SIVECO este principalul furnizor de servicii de integrare de sisteme din Romania, cu o cota de piata de 16.8%

09 septembrie 2013

Cel mai recent studiu realizat de International Data Corp (IDC) consolideaza pozitia de lider detinuta de peste 10 ani de SIVECO in ierarhia furnizorilor de servicii IT din Romania. SIVECO Romania detine 7.9% din piata locala de servicii IT, inregistrand o crestere semnificativa a valorii serviciilor livrate atat clientilor din tara cat si din strainatate.

Cel mai recent studiu realizat de International Data Corp (IDC) consolideaza pozitia de lider detinuta de peste 10 ani de SIVECO in ierarhia furnizorilor de servicii IT din Romania. SIVECO Romania detine 7.9% din piata locala de servicii IT, inregistrand o crestere semnificativa a valorii serviciilor livrate atat clientilor din tara cat si din strainatate.

In mod cu totul remarcabil, desi furnizeaza strict servicii de software, SIVECO se impune de ani intregi, in mod constant intr-un top aprig disputat de cei mai importanti furnizori de hardware, cele mai mari companii nationale si internationale prezente in piata romaneasca de IT.

Intr-o lume a carei esenta a devenit interconectarea, IDC apreciaza ca - pentru anul 2012, din gama serviciilor IT - cerinta esentiala a pietei interne a fost cea pentru serviciile de integrare de sisteme. Din acest punct de vedere, SIVECO Romania este principalul furnizor, proband maturitate si capacitatea de a sustine si finaliza cu succes proiecte dificile, de mare anvergura si complexitate. Pe acest segment, in care este prioritara corelarea si gestionarea volumelor mari de date, compania ocupa primul loc si inregistreaza o cota de piata de 16.8%.

Expertiza SIVECO in domeniul educatiei o situeaza in pozitia de lider si la categoria de "Training and Education Services" in care detine o cota de piata 17.2%.

De asemenea, preocuparea manifestata de SIVECO Romania pentru cerintele exprimate de clienti, conform specificul activitatii lor si capacitatea sa de a construi si implementa solutii personalizate, s-a reflectat in dobandirea unei cote de piata de 15.1% la categoria "Custom Application Development Services".

Pentru SIVECO, anul 2012 a fost marcat de continuarea proiectelor nationale si internationale de mare complexitate si amploare dar si de demararea de noi proiecte.

Astfel, in anul 2012, a fost lansata Prescriptia electronica, proiect realizat pentru Casa Nationala de Asigurari de Sanatate de catre un consortiu de firme din care fac parte HP si SIVECO. In numai 4 luni de la lansare se eliberasera peste 3 milioane de retete electronice.

Portalul Educational SEI (Sistemul Educational Informatizat), proiect realizat de SIVECO pentru Ministerul Educatiei, face fata cu brio, de multi ani, celui mai mare aflux de vizitatori interesati de rezultatele privind admiterea in liceu si la bacalaureat. Repartizarea computerizata este cel mai mare proiect din Romania care functioneaza pe tehnologie cloud. Si in 2012, ca si in anii precedenti, portalul SEI a fost pe locul 1 atat in clasamentul general al site-urilor scrise in limba romana, cat si la categoria Educatie/Invatamant, inregistrand milioane de pagini afisate, in perioada examenelor de liceu si bacalaureat. In plus, cautarile google din 2012 indica faptul ca in topul subiectelor de interes pentru internautii romani este sintagma "rezultate bacalaureat".

Sistemele IT dezvoltate de SIVECO la Agentia de Plati si Interventii pentru Agricultura (APIA) si Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) contribuie efectiv la performanta acestor organizatii de a realiza cele mai inalte procente de absorbtie de fonduri europene, fiind in topul institutiilor publice din Romania, in aceasta privinta.

Intre proiectele internationale, cele realizate pentru organizatiile Comisiei Europene se remarca printr-un nivel special de complexitate si exigenta. In 2012, SIVECO Romania a derulat peste 20 de contracte, pentru Oficiul de Publicatii al Uniunii Europene, pentru EUROSTAT - Institutul de Statistica al Uniunii Europene, pentru Agentia Europeana de Siguranta a Aviatiei, pentru EuropeAid - Directia Generala pentru Dezvoltare si Cooperare.

De asemenea, compania a demarat proiectul pentru dezvoltarea portalului DOLCETA, al Agentiei Executive pentru Sanatate si Consumatori a Comisiei Europene. In cadrul portalului Dolceta, dedicat educatiei consumatorilor europeni din 27 de tari, SIVECO furnizeaza servicii de web management si conținut de eLearning.

Intre proiectele internationale demarate in 2012, se inscrie si cel al Comunitatii Europene pentru Administratia Vamala din Republica Macedonia „Integrated Tariff Environment - ITE”. Proiectul, realizat de SIVECO Romania in parteneriat cu BULL Romania, are ca scop consolidarea capacitații operaționale a Administratiei Vamale din Republica Macedonia, in conformitate cu standardele Uniunii Europene, si asigurarea compatibilitatii si interoperabilitatii depline a sistemelor informatice vamale cu cele utilizate in UE.

In Kazakhstan, tot in 2012, SIVECO Romania finalizat cu succes prima etapa de dezvoltare si implementare de continut educational digital in scoli. Aceasta etapa s-a desfasurat in perioada martie - octombrie 2012 si a constat in furnizarea unei colectii de 4.200 lectii interactive in limba rusa si kazaha pentru materii precum fizica, matematica, algebra, geometrie, dar si materii vocationale.

De asemenea, SIVECO Romania a incheiat un parteneriat strategic cu Scoala de Studii Politice NUR Otan, in vederea promovarii celor mai inovative mijloace si tehnologii pentru modernizarea managementului resurselor umane si dezvoltarea formarii profesionale prin intermediul eLearning si TIC, pentru functionarii publici si managerii de institutii din Kazakhstan.

