Telekom Romania susține programul de pre-accelerare MVP Academy

02 martie 2015

Telekom Romania investește în dezvoltarea startup-urilor cu potențial și susține și în acest an MVP Academy, program de pre-accelerare adresat antreprenorilor care dezvoltă produse inovatoare în domeniul tehnologiei.

Telekom Romania susține programul de pre-accelerare MVP Academy

Telekom Romania investește în dezvoltarea startup-urilor cu potențial și susține și în acest an MVP Academy, program de pre-accelerare adresat antreprenorilor care dezvoltă produse inovatoare în domeniul tehnologiei. Participarea la program este gratuită, iar aplicațiile se realizează online până luni, 9 martie, pe site-ul http://mvpacademy.co

A doua ediție a programului de pre-accelerare MVP Academy va avea loc în perioada 23 martie – 14 mai la TechHub Bucharest și va aduce împreună 12 startup-uri tech cu potențial. Pe parcursul celor 7 săptămâni ale programului, finaliștii își vor defini mai bine produsul și modelul de business, vor învăța să își prezinte conceptul în fața audienței și vor intra în contact cu investitori și reprezentanți ai programelor de accelerare și fondurilor de investiții early stage la nivel local, regional și internațional.

Toate acestea, prin participarea la diferite activități customizate pentru a răspunde nevoilor individuale ale finaliștilor: workshop-uri practice susținute de profesioniști în domeniu, sesiuni de mentorat, coaching 1 la 1, discuții de grup, sesiuni de pitching și întâlniri “la cerere” organizate în funcție de nevoile specifice ale fiecăreia dintre echipele participante. Mai multe detalii despre procesul prin care vor trece echipele finaliste și tipurile de activități la care vor participa sunt disponibile online aici.

MVP Academy este un program realizat cu sprijinul comunității, iar valoarea acestuia este dată de implicarea activă a profesioniștilor în tehnologie și liderilor din industrie care oferă echipelor feedback și sfaturi din propria experiență, ajutăndu-le astfel să își îmbunătățească produsele și să își dezvolte afacerile mai rapid. Rețeaua de mentori a MVP Academy este formată din profesioniști cu experiență relevantă în domeniu, antreprenori și investitori, oferind astfel startup-urilor oportunități de networking excelente la nivel local, regional și internațional.

Printre mentorii care vor ghida pașii echipelor în cadrul MVP Academy 2015 se numără Olaf Lausen (Chief of Staff of the CEO & Business Development Director Telekom Romania), Alina Cazacu (Senior Manager Noncore E-Activities Telekom Romania), Cosmin Ochișor (Business Development Manager hub:raum), Mike Butcher (Senior Editor TechCrunch Europe) sau Florin Talpeș (CEO & Fondator Bitdefender). Lista completă a mentorilor care au confirmat până în prezent participarea în program este disponibilă online aici, iar aceasta va fi completată periodic în funcție de profilele și nevoile specifice ale echipelor finaliste.

Startup-urile care dezvoltă produse cu potențial în domeniul tehnologiei pot aplica pentru participarea la MVP Academy 2015 până luni, 9 martie, completând formularul de înscriere disponibil online pe site-ul programului http://mvpacademy.co. Selecția finaliștilor va fi realizată de un juriu de specialitate, iar echipele acceptate în program vor fi anunțate luni, 16 martie.

„Telekom Romania susține inovația, simplitatea și competența, prin urmare implicarea noastră în susținerea startup-urilor este una firească, în linie cu valorile brandului nostru. MVP Academy este una dintre inițiativele menite să susțină o generație nouă de viitori potențiali parteneri de business”, a declarat Olaf Lausen, Chief of Staff și Dezvoltarea Afacerii Romania, Telekom Romania.

Telekom Romania susține inovația și antreprenoriatul atât prin parteneriatul activ cu How to Web și TechHub Bucharest, cât și prin diverse alte parteneriate și prin programe dezvoltate în cadrul Deutsche Telekom Group precum competițiile internaționale “Telekom Innovation Contest” și “Business Wall of Fame”, reprezentate cu succes de startup-uri care au depus peste 100 de aplicații în 2014. Aceste inițiative sunt o continuare a implicării consistente pe acest segment a companiilor din grupul Telekom Romania; de-a lungul ultimilor ani, acestea au dezvoltat diverse platforme pentru business-urile la început de drum, sprijinindu-le și prin oferte comerciale care să le ajute să reducă semnificativ costurile cu serviciile IT&C, facilitându-le și accesul la diverse servicii online și de consultanță.

