Cisco implementează tehnologia Hotspot 2.0

29 august 2014

Cisco a implementat în cadrul rețelei celui mai mare operator de telecomunicații mobile din țară, Orange România, o soluție de tip Hotspot 2.0. Aceasta permite utilizatorilor să folosească automat și fără a fi nevoie de o autentificare suplimentară, atât rețeaua de telefonie mobilă, cât și rețeaua Wi-Fi a operatorului, ori de câte ori se află în aria de acoperire a unui hotspot.

Cisco a implementat în cadrul rețelei celui mai mare operator de telecomunicații mobile din țară, Orange România, o soluție de tip Hotspot 2.0. Aceasta permite utilizatorilor să folosească automat și fără a fi nevoie de o autentificare suplimentară, atât rețeaua de telefonie mobilă, cât și rețeaua Wi-Fi a operatorului, ori de câte ori se află în aria de acoperire a unui hotspot.

Combinarea puterii Wi-Fi cu cea a rețelei de telefonie mobilă într-un serviciu unic, aduce beneficii tuturor utilizatorilor, îmbunătățind experiența de folosire a serviciilor de internet. Astfel, consumatorii au parte de o conexiune mai rapidă, lucru care le permite să acceseze servicii care solicită o bandă mai mare, iar clienții business pot să-și sporească astfel productivitatea.

 „Ne-am dorit să implementăm o arhitectură care presupune o conectare ușoară și autentificare automată în rețea pentru toți clienții noștri. Arhitectura actuală le permite utilizatorilor să acceseze aceleași servicii folosind rețeaua Wi-Fi ca și când ar folosi rețeaua de telefonie mobilă, într-un mod sigur și ușor. Soluția Cisco, ca parte de acces a acestei arhitecturi, implementează tehnologia Hotspot 2.0 în rețeaua noastră Wi-Fi și o face foarte ușor de folosit”, a declarat Vlad Constantinescu, Engineering Manager la Orange România.

„Viziunea noastră despre mobilitate este una în care conectivitatea este omniprezentă și inteligentă, oferind utilizatorilor experiențe cu valoare adăugată. Inițiativa Orange România și efortul industriei de a implementa Hotspot 2.0 vor fi utile pentru a oferi o experiență îmbunătățită, solicitată de mediul de business și dorită de consumatorii individuali. Suntem încântați să lucrăm cu Orange România la acest proiect”, a declarat Dorin Pena, Director General Cisco România.

Date cheie:

  • Soluția Hotspot 2.0 de la Cisco permite Orange România să mute o parte din traficul de date de pe rețelele 3G și 4G, pe rețeaua Wi-Fi, mai ales în zone cu trafic foarte mare de date, crescând astfel capacitatea totală a rețelei mobile și îmbunătățind experiențele clienților.
  • Serviciul Cisco® Carrier-Grade Service Provider Wi-Fi infrastructure, implementat de Orange România, furnizează interfața pentru arhitectura care permite autentificarea continuă la trecerea dintr-un tip de rețea în altul, ca parte a inițiativei Hotspot 2.0, incluzând protocoalele punctelor de acces Wi-Fi certificate:  IEEE 802.11u, WPA 2 Enterprise și autentificarea EAP - SIM.
  • Standardul Hotspot 2.0 este produsul cooperării deschise dintre operatorii de telecomunicații mobile, furnizorii de echipamente de rețea și producătorii de telefoane mobile. În esență, oferă aceeași autentificare securizată pe Wi-Fi, cu care utilizatorii sunt familiarizați, prin folosirea serviciului de roaming în rețelele de telefonie mobilă.
  • Cisco Service Provider Wi-Fi a fost implementat de peste 200 de furnizori de servicii, oferind 18 milioane de puncte de acces care sunt în prezent operate fie de furnizorii de servicii, fie de companii, stadioane, instituții din sectorul public și organizații comerciale din întreaga lume.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

De ce au nevoie companiile de o aplicație de HR specializată?

ColorfulHR este una dintre cele mai cunoscute aplicații cu rol de management a resurselor umane, poziționându-se ca fiind extrem de prietenoasă utilizatorilor din companii din orice domeniu de activitate. De ce sunt atrași clienții de Colorful HR?

Citește tot arrow_forward

În 2018, România s-a clasat pe locul 8 în topul țărilor cu cel mai mare procent de utilizatori atacați de ransomware-ul mobil

Cercetătorii Kaspersky Lab au constatat că numărul de atacuri care folosesc software periculos pentru dispozitive mobile aproape s-a dublat, în numai un an. În 2018 au existat 116,5 milioane de atacuri, comparativ cu 66,4 milioane, în 2017, cu o creștere semnificativă a numărului de utilizatori unici afectați. În ciuda faptului că sunt atacate mai multe dispozitive,...

Citește tot arrow_forward

Studiu GPeC: Strategia de marketing, produsele comercializate și serviciul de Customer Support – factorii esențiali pentru succesul magazinelor online

În fiecare zi, în România se lansează peste 50 de magazine online. În 2018, numărul lor s-a dublat până la un record de 15.000 de comercianți.

Citește tot arrow_forward