„De peste doua decenii construim cu succes proiecte uriase de informatizare pentru organizatii private si publice, nationale si internationale. Suntem prezenti in 27 de tari de pe patru continente. Analizele IDC arata ca serviciile IT sunt esentiale pentru functionarea economiei globale si a societatii in ansamblu, fiind indispensabile pentru functionarea lumii moderne. Tot ele ne atrag atentia asupra cresterii permanente a complexitatii organizationale. Centre de cost multiple, structuri descentralizate de decizie, nevoia de reproiectare a unor "procese organice" dezvoltate de-a lungul a zeci de ani, gestionarea a milioane de utilizatori și a unor volume uriase de date, confruntarea cu atitudini conservatoare si obisnuinta utilizatorilor finali de a face lucrurile cum sunt, nu neaparat asa cum ar trebui sa fie facute, reprezinta doar cateva dintre obstacolele care trebuie depasite in procesul de integrare in mediul digital. Toate aceste provocari reprezinta in mod egal oportunitati, asa cum o dovedeste faptul ca de 10 ani ne mentinem pe pozitii fruntase in topul IDC", a declarat Irina Socol, Presedinte si Director General SIVECO Romania.

Recunoasterea succeselor obtinute in 2012 de echipa SIVECO se regaseste si in cele 19 premii in competitii precum International Business Awards, Stevie Awards, European IT Excellence Awards, European Seal of e-Excellence 2012, European Software Excellence Awards, International Project Management Association.

Juriile acestor marii competitii au oferit premii pentru sustenabilitatea proiectelor, pentru viziune si curaj, pentru rezultate economice si pentru calitatea implementarilor de succes, cum au fost cele de la Primaria din Chisinau, Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, Ministerul Educatiei, Administratia Vamala din Turcia, Kathrein Romania.

Despre SIVECO Romania

SIVECO Romania este liderul caselor romanesti de software si unul din integratorii software de succes din Europa Centrala si de Est. Compania dezvolta si exporta solutii IT si proiecte de consultanta cu valoare adaugata ridicata catre tari din Comunitatea Europeana, Orientul Mijlociu, Africa de Nord si spatiul Comunitatii Statelor Independente.

Compania a fost infiintata in 1992 si are, la nivel international, peste 1.300 de angajati.

Actionarii SIVECO Romania sunt Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V si SIVECO Management Team.

Adresandu-se organizatiilor private si publice, SIVECO Romania ofera solutii eficiente de eLearning, EAS (Enterprise Application Suite), Document Management, Business Intelligence, eHealth, eGovernment, eAgriculture si eCustoms, pentru piata nationala si internationala. SIVECO Romania s-a specializat in executia de proiecte informatice de mare complexitate si amploare.

De-a lungul celor 21 ani de existenta, compania si-a construit o reputatie solida, fiind recompensata cu peste 170 de premii interne si internationale.

Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro, www.facebook.com/siveco si www.linkedin.com/company/siveco-romania.

SIVECO Romania SA

SIVECO Romania este liderul caselor româneşti de software şi unul dintre liderii regionali de succes în domeniul eLearning, eHealth, eAgriculture, eCustoms, eGovernment și eBusiness din Europa Centrală şi de Est. Compania dezvoltă şi exportă soluţii IT şi proiecte de consultanţă cu valoare adăugată ridicată către ţări ...

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Aplicații software recomandate
SIVECO Applications 2020

Soluţia integrată de tip Enterprise Application Suite - EAS, 100% adaptată cerinţelor de business şi legislative Bazat pe experienţa de 20 ani a companiei în dezvoltarea şi implementarea de soluţii IT complexe, SIVECO Applications&nb...

Citește tot arrow_forward
AeL

Platformă de predare/învăţare şi management al conţinutului educaţional multimedia AeL – platformă completă de eLearning Bazată pe principii educaţionale moderne, AeL este o platformă modernă de instruire şi gestiune...

Citește tot arrow_forward
SIVADOC

SIVADOC, sistemul de gestiune a documentelor şi a fluxurilor de lucru de la SIVECO Romania, oferă o platformă comună care unifică procesele şi informaţia, în scopul fluidizării circuitului documentelor, facilitării accesului la informa...

Citește tot arrow_forward
Portal

SIVECO Romania facilitează transparenţa şi comunicarea prin intermediul soluţiilor informatice moderne de Portal Web. Soluţiile de tip Portal dezvoltate de SIVECO Romania se bazează pe tehnologii de ultimă oră şi pe aplicaţii software perso...

Citește tot arrow_forward
Articole IT&C similare

Romanian Software lanseaza versiunea in Cloud a platformei de salarizare si administrare a resurselor umane, colorful.hr, pentru a veni in sprijinul IMM-urilor

Romanian Software, unul dintre liderii pietei romanesti de solutii software dedicate resurselor umane, a lansat in Cloud platforma colorful.hr. Platforma este specializata in salarizarea, recrutarea si administrarea resurselor umane si vine in sprijinul companiilor mici si mijlocii, care doresc sa isi automatizeze o parte din activitatile aferente departamentelor de HR.

Citește tot arrow_forward

Digitalizarea elimină munca repetitivă din cadrul companiei Clini-Lab cu până la 80%

Principalele diferențe pe care le aduce digitalizarea în comparație cu procesele clasice de management sunt, în primul rând, legate de eficiență și o disponibilitate mult mai bună a informației, atât pentru manageri, cât și pentru angajați.Digitalizarea aduce beneficii care se văd în zona operațională, prin introducerea unor fluxuri clare și control...

Citește tot arrow_forward