TimeDude, primul joc 3D pentru mobile realizat de ReeAction Studios

29 octombrie 2014

Noile dispozitive mobile au deschis o nouă lume pentru jocuri video și întrucât a crescut puterea grafică și de procesare, au apărut jocuri de o calitate superioară, care să profite de noile tehnologii.

TimeDude, primul joc 3D pentru mobile realizat de ReeAction Studios

Noile dispozitive mobile au deschis o nouă lume pentru jocuri video și întrucât a crescut puterea grafică și de procesare, au apărut jocuri de o calitate superioară, care să profite de noile tehnologii. Un astfel de joc este și TimeDude, conceput multiplatformă, destinat atât tabletelor, cât și telefoanelor ce rulează iOS sau Android. Acest joc te introduce în lumea captivantă a epocii preistorice, cu elemente grafice ce combină atât partea reală specifică perioadei, cât și elemente mistice, oferind experiența unei lumi fantastice, ce așteaptă să fie descoperită.

TimeDude este un joc “arcade flying shooter” dus la următorul nivel, în care jucătorul intră în pieleapersonajului principal, John Q. Dude, aviator și temerar neînfricat, care ajunge dintr-o greșeală a prietenului lui, profesorul Klumsy, să fie aruncat în trecutul îndepărtat. Astfel, în această lume a desenelor animate, personajul nostru trebuie să își croiască un drum printre oameni preistorici, gorile, mamuți și giganți și să găsească o cale de a se întoarce înapoi în viitor.

Jocul nu necesită experiență anterioară cu alte jocuri de acest gen și modul de control este intuitiv, avionul fiind manevrat cu un singur deget. Sistemul de tragere este automat. Cu cât se doboară mai mulți inamici, cu atât se câștigă mai multe puncte, cu ajutorul cărora poate fi îmbunătățit avionul din frunze și paie, câștigând viteză, armură sau arme mai puternice. De asemenea, pe parcursul jocului apar și alte îmbunătățiri, care ajută jucătorul să depăşească mai uşor piedicile lumii ostile în care se găseşte.

TimeDude s-a născut ca rezultat al dorinței și pasiunii pentru jocuri video a unei mâini de oameni, programatori și artiști. Proiectul a fost o provocare pentru noua echipă, nemaiavând experiență în acest domeniu, dar determinarea și ambiția au dus la un rezultat deosebit. Astfel, după multe luni de muncă s-a reușit combinarea de elemente 2D, 3D, sunete și muzică ce au culminat cu realizarea acestui joc și a unei lumi preistorice inedite.

Pe partea tehnică, s-au folosit programe standard în industrie, jocul fiind realizat în Unity3D, un motor grafic performant și optimizat. De asemenea, elementele de grafică au fost create în 3D Studio Max și Adobe Photoshop. Muzica și sunetele au fost create în Fl Studio, iar animațiile în After Effects. Cea mai mare provocare a fost găsirea unui echilibru între utilizarea memoriei, a procesorului grafic și a procesorului de date. Țintind pentru dispozitivele mobile, totul trebuie optimizat și orice mic procent de îmbunătățire contează, deoarece resursele sunt încă destul de limitate.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

În 2018, România s-a clasat pe locul 8 în topul țărilor cu cel mai mare procent de utilizatori atacați de ransomware-ul mobil

Cercetătorii Kaspersky Lab au constatat că numărul de atacuri care folosesc software periculos pentru dispozitive mobile aproape s-a dublat, în numai un an. În 2018 au existat 116,5 milioane de atacuri, comparativ cu 66,4 milioane, în 2017, cu o creștere semnificativă a numărului de utilizatori unici afectați. În ciuda faptului că sunt atacate mai multe dispozitive,...

Citește tot arrow_forward

Una dintre cele mai complexe operațiuni de spionaj pe Android: Mandrake a rămas nedectat timp de patru ani în aplicații din magazine oficiale

Specialiștii în securitate informatică de la Bitdefender au identificat o nouă amenințare informatică, denumită Mandrake, care infectează dispozitive cu Android ale unor victime atent alese cu scopul de a le spiona și de a le goli conturile bancare.

Citește tot arrow_forward

Ce trebuie să știi la implementarea primului ERP?

95% dintre companiile care implementează corect o aplicație software reușesc să îmbunătățească procesele interne după acest pas.

Citește tot arrow_forward