departamentelor de HR.

Citește tot arrow_forward

Digitalizarea elimină munca repetitivă din cadrul companiei Clini-Lab cu până la 80%

Principalele diferențe pe care le aduce digitalizarea în comparație cu procesele clasice de management sunt, în primul rând, legate de eficiență și o disponibilitate mult mai bună a informației, atât pentru manageri, cât și pentru angajați.Digitalizarea aduce beneficii care se văd în zona operațională, prin introducerea unor fluxuri clare și control...

Citește tot arrow_forward