Cisco implementează tehnologia Hotspot 2.0

29 august 2014

Cisco a implementat în cadrul rețelei celui mai mare operator de telecomunicații mobile din țară, Orange România, o soluție de tip Hotspot 2.0. Aceasta permite utilizatorilor să folosească automat și fără a fi nevoie de o autentificare suplimentară, atât rețeaua de telefonie mobilă, cât și rețeaua Wi-Fi a operatorului, ori de câte ori se află în aria de acoperire a unui hotspot.

Cisco a implementat în cadrul rețelei celui mai mare operator de telecomunicații mobile din țară, Orange România, o soluție de tip Hotspot 2.0. Aceasta permite utilizatorilor să folosească automat și fără a fi nevoie de o autentificare suplimentară, atât rețeaua de telefonie mobilă, cât și rețeaua Wi-Fi a operatorului, ori de câte ori se află în aria de acoperire a unui hotspot.

Combinarea puterii Wi-Fi cu cea a rețelei de telefonie mobilă într-un serviciu unic, aduce beneficii tuturor utilizatorilor, îmbunătățind experiența de folosire a serviciilor de internet. Astfel, consumatorii au parte de o conexiune mai rapidă, lucru care le permite să acceseze servicii care solicită o bandă mai mare, iar clienții business pot să-și sporească astfel productivitatea.

 „Ne-am dorit să implementăm o arhitectură care presupune o conectare ușoară și autentificare automată în rețea pentru toți clienții noștri. Arhitectura actuală le permite utilizatorilor să acceseze aceleași servicii folosind rețeaua Wi-Fi ca și când ar folosi rețeaua de telefonie mobilă, într-un mod sigur și ușor. Soluția Cisco, ca parte de acces a acestei arhitecturi, implementează tehnologia Hotspot 2.0 în rețeaua noastră Wi-Fi și o face foarte ușor de folosit”, a declarat Vlad Constantinescu, Engineering Manager la Orange România.

„Viziunea noastră despre mobilitate este una în care conectivitatea este omniprezentă și inteligentă, oferind utilizatorilor experiențe cu valoare adăugată. Inițiativa Orange România și efortul industriei de a implementa Hotspot 2.0 vor fi utile pentru a oferi o experiență îmbunătățită, solicitată de mediul de business și dorită de consumatorii individuali. Suntem încântați să lucrăm cu Orange România la acest proiect”, a declarat Dorin Pena, Director General Cisco România.

Date cheie:

  • Soluția Hotspot 2.0 de la Cisco permite Orange România să mute o parte din traficul de date de pe rețelele 3G și 4G, pe rețeaua Wi-Fi, mai ales în zone cu trafic foarte mare de date, crescând astfel capacitatea totală a rețelei mobile și îmbunătățind experiențele clienților.
  • Serviciul Cisco® Carrier-Grade Service Provider Wi-Fi infrastructure, implementat de Orange România, furnizează interfața pentru arhitectura care permite autentificarea continuă la trecerea dintr-un tip de rețea în altul, ca parte a inițiativei Hotspot 2.0, incluzând protocoalele punctelor de acces Wi-Fi certificate:  IEEE 802.11u, WPA 2 Enterprise și autentificarea EAP - SIM.
  • Standardul Hotspot 2.0 este produsul cooperării deschise dintre operatorii de telecomunicații mobile, furnizorii de echipamente de rețea și producătorii de telefoane mobile. În esență, oferă aceeași autentificare securizată pe Wi-Fi, cu care utilizatorii sunt familiarizați, prin folosirea serviciului de roaming în rețelele de telefonie mobilă.
  • Cisco Service Provider Wi-Fi a fost implementat de peste 200 de furnizori de servicii, oferind 18 milioane de puncte de acces care sunt în prezent operate fie de furnizorii de servicii, fie de companii, stadioane, instituții din sectorul public și organizații comerciale din întreaga lume.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Peste o treime (37%) dintre organizațiile din România au trecut prin cel puțin un atac cibernetic, cu diferite consecințe, în ultimele 24 de luni

Creșterea complexității infrastructurii IT de business și a amenințărilor le creează factorilor de decizie din domeniul IT din ce în ce mai multe dificultăți în a-și proteja organizațiile de amenințări cibernetice. Astfel, peste jumătate dintre organizațiile din Europa (54%) s-au confruntat cu cel puțin un atac cibernetic în ultimele 24 de luni, care le-a creat pr...

Citește tot arrow_forward

Kaspersky Lab securizează tehnologiile bionice pentru persoanele cu dizabilități

Internet of Things nu mai constă doar în smartwatch-uri sau case inteligente, ci include ecosisteme avansate, complexe și din ce în ce mai automatizate, printre care se numără și tehnologiile cibernetice conectate pentru industria medicală. În viitor, astfel de tehnologii nu vor mai fi folosite doar în cazuri extraordinare, ci vor avea rolul de a extinde capacitățil...

Citește tot arrow_forward

Românii au făcut cumpărături online în valoare de peste 3,5 miliarde de euro în 2018, cu 30% mai mult decât în 2017 | Raportul Pieței de E-Commerce GPeC 2018

Potrivit lui Andrei Radu, CEO & Founder GPeC, „creșterea de aproape 30 de procente este una dintre cele mai mari din Europa pentru al doilea an consecutiv, fapt care demonstrează potențialul uriaș al pieței românești de e-commerce. Dacă facem o medie, românii au cheltuit pentru cumpărături online aproape 10 milioane de euro în fiecare zi din 2018, în cre...

Citește tot arrow_forward