[Studiu]> Piața soluțiilor software de contabilitate în următorii 7 ani

29 iulie 2018

Aplicațiile software dedicate departamentelor și activităților financiar-contabile se referă la toate acele soluții cu rol în înregistrarea, managementul și procesarea datelor ce prezintă caracter financiar. Acestea sunt folosite de experții contabili și de companiile care au specializare în domeniu, având ca activitate principală operarea cu tranzacții, monitorizarea fluxurilor financiare și raportarea informațiilor de ordin financiar către stakeholderii direct vizați.

[Studiu]> Piața soluțiilor software de contabilitate în următorii 7 ani

Cele mai importante module și funcționalități în cazul acestor soluții includ planificarea și analiza financiare (planificare, bugetare, previziuni), managementul contabilității, gestiune, payroll.

Piața aplicațiilor de contabilitate

În anul 2016, conform researchnester.com, piața soluțiilor software de contabilitate a fost estimată la 3.2 miliarde de dolari, fiind previzionată o creștere cu peste 6% pentru perioada următoare. Din punctul de vedere al popularității soluțiilor software, 37% sunt on-premise, 58% cloud și doar 5% tradiționale (instalate). 77% dintre utilizatori sunt mulțumiți de funcționalitățile primite după achiziția unei licențe în cloud a unei aplicații de contabilitate în timp ce 55% au observat scăderi reprezentative ale numărului de erori contabil-financiare după adoptarea, implementarea și utilizarea frecventă a unei soluții software dedicată.

Accounting Software Business

sursa: SoftwareSuggest.com

Cei mai importanți vendori la nivel global

Conform softwaresuggest.com, companiile care au cea mai bună reprezentativitate în contextul implementării soluțiilor software de contabilitate includ nume precum: SAP, Oracle, Microsoft Dynamic, Zoho Books, Sage, Odoo, NetSuite.

Desigur, pentru companiile mici și medii, este foarte important ca aplicația aleasă să fie direct proporțională cu nevoia concretă de utilizare, întrucât soluțiile menționate mai sus sunt definite prin complexitate ridicată și costuri pe măsură.

Trenduri tehnologice care vor avea impact asupra aplicațiilor financiar-contabile

Până în 2024, aplicațiile care nu vor fi în cloud vor deveni o raritate. De asemenea, direcția pe care o urmează acest tip de soluții este derivarea funcționalităților pentru aplicații mobile, cu rol în creșterea accesibilității și productivității. Securitatea datelor este un alt aspect esențial, întrucât vorbim despre informații sensibile. În anul 2017, media breșelor de securitate în Statele Unite ale Americii a vizat 24.000 de înregistrări, evaluate la peste 3 milioane de dolari.

Tehnologiile AI (Artificial Intelligence) și cele de tip Machine Learning vor fi integrate în contextul aplicațiilor financiar-contabile. De asemenea, blockchain își va pune semnificativ amprenta pe tot ceea ce ănseamnă acest tip de solții în ceea ce privește datele înregistarete și incapacitatea de a fi manipulate sau modificate în vreun fel.

Alege o alicație software potrivită companiei tale! Află mai multe aici

 

Aplicații software recomandate

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

FlixMobility a finalizat o nouă rundă de finanțare și se pregătește de extindere la nivel global

Unul dintre cele mai importante startup-uri de mobilitate din Europa se pregătește de extindere la nivel global și va lansa propriul serviciu de car-pooling, FlixCar

Citește tot arrow_forward

2Checkout: Ce tendințe în eCommerce aduce anul 2020?

Magazinele online trebuie să își concentreze atenția pe experiența pe care o oferă cumpărătorilor, pe tehnologie și personalizarea serviciilor

Citește tot arrow_forward

Zitec încheie un parteneriat cu VTEX și devine primul furnizor agreat din România al platformei de soluții e-commerce în cloud

Zitec, lider pe piața de IT & Digital Marketing din România, specializat în dezvoltarea de soluții și servicii de transformare digitală, este, începând cu luna septembrie, partener oficial VTEX, furnizor global al platformei unificate de comerț pentru companii mari și una dintre cele mai importante platforme e-commerce din lume, potrivit IDC MarketScape și Gartne...

Citește tot arrow_forward