Twitter anunță primul său produs comercial - Introducerea ” Buy Button” pe mobil

13 septembrie 2014

Potrivit site-ului TechCrunch, după luni dedicate cercetării și anticipării, Twitter anunță primul produs comercial.

Twitter anunță primul  său produs comercial - Introducerea ” Buy Button” pe mobil

Potrivit site-ului TechCrunch, după luni dedicate cercetării și anticipării, Twitter anunță primul produs comercial.

Compania  și-a manifestat pentru prima oară interesul cu privire la această funcționalitate anul trecut, când l-au angajat pe Nathan Hubbard, CEO Ticketmaster pentru a-i coordona echipa de dezvoltare și de vânzări. Apoi au fost recrutați și alți specialiști din industrie și, astfel, Recode s-a apucat de o copie a  butonului  de achiziție (”buy”).

Astfel, Twitter a anunțat oficial  Buy Now Button  într-o postare pe blog, unde compania preciza că va fi vizibil pentru un mic procent din userii U.S.(accesul unui număr tot mai mare de utilizatori va crește în timp). În calitate de utilizator, dacă vezi ceva ce îți dorești, doar apeși buy, te informezi cu privire la produs, introduci modalitatea de plată și completezi tranzacția în doar câțiva pași.

Cu toate că acest test a început pe mobil, cu siguranță se va extinde și pe desktop, a anunțat un reprezentant al companiei.

Compania Twitter anunță parteneriatul cu un număr semnificativ de companii pentru a duce la bun sfârșit Buy Now Button, începând cu Fancy (companie socială de shopping), Gumroad (seller digital content), compania MusicToday și compania de plăți Stripe. Primii vânzători sunt persoane publice din domeniul muzical (Demi Lovato, Eminem, Pharrell), companii nonprofit (Donors Choose, Glide, RED) și retaileri (Burberry, The Home Depot).

Fondatorul Gumroad și CEO Sahil Lavingia susține posibilitatea unei colaborări ce se poate întinde pe o durată de minim un an. În timp ce Gumroad este implicat in aceste achiziții de inițiere, Lavingia spune că este mai bine  să lucrezi cu muzicieni, având în vedere modalitatea de plată. Când vrei  să achiziționezi ceva, „interfața se presupune că este una cu clientul”, așa că  vei realiza faptul că nimeni nu mai face parte din proces, decât Twitter.

La rândul său, Twitter descrie acesta ca un prim pas spre ceea ce ar putea însemna inițierea cumpărăturilor de pe dispozitive mobile cât mai ușor și convenabil, și chiar într-un mod distractiv, astfel încât se așteaptă ca aceste inițiative de comerț să se extindă.

Aceasta pare a fi o cale destul de naturală pentru extindere – nu numai că este o potențială sursă de venituri pe cont propriu, dar și în cazul în care Twitter conduce cu succes aceste vânzări care ar putea încuraja companiile să devină mai active pe servicii dar și pe publicitate.

Facebook, între timp, este ea însuși o platformă de comerț.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

În 2018, România s-a clasat pe locul 8 în topul țărilor cu cel mai mare procent de utilizatori atacați de ransomware-ul mobil

Cercetătorii Kaspersky Lab au constatat că numărul de atacuri care folosesc software periculos pentru dispozitive mobile aproape s-a dublat, în numai un an. În 2018 au existat 116,5 milioane de atacuri, comparativ cu 66,4 milioane, în 2017, cu o creștere semnificativă a numărului de utilizatori unici afectați. În ciuda faptului că sunt atacate mai multe dispozitive,...

Citește tot arrow_forward

Una dintre cele mai complexe operațiuni de spionaj pe Android: Mandrake a rămas nedectat timp de patru ani în aplicații din magazine oficiale

Specialiștii în securitate informatică de la Bitdefender au identificat o nouă amenințare informatică, denumită Mandrake, care infectează dispozitive cu Android ale unor victime atent alese cu scopul de a le spiona și de a le goli conturile bancare.

Citește tot arrow_forward

Ce trebuie să știi la implementarea primului ERP?

95% dintre companiile care implementează corect o aplicație software reușesc să îmbunătățească procesele interne după acest pas.

Citește tot arrow_forward