Viitorul testării: Ce le atrage atenția testerilor conform unui studiu IBM?

04 iunie 2015

IBM a publicat rezultatele extrem de interesante ale unui studiu în rândul testerilor de aplicații. Așadar, cei mai mulți dintre respondenți folosesc instrumente comerciale furnizate de HP, Microsoft sau IBM pentru QA management și execuții de testare, în timp ce 61% completează formulare personalizate.

Viitorul testării: Ce le atrage atenția testerilor conform unui studiu IBM?

IBM a publicat rezultatele extrem de interesante ale unui studiu în rândul testerilor de aplicații. Așadar, cei mai mulți dintre respondenți folosesc instrumente comerciale furnizate de HP, Microsoft sau IBM pentru QA management și execuții de testare, în timp ce 61% completează formulare personalizate în Excel, Word sau Google Docs. Conform datelor furnizate, cei mai mulți dintre testeri își doresc aplicarea tehnologiilor automatizate în vederea testării.

Conform unui studiu publicat de IBM, cele mai multe aplicații testate sunt cele de tip Web based (80%), fiind urmate de client-server (58%) și de aplicațiile pentru device-urile mobile (55%).

În ceea ce privește tehnologiile de testare, pe primul loc se află Scrum, urmat de Waterfall, V-model, Plan-based, Kanban, Iterative, hibride și Water-scrum-fall.

Atunci când vine vorba despre încrederea în produsul testat, cei mai mulți (57%) confirmă faptul că au deplină încredere în soluția pe care o au în vedere pentru a fi testată și lansată pe piață. Cu toate acestea, fiecare tester știe că problemele sunt inerente atunci când sunt lansate module, funcționalități sau produse noi. Cu siguranță, însă, o întrebare interesantă este aceea a detectării celor mai întâlnite probleme.

33% dintre respondenți au confirmat faptul că identifică probleme la nivelul dezvoltării aplicației testate, 41% sunt găsite chiar în etapa de testare și același procent identifică neajunsuri chiar în ceea ce privește scenariile de testare, fapt ce îngreunează procesele ulterioare. De asemenea, o mulțime de probleme apar atunci când sunt omise funcționalități, de unde rezultă o neconcordanță cu scenariile de testare.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Colorful.hr – solutii software pentru optimizarea proceselor tale cheie de HR, cu discount pentru clienții Softlead

Colorful.hr este una dintre cele mai cunoscute platforme in cloud pentru salarizare și managementul resurselor umane, folosită cu succes de peste 600 de companii din România.

Citește tot arrow_forward

Costurile Ascunse ale Managementului Manual al Contractelor

Știai că automatizarea managementului contractelor îți poate crește profitabilitatea anuală cu până la 9%?

Citește tot arrow_forward

Romanian Software lanseaza versiunea in Cloud a platformei de salarizare si administrare a resurselor umane, colorful.hr, pentru a veni in sprijinul IMM-urilor

Romanian Software, unul dintre liderii pietei romanesti de solutii software dedicate resurselor umane, a lansat in Cloud platforma colorful.hr. Platforma este specializata in salarizarea, recrutarea si administrarea resurselor umane si vine in sprijinul companiilor mici si mijlocii, care doresc sa isi automatizeze o parte din activitatile aferente departamentelor de HR.

Citește tot arrow_forward