Cum poate ajuta SAP companiile care înregistrează scăderi?

19 august 2020

Ce este SAP și cum poate ajuta companiile în perioadele de criză?

Cum poate ajuta SAP companiile care înregistrează scăderi?

SAP este în acest moment una dintre cele mai cunoscute aplicații software la nivel internațional, încadrată în categoria ERP (Enterprise Resource Planning), având peste 230.000 de clienţi şi un portofoliu ce acoperă întreg spectrul de produse, de la soluţii enterprise tipice precum Financiar/Contabilitate, HR, Customer Relationship Management (CRM).

Gestionarea corectă a veniturilor și utilizarea datelor financiare în scopul creionării strategiilor pe termen mediu și lung sunt principalele direcții pe care le au în vedere companiile, în special atunci când vorbim despre recesiune.

Scăderea cheltuielilor într-un proces rapid și implementat inteligent este un pas necesar în contextul instalării pandemiei din acest an, cu atât mai mult cu cât vorbim despre efecte pe termen lung.

Iată cum poate ajuta aplicația software SAP companiile medii și mari să eficientizeze costurile:

  • Prin instrumente de management al încasărilor și cheltuielilor

Nivelul încasărilor a scăzut dramatic pentru companii din toată lumea, iar mulți dintre clienți aleg în perioadele de criză să întârzie plățile restante, fapt ce duce la un efect domino al afectării cash flow-ului. SAP Cash Management le oferă managerilor acces în timp real la date financiare, astfel încât aceștia pot previziona și pot planifica plăți/încasări bazându-se pe cifre concrete, în mod personalizat afacerii lor.

Cu ajutorul acestui modul, managerii pot înțelege mai bine ce se întâmplă din punct de vedere financiar în compania lor și pot lua decizii care să influențeze bunul mers al organizației prin redistribuirea bugetelor, prin suplimentarea finanțelor prin linii de creditare sau prin scăderi de costuri.

  • Prin instrumente de previzonare

Încasările redate prin vânzările recurente sunt considerate a fi incerte în perioadele de criză financiară. Strategii care funcționau impecabil acum câteva luni se  pot dovedi ineficiente, resursele umane responsabile cu anumite acțiuni nu mai sunt disponibile, dar vânzările trebuie să urmeze cursul strategiei fiecărui business, indiferent de moment și cu atât mai mult în contextul instalării unei crize. De-a lungul timpului, SAP a mizat pe accesul utilizatorilor la instrumente de previzionare dedicate propriului business și industriei din care face parte, incluzând module de gestiune, inventariere, aprovizionare sau distribuție pentru a facilita accesul la concluzii bazate pe date esențiale.

  • Prin module de vizualizare în timp real a datelor

Pentru a lua decizii eficiente, managerii trebuie să aibă acces la date și informații actualizate, în timp real. Bazele de date Hana au rolul de a afișa rapoarte în timp real chiar și pentru volume mari de date, în timp ce sistemul complet SAP Analytics Cloud poate oferi acces la date integrate ce includ: statistici și grafice cu privire la vânzări, clienți, venituri sau alte metrici definite în funcție de anumite caracteristici ce descriu o anumită industrie.

Pentru multe dintre companiile active, perioadele dificile sunt sunt cele definite prin crize economice sunt un moment prielnic pentru ca organizațiile să analizeze date, rapoarte și procese de business în contextul operării eficiente a resurselor interne.

Pentru o ofertă completă în acest sens, dar și pentru detalii cu privire la implementări personalizate, puteți completa formularul de mai jos sau pot trimite un e-mail pe adresa [email protected] pentru a primi consultanță gratuită în vederea alegerii soluției potrivite!

Aplicații software recomandate

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Câți bani poți economisi prin implementarea unei aplicații software de tip ERP?

Pierderi de stocuri înregistrate la final de an sau de trimestru, incapacitate de gestionare a resurselor, distribuitorilor sau produselor? Iată cum o aplicație de tip ERP (Enterprise Resource Planning) poate rezolva aceste probleme și poate scădea costurile unei companii.

Citește tot arrow_forward

5 aplicații software ERP pentru companii medii

Aplicațiile software de tip ERP care pot fi implementate cu succes și accesibile companiilor mici, totodată, din punctul de vedere al costurilor, sunt cele care promit eficiența proceselor organizaționale pentru departamentele financiare, precum și o acuratețe a cifrelor unitare ale business-ului....

Citește tot arrow_forward

Ce înseamnă o afacere de distribuție de succes?

V-ați pus vreodată întrebarea care este definiția unei afaceri de succes? Ca orice afacere, un business de distribuție de succes începe cu un plan de business câștigător, cu muncă multă și oameni implicați, astfel încât business-ul să crească în mod „organic”. Creșterea „organică” presupune timp și suficientă atenție astf...

Citește tot arrow_forward