Peste 80% dintre utilizatorii de Android folosesc un sistem de operare neactualizat

17 decembrie 2015

G DATA a publicat Mobile Malware Raport pentru cel de-al treilea trimestru al anului.

Sisteme de operare neactualizate ruleaza pe mai mult de 80% din smartphone-urile si tabletele cu Android. 

Peste 80% dintre utilizatorii de Android folosesc un sistem de operare neactualizat

G DATA a publicat Mobile Malware Raport pentru cel de-al treilea trimestru al anului.

Sisteme de operare neactualizate ruleaza pe mai mult de 80% din smartphone-urile si tabletele cu Android. Doar aproximativ 20% din utilizatori folosesc un sistem de operare Android actualizat. Acesta este rezultatul unui sondaj efectuat in octombrie 2015 in randul utilizatorilor de solutii de securitate G Data pentru dispozitive Android. Acest fapt se intampla fie din cauza intarzierilor lungi cu care producatorii isi lanseaza update-urile, fie pentru ca aceste actualizari nu sunt disponibile pentru dispozitivele mai vechi. Analize suplimentare si cifre actuale pot fi gasite in ultimul raport G DATA Mobile Malware pentru Q3/2015, care este acum disponibil online.

In actualul Mobile Raport, expertii in securitate de la G Data au analizat care sunt versiunile Android de pe smartphone-uri si tablete care aveau instalata o solutie de securitate G Data. Peste 80% dintre utilizatori folosesc versiuni neactualizate ce contin brese cunoscute de securitate si doar aproximativ 20% folosesc un sistem de operare actualizat. Deoarece statisticile au fost generate in octombrie 2015, noul sistem de operare Android 6 (Marshmallow) nu este inclus in raport.

574.706 mostre noi de malware de Android in trimestrul 3

Pana la sfarsitul trimestrului al treilea din 2015, analistii G DATA au inregistrat deja mai multe cazuri de malware de  Android (1.575.644) decat in intreg anul 2014 (1.548.129). 574.706 tulpini malware de Android diferite au fost descoperite numai in al treilea trimestru. Aceasta reprezinta o crestere de 50% fata de aceeasi perioada a anului precedent.

Previziuni suplimentare

  • Android OS ca un gateway pentru Internet of Things: De la aplicatii de fitness pana la autovehicule, tot mai multe dispozitive sunt conectate impreuna in retea si pot fi controlate de pe un smartphone sau de pe o tableta. Astfel de aplicatii si sisteme de operare Android sunt ce in ce mai populare in randul infractorilor cibernetici, deoarece acestea le pot oferi acestora o noua oportunitate de atac.
  • Smartphone-uri cu malware preinstalat: Tot mai multe smartphone-uri si tablete sunt afectate de firmware manipulat. Sunt asteptate rezultate noi pe aceasta tema in urmatoarele luni.
  • Malware complex pentru frauda pe online banking: expertii in securitate de la G DATA se asteapta sa vada o crestere a programelor malware complexe, care combina campaniile de atac, atat pe Windows, cat si pe Android, ce vizeaza clientii de online banking. Scopul infractorilor este de a manipula tranzactii bancare pe Internet.

 

G DATA Mobile Malware Report este disponibil online la adresa: https://secure.gd/dl-en-mmwr201503

G Data Software

Securitatea IT a fost inventata in Germania: G DATA Software AG este pionier in industria de antivirusi. Au trecut mai bine de 30 de ani de cand compania, fondata in Bochum in 1985, a dezvoltat primul program de combatere a virusilor. In momentul actual, G DATA este unul dintre cei mai importanti producatori de solutii de securitate IT din lume.&nb...

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

5 curiozități privind adoptarea unei soluții de management a documentelor. De ce DocuWare?

Vă confruntați cu dificultăți privind identificarea și organizarea documentelor sau petreceți mult timp pentru obținerea acordurilor legate de contracte sau de plata facturilor? 

Citește tot arrow_forward

Nu te lăsa îngropat în hârtii, utilizează o soluţie inteligentă de document management

Auzim și discutăm tot mai frecvent de transformarea digitală a mediului de afaceri și de necesitatea digitalizării administrației publice. Dar nu băgăm de seamă faptul că în România business-urile se derulează încă preponderent pe bază de hârtie și că documentele în format fizic sunt prezente în orice birou, chiar și după ce ștampila a fost eli...

Citește tot arrow_forward

Costurile Ascunse ale Managementului Manual al Contractelor

Știai că automatizarea managementului contractelor îți poate crește profitabilitatea anuală cu până la 9%?

Citește tot arrow_forward