IBM a incheiat procesul de achizitie a companiei SoftLayer Technologies pentru a accelera initiativele cloud computing

09 septembrie 2013

IBM a anuntat incheierea procesului de achizitie a companiei SoftLayer Technologies Inc., companie cu capital privat ce activeaza in domeniul infrastructurii cloud, cu sediul in Dallas, Texas.

IBM a anuntat incheierea procesului de achizitie a companiei SoftLayer Technologies Inc., companie cu capital privat ce activeaza in domeniul infrastructurii cloud, cu sediul in Dallas, Texas.

SoftLayer devine parte a noii divizii IBM dedicate furnizarii de servicii de cloud, divizie ce imbina SoftLayer si IBM SmartCloud intr-o platforma globala. Noua divizie, condusa de James Comfort, General Manager va oferi o intreaga suita de servicii si produse, atat clientilor IBM cat si celor ai SoftLayer, vanzatorilor independenti de software si partenerilor de tehnologie.

“Tehnologia Cloud Computing ofera o schimbare profunda si transformationala in zona de business si in cea guvernamentala”, a spus Comfort. “Prin integrarea in portofoliul IBM a companiei SoftLayer, adoptarea serviciilor cloud ce pot transforma radical procesul de business se va putea derula mai rapid si mai usor.”
SoftLayer va permite IBM sa furnizeze in premiera solutii ce imbina securitatea, confidentialitatea si fiabilitatea mediilor cloud private cu rapiditatea si costurile reduse ale mediilor de cloud public. SoftLayer ofera o capabilitate inovativa care livreaza cloud atat pentru companiile online, cat si pentru mediul guvernamental si Fortune 500.

SoftLayer se alatura celor peste 12 achizitii strategice operate de IBM in domeniul cloud inca din 2007 pentru a accelera initiativele cloud ale companiei. Veniturile inregistrate de IBM din servicii cloud au crescut cu 80% in 2012. Compania IBM este unul din liderii mondiali in furnizarea de servicii cloud si prognozeaza venituri anuale de 7 miliarde de dolari pana la sfarsitul anului 2015 pe aceast segment. IBM ofera peste 100 de solutii SaaS pentru a ajuta departamentele de marketing, achizitii, e-commerce, servicii client, resurse umane, management public si alti profesionisti sa ia decizii de business mai bune si sa isi deserveasca cat mai bine clientii. IBM este in continuare promotorul standardelor de open cloud.

Primul concurs de robotica bazat pe cloud gazduit de compania IBM,SoftLayer

Open Source Robotics Foundation (OSRF), organizatia non-profit insarcinata cu sustinerea dezvoltarii, distributia si adoptarea de software open-source pentru utilizarea in procesele de cercetare in domeniul roboticii si pentru dezvoltarea educatiei si a productiei, a apelat recent la SoftLayer Technologies pentru a gazdui DARPA Virtual Challenge (VRC). In prezent, o companie a IBM, SoftLayer (US) a furnizat o infrastuctura multi-fatetata de servere GPU de inalta performanta, cloud si pe care masinile virtuale sunt instalate direct, pentru a ajuta la depasirea limitelor in ceea ce priveste tehnologia robotilor. OSRF a fost fondat de DARPA pentru a sustine evenimentele care au la baza simulatoare, parte a DARPA Robotics Challenge (DRC).

Competitorii din VRC au fost rugati sa dezvolte un software care permite unui robot simulator sa execute sarcini similare cu activitatile personalului de urgenta, care actioneaza intr-o situatie critica. VRC a ales peste 100 de echipe din intreaga lume, iar platforma de cloud unica, personalizabila, dezvoltata de SoftLayer a permis participarea din diverse locatii. Castigatorii competitiei virtuale vor participa la urmatoarea etapa a DRC, in care solutiile software dezvoltate de ei vor fi implementate pe roboti in cadrul unui eveniment cotidian.

OSRF a ales SoftLayer pentru VRC, deoarece nivelul de simulare al competitiei necesita masini care sa corespondeze intre ele la viteze hyper-rapide. SoftLayer a oferit putere si viteza, precum si performanta de calcul bruta fara extra-virtualizare. SoftLayer a fost singura platforma dedicata de cloud care a scurtat loop-ul comunicatiei dintre masini la 1k/secunda, oferind in acest fel viteza si puterea necesare pentru simulari robotice complexe.

„Primul eveniment VRC este un semn de exclamatie in ceea ce priveste evolutia cloud, testarea performantei limitelor si sublinierea necesitatii functionarii in tandem a mediilor virtuale si a servere-lor pe care masinile virtuale sunt instalate direct”, a declarat Nathan Day, Chief Scientist, SoftLayer. „Platforma SoftLayer poate fi in mod unic configurata pentru a indeplini toate cerintele dintr-un spectru de necesitati al unui server si suntem incantati sa lucram cu Open Source Robotics Foundation in acest eveniment desfasurat in premiera”.

In pregatirea pentru VRC, OSRF a configurat platforma SoftLayer intr-un format specializat, astfel incat echipele erau capabile sa controleze propria constelatie de servere, independent de celelalte echipe. Prin intermediul API-ului SoftLayer, fiecare echipa a primit cinci servere conectate, incluzand doua servere NVIDIA dual Intel Sandy Bridge cu GPU, izolate de restul aflate in competitie. Echipele au fost capabile sa reincarce serverele lor in functie de necesitati si OSRF putea sa reseteze constelatiile in momentul in care fiecare echipa termina simularea.

Pentru mai multe informatii despre IBM vizitati: www.ibm.ro

Pentru mai multe informatii despre SoftLayer vizitati: www.softlayer.com/

Pentru mai multe informatii despre IBM Smart Cloud vizitati: www.ibm.com/ro/cloud-computing/index.html

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Colorful.hr – solutii software pentru optimizarea proceselor tale cheie de HR, cu discount pentru clienții Softlead

Colorful.hr este una dintre cele mai cunoscute platforme in cloud pentru salarizare și managementul resurselor umane, folosită cu succes de peste 600 de companii din România.

Citește tot arrow_forward

Romanian Software lanseaza versiunea in Cloud a platformei de salarizare si administrare a resurselor umane, colorful.hr, pentru a veni in sprijinul IMM-urilor

Romanian Software, unul dintre liderii pietei romanesti de solutii software dedicate resurselor umane, a lansat in Cloud platforma colorful.hr. Platforma este specializata in salarizarea, recrutarea si administrarea resurselor umane si vine in sprijinul companiilor mici si mijlocii, care doresc sa isi automatizeze o parte din activitatile aferente departamentelor de HR.

Citește tot arrow_forward

5 curiozități privind adoptarea unei soluții de management a documentelor. De ce DocuWare?

Vă confruntați cu dificultăți privind identificarea și organizarea documentelor sau petreceți mult timp pentru obținerea acordurilor legate de contracte sau de plata facturilor? 

Citește tot arrow_forward