Viitorul testării: Ce le atrage atenția testerilor conform unui studiu IBM?

04 iunie 2015

IBM a publicat rezultatele extrem de interesante ale unui studiu în rândul testerilor de aplicații. Așadar, cei mai mulți dintre respondenți folosesc instrumente comerciale furnizate de HP, Microsoft sau IBM pentru QA management și execuții de testare, în timp ce 61% completează formulare personalizate.

Viitorul testării: Ce le atrage atenția testerilor conform unui studiu IBM?

IBM a publicat rezultatele extrem de interesante ale unui studiu în rândul testerilor de aplicații. Așadar, cei mai mulți dintre respondenți folosesc instrumente comerciale furnizate de HP, Microsoft sau IBM pentru QA management și execuții de testare, în timp ce 61% completează formulare personalizate în Excel, Word sau Google Docs. Conform datelor furnizate, cei mai mulți dintre testeri își doresc aplicarea tehnologiilor automatizate în vederea testării.

Conform unui studiu publicat de IBM, cele mai multe aplicații testate sunt cele de tip Web based (80%), fiind urmate de client-server (58%) și de aplicațiile pentru device-urile mobile (55%).

În ceea ce privește tehnologiile de testare, pe primul loc se află Scrum, urmat de Waterfall, V-model, Plan-based, Kanban, Iterative, hibride și Water-scrum-fall.

Atunci când vine vorba despre încrederea în produsul testat, cei mai mulți (57%) confirmă faptul că au deplină încredere în soluția pe care o au în vedere pentru a fi testată și lansată pe piață. Cu toate acestea, fiecare tester știe că problemele sunt inerente atunci când sunt lansate module, funcționalități sau produse noi. Cu siguranță, însă, o întrebare interesantă este aceea a detectării celor mai întâlnite probleme.

33% dintre respondenți au confirmat faptul că identifică probleme la nivelul dezvoltării aplicației testate, 41% sunt găsite chiar în etapa de testare și același procent identifică neajunsuri chiar în ceea ce privește scenariile de testare, fapt ce îngreunează procesele ulterioare. De asemenea, o mulțime de probleme apar atunci când sunt omise funcționalități, de unde rezultă o neconcordanță cu scenariile de testare.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

În 2018, România s-a clasat pe locul 8 în topul țărilor cu cel mai mare procent de utilizatori atacați de ransomware-ul mobil

Cercetătorii Kaspersky Lab au constatat că numărul de atacuri care folosesc software periculos pentru dispozitive mobile aproape s-a dublat, în numai un an. În 2018 au existat 116,5 milioane de atacuri, comparativ cu 66,4 milioane, în 2017, cu o creștere semnificativă a numărului de utilizatori unici afectați. În ciuda faptului că sunt atacate mai multe dispozitive,...

Citește tot arrow_forward

Una dintre cele mai complexe operațiuni de spionaj pe Android: Mandrake a rămas nedectat timp de patru ani în aplicații din magazine oficiale

Specialiștii în securitate informatică de la Bitdefender au identificat o nouă amenințare informatică, denumită Mandrake, care infectează dispozitive cu Android ale unor victime atent alese cu scopul de a le spiona și de a le goli conturile bancare.

Citește tot arrow_forward

Ce trebuie să știi la implementarea primului ERP?

95% dintre companiile care implementează corect o aplicație software reușesc să îmbunătățească procesele interne după acest pas.

Citește tot arrow_forward