BMW Group câştigă “Connected Car Award” pentru utilizarea inteligenţei artificiale în producţie

10 ianuarie 2020

În data de 7 ianuarie, revistele Auto Bild şi Computer Bild au distins producţia BMW Group cu Premium Connected Car în categoria Pionerat.

BMW Group câştigă “Connected Car Award” pentru utilizarea inteligenţei artificiale în producţie

Câştigătorul este ales de un juriu de specialitate format din jurnalişti ai ambelor publicaţii, onorând soluţiile foarte inovatoare, precum utilizarea inteligenţei artificiale în producţie. De ceva timp, BMW Group aplică soluţiile AI în numeroase cazuri de utilizare în producţie.

Un exemplu: în zona de inspecţie finală a uzinei din Dingolfing, datele de comandă ale automobilului sunt comparate cu o imagine live a desemnării modelului unei maşini nou produse. Dacă imaginea live şi datele de comandă nu se potrivesc – de exemplu, lipseşte o desemnare precum “xDrive” -, lucrătorii care realizează inspecţia finală primesc o notificare.

Dirk Hilgenberg, vicepreşedinte executiv BMW Group pentru sisteme de producţie, planificare tehnică, echipamente şi construcţia uzinei, a primit premiul în cadrul CES de la Las Vegas. El a declarat: “Suntem încântaţi să primim acest premiu foarte special. Confirmă că suntem pe drumul cel bun, prin introducerea aplicaţiilor eficiente care creează valoare adăugată pentru sistemul de producţie şi oferă sprijin maxim pentru angajaţii noştri”.

În special platforma Intranet of Things (IoT) a BMW Group asigură o integrare perfectă a noilor aplicaţii AI în sistemul IT de producţie. Angajaţii pot alege cele mai potrivite instrumente dintr-un set digital, le pot combina în propriile soluţii şi le pot instala prin plug and play. În decembrie 2019, BMW Group a distribuit public părţi din software-ul inovator de analiză digitală a imaginilor în sistem open source. Aceste aplicaţii software sunt deja folosite cu succes în diferite aplicaţii AI în sistemul de producie BMW Group. Disponibil global, dezvoltatorii de software au acces la aceste soluţii şi pot contribui la dezvoltarea software-ului AI, un beneficiu şi pentru BMW Grup care poate să se concentreze în principal pe evoluţia anumitor aplicaţii AI în producţie şi logistică.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Monitorizarea fermelor direct de pe telefon - control mai bun cu ajutorul tehnologiei

Inovația tehnologică este motorul din spatele agriculturii de precizie

Citește tot arrow_forward

Doriţi mai mult capital de lucru? Optimizaţi stocurile cu Mesonic Winline

Asigurarea capitalului de lucru devine principala preocupare pentru mulţi antreprenori în contextul crizei generate de Covid-19. Atât Guvernul României cât şi Comisia europeană au anunţat o serie de măsuri prin care companiile mici şi mijlocii ar putea primi primi credite bancare și capital de lucru, însă aceste instrumente financiare reprezintă o perspectiv...

Citește tot arrow_forward