Aplicațiile software HR – un plus pentru companii în perioada de criză

24 martie 2020

În 2008, aproape 9 milioane de americani și-au pierdut job-urile, ca o cauză a recesiunii. Mai mult de 170.000 de business-uri s-au închis. Iată care sunt cele mai importante recomandări pentru gestionarea resurselor umane într-o perioadă de criză financiară.

Aplicațiile software HR – un plus pentru companii în perioada de criză

Pregătirea companiilor pentru perioada de recesiune este un test al cărui rezultat trebuie să se vadă rapid și cu valorificarea la cote maxime a companiei și a celor mai importante resurse implicate.

Managementul angajaților rămâne, în special în această perioadă, unul dintre punctele esențiale ale companiilor, atât din perspectiva beneficiilor aduse, a capacității de modelare și adaptare, cât și din cea a creșterii gradului de motivare și de implicare.

Managementul muncii – Top 5 aplicații software recomandate

 • Aplicații software de video conferință.
 • Aplicații software de ticketing.
 • Aplicații de monitorizare a obiectivelor, implicării și livrabilelor.
 • Aplicații software de măsurare a satisfacției
 • Aplicații software de management al angajaților (software HR)

Care sunt modulele și beneficiile complementare ale unei aplicații sofware de HR?

Recesiunea poate schimba în mod complet paradigma de digitalizare a anumitor tipologii de companii, care, până în acest moment, nu aveau incluse în planurile de achiziții sau de bugetare soluții dedicate resurselor umane, iată că, de acum, lucrurile se vor schimba.

Lucrul la distanță, de acasă sau din afara birourilor, necesită un plus de organizare și de o regândire a obiectivelor, accentul fiind pus mai mult pe optimizare, eficientizare și raportare decât era în anii anteriori.

Astfel, iată o serie de recomandări și de previziuni pe care le face Softlead, singurul marketplace dedicat aplicațiilor software din România.

 • Aplicațiile de salarizare pot fi în continuare un instrument necesar doar pentru companiile medii și mari.
 • Modulele software dedicate managementului personalului rămân un instrument al companiilor care au definit un departament de HR.
 • Aplicațiile software de training vor fi potrivite de acum oricăror tipologii de companii (start-up-uri, companii medii, mari și foarte mari).
 • Aplicațiile de management al documentelor departamentelor de HR, cu rol de arhive electronice, își vor face tot mai mult loc în companiile medii, devenind încet necesare.
 • Aplicațiile sau modulele software de evaluare a angajaților sunt absolut necesare oricărei companii care lucrează cu echipe la distanță și care își dorește menținerea unui proces organizațional transparent, eficient și motivator.
 • Aplicațiile software sau modulele cu rol de creștere a implicării prin gamification pot fi un instrument ce va conduce spre noi trenduri și va înlocui, în timp, pentru angajații care lucrează de acasă, deja cunoscutele săli de relaxare și de interacțiune din birourile fizice.

Indiferent de apetitul spre direcționarea interesului și a bugetelor către aceste tipuri de soluții, companiile vor prioritiza tot mai mult reducerea costurilor și resurselor, eliminarea erorilor umane, în timp ce departamentele de HR se vor concentra pe atragerea de noi talente și pe menținerea celor existente prin noi strategii și nu pe procese organizaționale.

De asemenea, dashboard-urile cu date complete despre activitatea oamenilor și cu raportări constante vor sta la baza deciziilor importante din perioada de recesiune și din cele ce urmează, de redresare și de creștere accelerată.

Ai nevoie de o aplicație software personalizată? Trimite un e-mail pe adresa [email protected] sau completează formularul de contact de mai jos.

Citește și: Tendințe în industria HR în 2020: Cum se va transforma departamentul de resurse umane? 

Aplicații software recomandate

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Revolut introduce posibilitatea de a dona direct din aplicație pentru pădurea amazoniană

Împreună cu WWF și Alianța Pădurilor Tropicale, Revolut face un apel de urgență pentru susținerea celor care se confruntă cu devastarea pădurii tropicale amazoniene.

Citește tot arrow_forward

Deloitte și FintechOS, partenere în transformarea digitală a CEC Bank

Pachetul „Bun Venit!”, lansat de curând de CEC Bank, poate fi accesat 100% online cu ajutorul unei soluții dezvoltate în cadrul unui parteneriat strategic Deloitte-FintechOS

Citește tot arrow_forward

Robotul software hAI procesează facturile de utilităţi la AFI Europe

System Innovation România a livrat un un nou robot software, dezvoltat pe o tehnologia RPA proprietară. Beneficiarul este AFI Europe, pentru care robotul software, hAI, gestionează circuitul complet al facturilor de utilităţi în cadrul unui proiect rezidenţial. Robotul preia automat facturile de utilităţi (energie electrică şi gaze) primite pe email-ul de la furnizori (ENEL ş...

Citește tot arrow_forward