Utilizarea aplicațiilor mobile – creștere de doar 6% în 2017

24 ianuarie 2018

Conform celui mai nou studiu de piață publicat de compania Flurry pentru anul 2017, consumul aplicațiilor mobile a crescut cu doar 6 procente, dar cu o diversificare substanțială a obiceiurilor de utilizare, în timp ce în 2016 creșterea era de 11%.

Utilizarea aplicațiilor mobile – creștere de doar 6% în 2017

Cu un timp mediu de utilizare de 5 ore pe zi, categoria de Shopping a aplicațiilor mobile este în creștere cu 54% față de anul precedent, utilizatorii simțindu-se mult mai confortabil cu ideea achizițiilor de pe device-uri mobile sau cu ideea folosirii portofelelor digitale.

Aplicațiile ce fac parte din categoria muzică, media și divertisment se poziționează pe locul al doilea în topul creșterii consumului (43%), în timp ce aplicațiile de tip Lifestyle au o scădere a consumului cu 40%, iar cele din zona de Gaming o scădere de aproximativ 15%.

Din punctul de vedere al sistemelor de operare preferate, iOS domină clasamentele pentru anul 2017, cu o cotă de piață de 34%, fiind urmat de Samsung și la mare distanță de Huawei și Xiaomi, LG, Sony și Lenovo.

Viziunea de business derivată din aceste date

Deși o sesiune de utilizare a unei aplicații și-a schimbat datele, este extrem de evident faptul că tehnologia mobilă face parte din viața utilizatorilor și devine parte din aceasta. Așadar, companiile dezvoltatoare de aplicații trebuie să urmărească piața de consum, trendurile, să anticipeze și să monitorizeze schimbări de paradigmă digitală pentru ca mai apoi să construiască aplicații și tehnologii utile pentru fiecare segment și profil de utilizator activ.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Romanian Software lanseaza versiunea in Cloud a platformei de salarizare si administrare a resurselor umane, colorful.hr, pentru a veni in sprijinul IMM-urilor

Romanian Software, unul dintre liderii pietei romanesti de solutii software dedicate resurselor umane, a lansat in Cloud platforma colorful.hr. Platforma este specializata in salarizarea, recrutarea si administrarea resurselor umane si vine in sprijinul companiilor mici si mijlocii, care doresc sa isi automatizeze o parte din activitatile aferente departamentelor de HR.

Citește tot arrow_forward

Nu te lăsa îngropat în hârtii, utilizează o soluţie inteligentă de document management

Auzim și discutăm tot mai frecvent de transformarea digitală a mediului de afaceri și de necesitatea digitalizării administrației publice. Dar nu băgăm de seamă faptul că în România business-urile se derulează încă preponderent pe bază de hârtie și că documentele în format fizic sunt prezente în orice birou, chiar și după ce ștampila a fost eli...

Citește tot arrow_forward

Colorful.hr – solutii software pentru optimizarea proceselor tale cheie de HR, cu discount pentru clienții Softlead

Colorful.hr este una dintre cele mai cunoscute platforme in cloud pentru salarizare și managementul resurselor umane, folosită cu succes de peste 600 de companii din România.

Citește tot arrow_forward