Ca parte a grupului Deutsche Telekom, Telekom Romania promovează accesul startup-urilor la programele derulate prin intermediul incubatorului hub:raum, având în portofoliu și alte instrumente de suport și finanțare pentru afaceri aflate în stagii mai avansate de dezvoltare, precum T-Venture și DT Capital Partners, care au în portofoliu, în acest moment, 2 companii din România.

La nivel internațional, hub:raum este programul de incubare și accelerare al grupului care investește în companii în tehnologie la început de drum și le oferă acces la spațiu de lucru și mentorat și le sprijină să încheie parteneriate strategice în cadrul grupului Deutsche Telekom. Hub:raum acordă de asemenea suport financiar prin investiții de tip seed în valoare de 80.000 EUR.

Înființat în 1997, T-venture este fondul de Venture Capital al Deutsche Telekom și se numără printre cele mai importante astfel de fonduri din lume care investește în startup-uri și companii în domeniul tehnologiei. De la înființare, T-Venture a investit în peste 190 de companii și a trecut prin mai multe exit-uri de succes, dintre care cele mai recente sunt listarea la bursă a Demandware și a Ruckus Wireless.

Nu în ultimul rând, IDT Capital partners este un fond care are la dispoziție 620 milioane de EUR pentru investiții în companiile mature care activează în domeniul tehnologiei.

MVP Academy este un program realizat în parteneriat cu Telekom & Bitdefender, cu sprijinul CyberGhost, Raiffeisen Bank, hub:raum și Microsoft. Mediatizarea programului este asigurată de F6S, Netocratic, Entrepreneur Global, Digjitale, Entrepreneur.bg, Newtrend.bg, Startup Date, Traction Tribe, Times New Roman, Hotnews, Capital, Evenimentul Zilei, România Liberă, Academia Cațavencu, Yoda.ro, Incont.ro, Wall-Street.ro, Forbes România, Business24, Ziare.com, Business Review, Computer Games, Comunicații Mobile, Computer World, PC World, Agora, Business Cover, Business Woman, Zelist.ro, Comunicatedepresa.ro, Trade Ads Interactive, Gadget Trends, Games Arena, Gadget Talk, Softlead, Today Software Magazine, startups.ro și IQAds.

MVP Academy se bucură de susținerea comunităților partenere Romanian Startups, Romanian Game Developers Association (RGDA), Softbinator, ANIS, Cluj Hub, Cluj Co-Work, Professional Gamers League, Tabăra de testare, comunitatea frontend din România, Akcees, Startup Weekend România, Startup Weekend Târgu Mureș, Startup Weekend Cluj, Girls in Tech România și Girls Who Code.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Colorful.hr – solutii software pentru optimizarea proceselor tale cheie de HR, cu discount pentru clienții Softlead

Colorful.hr este una dintre cele mai cunoscute platforme in cloud pentru salarizare și managementul resurselor umane, folosită cu succes de peste 600 de companii din România.

Citește tot arrow_forward

Romanian Software lanseaza versiunea in Cloud a platformei de salarizare si administrare a resurselor umane, colorful.hr, pentru a veni in sprijinul IMM-urilor

Romanian Software, unul dintre liderii pietei romanesti de solutii software dedicate resurselor umane, a lansat in Cloud platforma colorful.hr. Platforma este specializata in salarizarea, recrutarea si administrarea resurselor umane si vine in sprijinul companiilor mici si mijlocii, care doresc sa isi automatizeze o parte din activitatile aferente departamentelor de HR.

Citește tot arrow_forward

Digitalizarea elimină munca repetitivă din cadrul companiei Clini-Lab cu până la 80%

Principalele diferențe pe care le aduce digitalizarea în comparație cu procesele clasice de management sunt, în primul rând, legate de eficiență și o disponibilitate mult mai bună a informației, atât pentru manageri, cât și pentru angajați.Digitalizarea aduce beneficii care se văd în zona operațională, prin introducerea unor fluxuri clare și control...

Citește tot arrow_forward