Tehnologiile moderne salveaza mostenirea culinara a natiunilor

05 februarie 2014

Cu ajutorul platformei colaborative de eLearning dezvoltate de SIVECO Romania, specialistii din industria produselor alimentare din Romania, Spania si Portugalia au realizat un transfer reciproc de cunostinte si bune practici privind autenticitatea retetelor si ingredientelor traditionale

Tehnologiile moderne salveaza mostenirea culinara a natiunilor

Procesul de inregistrare a produselor alimentare traditionale contribuie la continuitatea mostenirii culinare a natiunilor. Proiectul european TOL4FOOD, derulat in perioada ianuarie 2012 - decembrie 2013, a urmarit realizarea transferului de cunostinte intre Portugalia, Spania si Romania in materie de reguli si proceduri europene in domeniul produselor alimentare traditionale.

In cadrul proiectului a fost creata o baza de date in limba engleza cuprinzand 170 de produse alimentare traditionale atent selectionate, din Romania, Spania si Portugalia, cu informatii specifice despre fiecare produs. Regiunea, vechimea, reteta autentica, proprietatile senzoriale specifice si povestea produselor au fost principalele criterii de selectie ale acestora.

O provocare continua pentru productia de alimente traditionale o reprezinta cresterea competitivitatii prin identificarea acelor inovatii care garanteaza siguranta produselor si care raspund in acelasi timp si cerintelor generale si asteptarilor specifice ale consumatorilor fata de produsele alimentare traditionale.

Proiectul TOL4FOOD a urmarit dezvoltarea si implementarea unui sistem integrat de instruire si invatare continua privind promovarea cooperarii si mobilitatii intre cercetatorii si intreprinzatorii mici si mijlocii. Specialistii din industria produselor alimentare traditionale din Romania, Spania si Portugalia au beneficiat de un transfer reciproc de cunostinte si bune practici, fiind evaluata autenticitatea retetelor si ingredientelor traditionale.

Metodologia de formare educationala, precum si platforma colaborativa pentru cursuri online au fost dezvoltate de SIVECO Romania. Platforma permite utilizatorilor sa se informeze, referitor la reglementarile si procedurile in domeniul produselor traditionale.

Utilizatorii pot gasi informatii exhaustive pe aceste teme, pe site-ul proiectului www.tol4food.eu, in patru limbi: romana, engleza, spaniola si portugheza.

Proiectul a fost implementat de un consortiu format din patru parteneri din trei tari, fiind coordonat de Institutul National de Cercetare Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare (IBA Bucuresti, Romania).

IBA Bucuresti este o institutie publica de cercetare in domeniul tehnologiei alimentare, calitatii si sigurantei alimentare, ambalarii alimentelor.

Membrii consortiului sunt: SIVECO (Romania), Centrul Tehnologic National pentru Industria Conservelor si Alimentelor (CTC, Spania) si Universitatea Catolica Portugheza - Scoala Superioara de Biotehnologie (UCP-ESB, Portugalia).

Proiectul a fost finantat de catre Comisia Europeana prin Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale (ANPCDEFP, Bucuresti, Romania) apartinand programului “Invatare pe tot parcursul vietii”, sub-programul: “Leonardo da Vinci”, actiunea: “Leonardo da Vinci - Transfer de inovatie”.

Despre SIVECO Romania

SIVECO Romania este liderul caselor romanesti de software si unul din liderii regionali de succes in domeniul eLearning, eHealth, eAgriculture, eCustoms, eGovernment si eBusiness din Europa Centrala si de Est. Compania dezvolta si exporta solutii IT si proiecte de consultanta cu valoare adaugata ridicata catre tari din Comunitatea Europeana, Orientul Mijlociu, Africa de Nord si spatiul Comunitatii Statelor Independente.

Compania a fost infiintata in 1992 si are, la nivel international, peste 1.000 de angajati.

Adresandu-se organizatiilor private si publice, SIVECO Romania s-a specializat in executia de proiecte informatice complexe si de mare amploare.

Solutiile SIVECO Romania contribuie la reducerea decalajelor digitale si imbunatatesc activitatea multor institutii publice precum Ministerul Agriculturii, Ministerul Educatiei Nationale, Ministerul Sanatatii, Ministerul pentru Societatea Informationala, Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, Ministerul de Finante.

De-a lungul celor 22 de ani de existenta, compania si-a construit o reputatie solida, fiind recompensata cu peste 180 de premii interne si internationale.

SIVECO Romania SA

SIVECO Romania este liderul caselor româneşti de software şi unul dintre liderii regionali de succes în domeniul eLearning, eHealth, eAgriculture, eCustoms, eGovernment și eBusiness din Europa Centrală şi de Est. Compania dezvoltă şi exportă soluţii IT şi proiecte de consultanţă cu valoare adăugată ridicată către ţări ...

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Aplicații software recomandate
SIVECO Applications 2020

Soluţia integrată de tip Enterprise Application Suite - EAS, 100% adaptată cerinţelor de business şi legislative Bazat pe experienţa de 20 ani a companiei în dezvoltarea şi implementarea de soluţii IT complexe, SIVECO Applications&nb...

Citește tot arrow_forward
AeL

Platformă de predare/învăţare şi management al conţinutului educaţional multimedia AeL – platformă completă de eLearning Bazată pe principii educaţionale moderne, AeL este o platformă modernă de instruire şi gestiune...

Citește tot arrow_forward
SIVADOC

SIVADOC, sistemul de gestiune a documentelor şi a fluxurilor de lucru de la SIVECO Romania, oferă o platformă comună care unifică procesele şi informaţia, în scopul fluidizării circuitului documentelor, facilitării accesului la informa...

Citește tot arrow_forward
Portal

SIVECO Romania facilitează transparenţa şi comunicarea prin intermediul soluţiilor informatice moderne de Portal Web. Soluţiile de tip Portal dezvoltate de SIVECO Romania se bazează pe tehnologii de ultimă oră şi pe aplicaţii software perso...

Citește tot arrow_forward
Articole IT&C similare

Ce înseamnă o afacere de distribuție de succes?

V-ați pus vreodată întrebarea care este definiția unei afaceri de succes? Ca orice afacere, un business de distribuție de succes începe cu un plan de business câștigător, cu muncă multă și oameni implicați, astfel încât business-ul să crească în mod „organic”. Creșterea „organică” presupune timp și suficientă atenție astf...

Citește tot arrow_forward

Colorful.hr – solutii software pentru optimizarea proceselor tale cheie de HR, cu discount pentru clienții Softlead

Colorful.hr este una dintre cele mai cunoscute platforme in cloud pentru salarizare și managementul resurselor umane, folosită cu succes de peste 600 de companii din România.

Citește tot arrow_forward