Cum poate ajuta SAP companiile care înregistrează scăderi?

19 august 2020

Ce este SAP și cum poate ajuta companiile în perioadele de criză?

Cum poate ajuta SAP companiile care înregistrează scăderi?

SAP este în acest moment una dintre cele mai cunoscute aplicații software la nivel internațional, încadrată în categoria ERP (Enterprise Resource Planning), având peste 230.000 de clienţi şi un portofoliu ce acoperă întreg spectrul de produse, de la soluţii enterprise tipice precum Financiar/Contabilitate, HR, Customer Relationship Management (CRM).

Gestionarea corectă a veniturilor și utilizarea datelor financiare în scopul creionării strategiilor pe termen mediu și lung sunt principalele direcții pe care le au în vedere companiile, în special atunci când vorbim despre recesiune.

Scăderea cheltuielilor într-un proces rapid și implementat inteligent este un pas necesar în contextul instalării pandemiei din acest an, cu atât mai mult cu cât vorbim despre efecte pe termen lung.

Iată cum poate ajuta aplicația software SAP companiile medii și mari să eficientizeze costurile:

  • Prin instrumente de management al încasărilor și cheltuielilor

Nivelul încasărilor a scăzut dramatic pentru companii din toată lumea, iar mulți dintre clienți aleg în perioadele de criză să întârzie plățile restante, fapt ce duce la un efect domino al afectării cash flow-ului. SAP Cash Management le oferă managerilor acces în timp real la date financiare, astfel încât aceștia pot previziona și pot planifica plăți/încasări bazându-se pe cifre concrete, în mod personalizat afacerii lor.

Cu ajutorul acestui modul, managerii pot înțelege mai bine ce se întâmplă din punct de vedere financiar în compania lor și pot lua decizii care să influențeze bunul mers al organizației prin redistribuirea bugetelor, prin suplimentarea finanțelor prin linii de creditare sau prin scăderi de costuri.

  • Prin instrumente de previzonare

Încasările redate prin vânzările recurente sunt considerate a fi incerte în perioadele de criză financiară. Strategii care funcționau impecabil acum câteva luni se  pot dovedi ineficiente, resursele umane responsabile cu anumite acțiuni nu mai sunt disponibile, dar vânzările trebuie să urmeze cursul strategiei fiecărui business, indiferent de moment și cu atât mai mult în contextul instalării unei crize. De-a lungul timpului, SAP a mizat pe accesul utilizatorilor la instrumente de previzionare dedicate propriului business și industriei din care face parte, incluzând module de gestiune, inventariere, aprovizionare sau distribuție pentru a facilita accesul la concluzii bazate pe date esențiale.

  • Prin module de vizualizare în timp real a datelor

Pentru a lua decizii eficiente, managerii trebuie să aibă acces la date și informații actualizate, în timp real. Bazele de date Hana au rolul de a afișa rapoarte în timp real chiar și pentru volume mari de date, în timp ce sistemul complet SAP Analytics Cloud poate oferi acces la date integrate ce includ: statistici și grafice cu privire la vânzări, clienți, venituri sau alte metrici definite în funcție de anumite caracteristici ce descriu o anumită industrie.

Pentru multe dintre companiile active, perioadele dificile sunt sunt cele definite prin crize economice sunt un moment prielnic pentru ca organizațiile să analizeze date, rapoarte și procese de business în contextul operării eficiente a resurselor interne.

Pentru o ofertă completă în acest sens, dar și pentru detalii cu privire la implementări personalizate, puteți completa formularul de mai jos sau pot trimite un e-mail pe adresa [email protected] pentru a primi consultanță gratuită în vederea alegerii soluției potrivite!

Aplicații software recomandate

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Expunere socială: examinarea problemelor de securitate din viitorul roboticii

Influența socială a roboților asupra oamenilor și problemele de securitate asociate acestui fenomen nu trebuie subestimate. Cercetările efectuate de Kaspersky și Universitatea din Ghent au descoperit că roboții pot extrage informații sensibile de la persoanele care au încredere în ei, convingându-i să întreprindă acțiuni care afectează securitatea. De exemplu, ...

Citește tot arrow_forward

Cele mai noi beneficii oferite de companiile de IT- cursuri pentru copiii angajaților

Cu experiență de peste 22 de ani în crearea și dezvoltarea aplicațiilor software pentru copii, Infomedia Pro lansează EduCat, centrul de formare 100% românesc, dedicat copiilor.

Citește tot arrow_forward

Tremend și Mastercard încheie o alianță strategică pentru digitalizarea sectorului de plăți

Tremend Software Consulting, una dintre companiile românești de software cu cea mai rapidă creștere, a încheiat un parteneriat strategic cu Mastercard România pentru accelerarea implementării, în sistemul financiar-bancar, a reglementărilor europene și globale, dar și a noilor funcționalități din zona plăților digitale bazate pe tehnologiile actuale. ...

Citește tot arrow_forward