Aplicațiile Google Apps for Education prezentate de CBN IT la Craiova

11 septembrie 2014

Compania CBN IT, furnizor de soluții IT menite să inoveze sistemul de învățământ prin optimizarea activităților în cadrul instituțiilor educaționale, organizează Vineri, 12 septembrie la Craiova, un eveniment de prezentare a aplicațiilor Google Apps for Education.

Compania CBN IT, furnizor de soluții IT menite să inoveze sistemul de învățământ prin optimizarea activităților în cadrul instituțiilor educaționale, organizează Vineri, 12 septembrie la Craiova, un eveniment de prezentare a aplicațiilor Google Apps for Education.

În aproximativ 90% din instituțiile de învățământ din lume, nu doar din România, sistemul de învățământ este din păcate unul competitiv, cu note și premii oferite, în loc de colaborare, copiii lucrează individual. Acest aspect are efectul de a produce competitivitate pe termen lung.

La locul de muncă sau în business, fără să ne dăm seama, în loc să colaborăm, suntem în continuu într-o cursă fără premiu”, declară Cezar Nourescu, Director General CBN IT.

Din fericire școlile private au început să pună din ce în ce mai mult accent pe metode de învățare în echipă și pe dezvoltarea mai multor aptitudini conform teoriei Inteligențelor Multiple a lui Howard Gardner, nu doar transmitere de know-how și exerciții de logică.

Începând cu 2010, odată cu pionieratul în utilizarea platformelor Cloud oferite de Google Inc, firma CBN IT s-a specializat continuu în dezvoltarea de aplicații web complexe, axate pe colaborare. Aplicația 2bitsEDU este construită integral pe aceste platforme, oferind avantajul că nu mai sunt necesare investițiile în servere, licențe software și infrastructură locală.

Echipa CBN IT crede cu tărie în faptul că sistemul de învățământ va putea fi îmbunătățit în următorii 10 ani doar prin mici schimbări dar cu efect amplu, iar decizia de ajutor gratuit către toate instituțiile de învățământ în implementarea aplicațiilor colaborative Google Apps for Education poate fi una dintre ele. Un exemplu aplicabil este acela în care mai mulți elevi lucrează online în timp real la același proiect sau temă prin intermediul unei conferințe video.

Acest pachet de aplicații, gestionate în mod automat de 2bitsEDU, poate schimba subtil modul de gândire atât al copiilor cât și al dascălilor din școlile de stat prin simplul fapt că totul se poate face online în mod colaborativ. Cei interesați de produsul celor de la CBN IT, pot obține mai multe informații în cadrul evenimentului de la Craiova.

Google Apps for Education se adresează în egală masură elevilor, dascălilor, directorilor de școli, părinților și oricărei alte persoane interesate de educație.

Evenimentul va avea loc la Biblioteca Județeană Alexandru și Aristia Aman din Craiova, Strada Mihail Kogălniceanu. Participarea este gratuită.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Susţineţi performanţa în business cu ajutorul sistemului ERP – Winline

Pe la jumătatea anului trecut, Institutul Naţional de Statistică a făcut publică o analiză foarte relevantă pentru mediul local de afaceri. Companiile romaneşti din Top 1000 au reuşit să genereze venituri medii mai mari cu +8% deşi au înregistrat o scădere cu 14% a numărului de angajaţi.

Citește tot arrow_forward

Monitorizarea fermelor direct de pe telefon - control mai bun cu ajutorul tehnologiei

Inovația tehnologică este motorul din spatele agriculturii de precizie

Citește tot arrow_forward

Procesele se îmbunătățesc continuu, prin tehnologia Cloud

Despre experianța uneia dintre cele mai mari companii din domeniul construcțiilor de mașini și unelte, care a decis încă din 2015 să folosească Sistemul modern de Management al Documentelor în Cloud, DocuWare, aflați din Studiul de Caz.

Citește tot arrow_forward