Una dintre cele mai populare camere de supraveghere pentru bebeluși poate fi compromisă. Toate pozele și filmele pot fi văzute de către atacatori

03 Mar 2020

Specialiștii în securitate informatică de la Bitdefender au descoperit o serie de vulnerabilități nereparate în camerele de supraveghere pentru copii iBaby Monitor, care permit atacatorilor să acceseze alertele trimise către părinte sub formă de fotografii și filmulețe.

 

Una dintre cele mai populare camere de supraveghere pentru bebeluși poate fi compromisă. Toate pozele și filmele pot fi văzute de către atacatori

Mai mult, răufăcătorii pot prelua controlul asupra unei camere ca să filmeze live sau chiar să ajungă la datele personale ale proprietarului, precum nume, adresă de email, localizare și poză de profil.

Camera de supraveghere folosește un cod secret și o cheie de acces către un serviciu de cloud prin care trimite alerte foto și video părintelui când înregistrează mișcări sau sunete ale copilului. Fotografia sau filmulețul pleacă de la dispozitiv către respectivul server, de unde ajunge mai apoi pe telefonul părintelui. Vulnerabilitatea studiată de către experții Bitdefender arată cum un atacator poate accesa întreg conținutul înregistrat și stocat în cloud de către camerele de supraveghere iBaby monitor, exploatând o serie de carențe grave de securitate.

„Recomandarea pentru utilizatori este să fie cât mai precauți când achiziționează asemenea dispozitive și să se informeze despre politica producătorului și reputația acestuia de a furniza actualizări de securitate, fie de pe site-ul oficial, din recenzii ale altor clienți sau din evaluări independente”, spune Alexandru Bălan, Chief Security Researcher la Bitdefender.

Până la momentul publicării acestui raport de cercetare, toate fotografiile și filmulețele încărcate în cloud pot ajunge pe mâna atacatorilor, iar producătorul nu a reparat problema semnalată de către specialiștii în securitate informatică de la Bitdefender.

De-a lungul timpului, specialiștii de la Bitdefender au găsit vulnerabilități în numeroase dispozitive inteligente, precum sonerii inteligente, prize electrice, becuri conectate, sisteme audio smart, routere, camere pentru monitorizarea bebelușilor și alte tipuri de aparate de supraveghere video.

Politica de comunicare a vulnerabilităților

Bitdefender a încercat în repetate rânduri să notifice producătorul dispozitivului menționat anterior despre rezultatele cercetării încă din luna mai 2019. Vulnerabilitățile identificate de către specialiștii în securitate cibernetică sunt comunicate în concordanță cu politica Bitdefender de notificare și dezvăluire a vulnerabilităților. Potrivit acesteia, furnizorii sunt înștiințați în scris despre descoperiri și sunt încurajați să remedieze erorile și defecțiunile din produsele semnalate. Ulterior, rezultatele cercetării sunt transmise publicului larg.

Încă de la începutul său în 2001, Bitdefender continuă să ridice ștacheta pentru a stabili noi standarde în prevenirea proactivă a amenințărilor și eliminarii virusurilor, conducând, de cele mai multe ori, la descoperirea celor mai bune tehnici de detecție de securitate care previn extinderea amenințărilor.

Mulțumită produselor de primă clasă și tehnologiilor de ultimă generație, compania s-a extins rapid, devenind lider la nivel mondial. Bitdefender și-a facut apariția pe piața internațională o dată cu înffințarea primelor birouri deschise în Marea Britanie, SUA, Germania, Franța și Spania, dar și cu stabilirea de parteneriate strategice, fiind astfel prezentă în peste 100 de țări în întreaga lume.

La sfârșitul anului 2009, Bitdefender proteja milioane de utilizatori la nivel global și a asigurat utilizarea propriei sale tehnologii alături de mărci foarte bine cunoscute precum IBM și Virgin Media prin încheierea de parteneriate strategice.

2011 a adus cu sine o modificare fundamentală în filozofia companiei Bitdefender, organizația adoptând o nouă identitate organizațională. Acesta a fost de asemenea un an de succes, deoarece produsele Bitdefender destinate consumatorilor au fost primele care au fost votate, în mod simultan, după mulți ani, drept alegerea nr. 1 (în ceea ce privește soluțiile de securitate pentru internet) de trei dintre cele mai importante organizații de testare din lume.

Noua imagine acționează ca o legătură între rădăcinile companiei și viitorul său. Un lucru a rămas neschimbat: capacitatea Bitdefender de a oferi produse antivirus de înaltă calitate. Bitdefender oferă cea mai bună soluție antivirus utilizând aceeași tehnologie premiată pentru clienții individuali și rețelele companiilor, de la micile firme și până la companiile multinaționale, protejând toate stațiile de lucru.

Tehnologiile brevetate Bitdefender, bazate pe idei inovatoare și tendințe fruntașe în industria securității informațiilor, sunt în continuare recunoscute la nivel internațional ca cel mai bun software în securitatea internetului. Organizațiile independente care ne recompensează rezultatele remarcabile prin numeroase premii și certificări sunt: Av-Test.org, Virus Bulletin, ICSA Lab, Checkmark, PC World Top 100, acestea fiind doar câteva.

Bitdefender face tot posibilul să dezvolte constant tehnologiile utilizate pentru a fi mereu cu un pas înainte și pentru a oferi clienților cea mai bună rată de detecție combinată cu performanță și aplicabilitate flexibilă.

Află mai multe

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Cât costă și ce include un magazin online performant?

Cu o creștere estimată la 8 trilioane de dolari până în 2026, industria e-commerce reprezintă un sector semnificativ ce coagulează vânzări rezultate din mai multe domenii de activitate. De aceea, nevoia de a investi...

Citește articolul
Softlead

Aplicația software Vaunt introduce modulul de evaluare gratuită a prețului apartamentelor

VAUNT, platforma de management al vânzărilor dedicată sectorului rezidențial, introduce un nou modul, Client Portal. Prin intermediul acestuia, clienții cumpărători au acces la date în timp real despre valoarea în piață a...

Citește articolul