Euroscript achiziţionează furnizorul de soluţii de management al conţinutului Amplexor

14 ianuarie 2014

Euroscript International SA a încheiat achiziţia furnizorului de soluţii de management al conţinutului Amplexor NV cu sediul în Heverlee (Leuven, Belgia). Majoritatea acţiunilor a fost achiziţionată din fonduri cu capital de risc, gestionate de Capricorn Venture Partners şi de investitori privaţi, în timp ce conducerea îşi păstrează interesele directe în cadrul companiei.

Euroscript achiziţionează furnizorul de soluţii de management al conţinutului Amplexor

Euroscript International SA a încheiat achiziţia furnizorului de soluţii de management al conţinutului Amplexor NV cu sediul în Heverlee (Leuven, Belgia). Majoritatea acţiunilor a fost achiziţionată din fonduri cu capital de risc, gestionate de Capricorn Venture Partners şi de investitori privaţi, în timp ce conducerea îşi păstrează interesele directe în cadrul companiei. Amplexor are o cifră de afaceri anuală de aproximativ 11 milioane EUR şi are ca angajaţi aproximativ 90 de consultanţi şi experţi în domeniul managementului conţinutului întreprinderilor (ECM) în Belgia şi România.

Euroscript a dezvoltat cu succes o gamă de soluţii concentrându-se pe procese axate pe conţinut pentru clienţi. Începând din 2005, euroscript nu numai că a prestat servicii legate de procesele operaţionale specifice sectoarelor de activitate, precum servicii lingvistice, de creare de conţinut şi de publicare, ci implementează şi întreţine, într-o măsură tot mai mare, aplicaţiile care susţin aceste procese.

Mark Evenepoel, directorul executiv al grupului euroscript declară: „Amplexor s-a dedicat întotdeauna furnizării de soluţii de management al conţinutului întreprinderilor şi se axează, de exemplu, pe managementul experienţei digitale şi pe colaborare. Întrucât implementarea şi consultanţa în domeniul tehnologiilor de management al conţinutului web devin tot mai importante în oferta noastră, noi urmăream consolidarea bazei noastre de competenţe. Reputaţia impecabilă şi rezultatele solide ale Amplexor au făcut ca aceasta să se potrivească perfect profilului.” Eric Pieters, directorul executiv al Amplexor continuă: „Ne-am dezvoltat cu succes pe piaţa din Belgia şi susţinem clienţi globali într-o măsură tot mai mare. Am simţit că trebuia să găsim un partener cu o amprentă globală pentru a continua creşterea la nivel internaţional. Fiind un actor dedicat managementului pur al conţinutului, am vrut să ne asigurăm că Amplexor va fi integrat într-un grup cu aceeaşi dedicaţie şi înţelegere în ceea ce priveşte acest sector de activitate.”

Odată cu achiziţia Amplexor, euroscript are un număr total de 1 600 de angajaţi pe 3 continente, dintre care peste 250 se axează pe proiectarea, dezvoltarea, implementarea şi întreţinerea de soluţii ECM. Echipa include experţi în produse de tehnologie lingvistică şi ECM din cadrul unor furnizori de tehnologie precum Across, Adobe, Alfresco, Drupal, EMC2, Liferay, Microsoft, Oracle, PTC, SDL şi XTM. Acest lucru ajută grupul să abordeze cu succes provocările din domeniul managementului conţinutului global, al managementului marketingului şi experienţei digitale, al managementului informaţiilor privind produsele şi postvânzare, al managementului informaţiilor de inginerie tehnologică, al publicaţiilor oficiale şi al spaţiilor de lucru digitale.

Despre Euroscript

euroscript este un furnizor principal de soluţii globale privind managementul ciclului de viaţă al conţinutului. Diviziile euroscript furnizează soluţii complete care îi ajută pe clienţi să conceapă, să creeze şi să deruleze operaţiuni de management al conţinutului de orice amploare. Datorită expertizei angajaţilor săi din domeniul consultanţei, al integrării de sisteme, al serviciilor lingvistice, precum şi al managementului conţinutului şi al documentelor, euroscript este în măsură să ajute întreprinderile din întreaga lume să îşi gestioneze conţinutul în mod mai eficient.

Cu o prezenţă pe piaţă în peste 18 ţări, euroscript oferă servicii clienţilor dintr-o varietate de sectoare de activitate, inclusiv din sectorul public, industria aerospaţială, a apărării şi a transporturilor, sectorul producţiei, ştiinţele vieţii, serviciile financiare, precum şi energia şi mediul.

Despre Amplexor

Amplexor înseamnă „management pur al conţinutului”. Compania deţine expertiză variind de la dezvoltarea de arhitecturi intranet la implementarea de site-uri orientate spre informaţii. Consultanţii Amplexor oferă servicii de consiliere şi de implementare în domenii precum arhitectura informaţiei, soluţii de căutare, soluţii de management al documentelor şi platforme de management al conţinutului web. Baza de clienţi aflată în creştere a Amplexor a permis companiei să obţină o poziţie solidă pe piaţa de management al conţinutului întreprinderilor. În ultimii ani, Amplexor a desfăşurat activităţi pentru clienţi precum Agfa, Argenta, Christian Mutuality, Daikin Europe, Belfius, Digipolis, Comisia Europeană, Euroclear, Fedict, Indaver, KBC, NMBS, provinciile Anvers, Limburg şi Brabantul Flamand, Puratos, Etex şi Rabobank.

Înfiinţată în 2001, Amplexor are sedii în Leuven şi Ghent. Începând din ianuarie 2013, compania are, de asemenea, un sediu în oraşul tehnologic şi universitar român Cluj.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Procesele se îmbunătățesc continuu, prin tehnologia Cloud

Despre experianța uneia dintre cele mai mari companii din domeniul construcțiilor de mașini și unelte, care a decis încă din 2015 să folosească Sistemul modern de Management al Documentelor în Cloud, DocuWare, aflați din Studiul de Caz.Solicitările și Condițiile Inițiale.Înaintea introducerii sistemului de management al documentelor (DMS), DocuWare, departamentul de a...

Citește tot arrow_forward

84% dintre organizațiile din România ar vrea să știe cine se află în spatele unui atac cibernetic care le-a afectat

Un recent studiu[1] Kaspersky Lab arată o diferență considerabilă între măsurile preventive pe care factorii decidenți din domeniul IT (ITDM), din organizațiile europene, spun că le iau și măsurile efective. Astfel, 83% dintre respondenți sunt de acord că iau măsuri preventive împotriva atacurilor cibernetice, dar numai 41% spun că organizează training-uri pentru angaja...

Citește tot arrow_forward

Centraleyezer – soluția de securitate cibernetică, cu până la 25% mai accesibilă companiilor

Astfel, începând cu data de 11 martie, timp de 2 săptămâni, Centraleyezer le oferă acces companiilor preocupate de securitatea datelor lor la un set de pachete predefinite, la costuri reduse, obiectivul campaniei fiind acela de testare a aplicației la capacitatea sa maximă:99 Euro/lună – pachet Basic, dedicat companiilor foarte mici199 Euro/lună – pachet Consul...

Citește tot arrow_forward