Un scenariu de predare a limbii engleze a fost desemnat câștigător în faza națională a proiectului Open Discovery Space

06 februarie 2015

Profesori din 20 de țări, participanți în proiectul european de cercetare Open Discovery Space (ODS), sunt invitați să ia parte la o competiție internațională de realizare a unor scenarii de predare a lecțiilor. Conţinutul va fi folosit în învăţământul preuniversitar și este axat pe subiecte curiculare: ştiinţe, matematică, arte, ICT, studii sociale, limbi străine.

Profesori din 20 de țări, participanți în proiectul european de cercetare Open Discovery Space (ODS), sunt invitați să ia parte la o competiție internațională de realizare a unor scenarii de predare a lecțiilor. Conţinutul va fi folosit în învăţământul preuniversitar și este axat pe subiecte curiculare: ştiinţe, matematică, arte, ICT, studii sociale, limbi străine.

Cel mai creativ scenariu educațional din România ”Let’s learn English together” a fost deja desemnat câștigător al fazei naționale a concursului iar autoarea, profesoara Georgeta Namolovan, va fi răsplătită cu o invitație la Academia de Vară din Grecia și va intra în finala internațională. Proiectul îi ajută pe copiii cu deficiențe de vedere să învețe engleza și îi familiarizează pe părinți cu programul RoboBraille.

”Școala este larg deschisă inovării. În ultimii zece ani a fost înzestrată cu cele mai noi echipamente și tehnologii pentru susținerea în permanență a elevilor deficienți de vedere. Organizăm și oferim permanent activități pentru exprimarea talentului elevilor în noi domenii. Suntem implicați în multe proiecte menite să îmbunătățească activitatea școlii, promovarea e-learning, oferindu-le elevilor acces la cultură. Obiectivul nostru principal este integrarea lor educațională, socială și profesională. Colaborarea cu SIVECO România are o reală importanță datorită schimbului de conținut educațional pe care îl putem realiza prin intermediul portalului ODS, asigurând în acest fel conexiunea cu alte școli speciale europene care lucrează cu elevi deficienți de vedere”, a declarat prof. Georgeta Namolovan de la Școala Gimnazială Specială pentru Deficienți de Vedere din București.

SIVECO Romania este partener și coordonator naţional în proiectul european de cercetare Open Discovery Space http://portal.opendiscoveryspace.eu/ care își propune sa implice 10.000 de profesori şi 40.000 de elevi din Europa. De asemenea, peste 2.000 de şcoli din Europa vor avea posibilitatea să folosească o bază comună de lecţii digitale multilingvistice. În momentul de faţă aproximativ 300 de școli din România au ales să facă parte din această comunitate internaţională.

Pentru a motiva cadrele didactice să facă schimb de scenarii de predare cu alți colegi din Europa și pentru a stimula utilizarea metodelor educaționale inovatoare, profesorii care fac parte din proiectul ODS au fost invitați să realizeze un scenariu inovator de predare, interesant și de succes prin intermediul site-ului comunității ODS. Juriul a evaluat proiectele din țările participante la concurs ținând seama de următoarele criterii: calitatea, inovarea, atractivitatea, etica, conectivitatea cu alte grupuri/țări/persoane inclusiv cele cu nevoi speciale, creșterea capacității de lucru în echipă.

Proiectul ODS îmbunătăţește practicile profesorilor în toate domeniile lor de activitate, îmbinând abilităţile de ICT cu inovaţii în pedagogie, curriculum şi organizarea școlii. Open Discovery Space stimulează cererea pentru resurse de eLearning inovatoare şi consolidează integrarea europeană prin aducerea laolaltă a diferitelor culturi.

Prin experienţa sa de 20 de ani în dezvoltarea de conţinut educaţional şi prin biblioteca impresionantă de resurse educaţionale, SIVECO Romania este unul din cei 51 de parteneri ai consorţiului proiectului ODS, care oferă resurse educaţionale şcolilor participante.

Comunitatea Profesorilor ”Open Discovery Space” din România oferă cadrelor didactice atât informaţii despre evenimente, activități, workshop-uri, concursuri, webinarii, cât și resurse educaţionale, prin intermediul comunităţii din cadrul portalului proiectului:http://portal.opendiscoveryspace.eu/community/comunitatea-profesorilor-din-romania-70475.

SIVECO Romania SA

SIVECO Romania SA

SIVECO Romania este liderul caselor româneşti de software şi unul dintre liderii regionali de succes în domeniul eLearning, eHealth, eAgriculture, eCustoms, eGovernment și eBusiness din Europa Centrală şi de Est. Compania dezvoltă şi exportă soluţii IT şi proiecte de consultanţă cu valoare adăugată ridicată către ţări ...

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Aplicații software recomandate
SIVECO Applications 2020

Soluţia integrată de tip Enterprise Application Suite - EAS, 100% adaptată cerinţelor de business şi legislative Bazat pe experienţa de 20 ani a companiei în dezvoltarea şi implementarea de soluţii IT complexe, SIVECO Applications  este sistemul EAS competitiv la nivel internaţional, ce oferă companiilor un control integrat al activităţii şi proceselor, în deplină...

Citește tot arrow_forward
AeL

Platformă de predare/învăţare şi management al conţinutului educaţional multimedia AeL – platformă completă de eLearning Bazată pe principii educaţionale moderne, AeL este o platformă modernă de instruire şi gestiune a conţinutului educaţional, dedicată instituţiilor de învăţământ şi corporaţiilor. Cui se adresează AeL este un sistem pr...

Citește tot arrow_forward
SIVADOC

SIVADOC, sistemul de gestiune a documentelor şi a fluxurilor de lucru de la SIVECO Romania, oferă o platformă comună care unifică procesele şi informaţia, în scopul fluidizării circuitului documentelor, facilitării accesului la informaţii, dar, totodată, şi al protejării împotriva accesului neautorizat. Beneficiarii direcţi ai îmbunătăţirii fluxurilor interne ...

Citește tot arrow_forward
Portal

SIVECO Romania facilitează transparenţa şi comunicarea prin intermediul soluţiilor informatice moderne de Portal Web. Soluţiile de tip Portal dezvoltate de SIVECO Romania se bazează pe tehnologii de ultimă oră şi pe aplicaţii software personalizate. Platforma de portal SIVECO furnizează clienţilor: o soluţie robustă pentru portaluri şi website-uri de prezentare de orice dim...

Citește tot arrow_forward
Articole IT&C similare

Compania românească Cyber Smart Defence deschide birouri în Dubai (UAE) și Maryland (USA)

Cyber Smart Defence (CSD), cea mai dinamică companie de securitate cibernetică fondată și condusă de antreprenori români, se află în al treilea an consecutiv de dublare a cifrei de afaceri. 

Citește tot arrow_forward

Safetech Innovations lansează iSAM, prima soluție de securitate informatică dezvoltată in-house, în urma unei investiții de jumătate de milion de euro

Safetech Innovations, lider în sectorul securității cibernetice pe piața românească, lansează primul său produs de securitate informatică – iSAM (Information Security Automation Manager), o soluție pentru automatizarea procesului de management al securității informației în cadrul organizațiilor. 

Citește tot arrow_forward

SneakyPastes: o operațiune aparținând Gaza Cybergang atacă victime din 39 de țări, care au legătură cu Orientul Mijlociu

În 2018, Gaza Cybergang, despre care se știe acum că este formată din mai multe grupuri, cu grade diferite de complexitate, a lansat o operațiune de spionaj cibernetic ce vizează persoane și organizații cu un interes politic în Orientul Mijlociu.

Citește tot arrow_forward