Tendinte in comunicatii mobile si electronice de larg consum in 2014

25 Mar 2014

Cu 1.800 de expozanti si 75.000 de vizitatori, Mobile World Congress Barcelona a fost un succes si anul acesta, intrecind ca interes CES Las Vegas, in ciuda numarului mai mare de expozanti de acolo (3.200). Ambele tirguri sunt insa importante, pentru ca, desi axate primul e exact pe telecom iar al doilea pe electronice de larg consum, dezvoltarea Internetului Lucrurilor, ascensiunea serviciilor de cloud si a Software as a Service (SaS), dependenta dispozitivelor purtabile si a obiectelor din Internetul L

Tendinte in comunicatii mobile si electronice de larg consum in 2014

Cu 1.800 de expozanti si 75.000 de vizitatori, Mobile World Congress Barcelona a fost un succes si anul acesta, intrecind ca interes CES Las Vegas, in ciuda numarului mai mare de expozanti de acolo (3.200). Ambele tirguri sunt insa importante, pentru ca, desi axate primul e exact pe telecom iar al doilea pe electronice de larg consum, dezvoltarea Internetului Lucrurilor, ascensiunea serviciilor de cloud si a Software as a Service (SaS), dependenta dispozitivelor purtabile si a obiectelor din Internetul Lucrurilor de telefonul mobil, televiziunea pe dispozitive mobile si inregistrarea si redarea de video la rezolutii mari cu acestea determina o apropriere tot mai mare intre campurile de interes ale CES si MWC.

In urma lansarilor de produse si a prezentarilor din cadrul celor doua tirguri s-au reliefat urmatoarele tendinte:

Primele doua luni ale acestui an au fost deosebit de interesante pentru consumatorii de electronice si dispozitive mobile. De la an la an, accentele de deplaseaza, dar viteza de adoptie a conceptelor cu larga aplicabilitate pare sa fie tot mai mare. NFC era anul trecut inca intr-o prima faza de implementare. Anul acesta el este deja pe piata pe scara mai larga decat estimau analistii in 2013. Televizoarele 4K au preturi accesibile si deja exista continut media pentru ele si posibilitatea de streaming a acestui continut. Ochelarii cu realitate augmentata conectati la cloud au ajuns si ei in faza de prototip, ceea ce va putea transforma industria auto, asa cum sugereaza deja proiectele de convergenta intre platformele proprii de cloud si Google Glass de la producatori ca Hyundai. Ramane de vazut ce produse si concepte va aduce si al treilea targ important al anului, CeBIT Hanovra.

Asteptam cu interes si evenimentul Ziua Comunicatiilor care se va organiza anul acesta la Hotel Radisson Blu in data de 20 mai.

Ziua Comunicatiilor, aflata la editia a  XVIII-a, este un eveniment traditional care a marcat de fiecare data cele mai importante momente in dinamica industriei IT&C locale si evolutia sa in contextul global al telecomunicatiilor. Au fost  invitati operatorii de comunicatii, furnizorii de solutii de comunicatii, companii de IT care prezinta Smart IT si gadgeturi digitale.

Companii invitate:     

2KTelecom ,Accenture,  Alcatel – Lucent, Allview, Apple, Assus, Bitdefender, Canon, Cisco, Cosmote/RomTelecom, Dell, Emag, Ericsson, Euroweb, Evolio, GTS Telecom, Hitachi, Honeywell, HP, Huawei, IBM, Ines/Digisign, Intel , Karperschi,Kapsch, Lenovo, LG,  Microsoft, Oracle, Orange,Posta Romana, Q-East Software, Radiocom,RCS/RDS,Romkatel, Romsys,Samsung, Serioux, Sharp, Siveco, Sony, Teamnet,Telecomunicatii CFR,Transelectrica,UPC Romania,UTI /Cert Sign,Vodafone, Veridian, Xerox,ZTE.

Principalele tendinte vor fi: 4G, Big Data, cloud computing, gadgeturi (smartphones, tablete, tablete PC, ultrabooks), televiziunea digitala, 4K / OLED, tehnologii solid state storage, printere 3D.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Ce este tehnologia Text-to-Speech și de ce este importantă?

Comunicarea digitală are un rol important în cadrul business-urilor, astfel că tehnologia Text-to-Speech (TTS) devine un instrument valoros. Această tehnologie inovatoare nu schimbă doar modul în care percepem comunicarea, ci ne...

Citește articolul