IBM simplifică pentru clienți dezvoltarea software în cloud cu Bluemix, DevOps

12 iunie 2014

IBM (NYSE: IBM) a anunțat recent că organizațiile de toate dimensiunile – de la start-up-uri, la corporații – adoptă rapid IBM Bluemix pentru a dezvolta software în cloud cu viteză, securitate și calitate îmbunătățite.

IBM (NYSE: IBM) a anunțat recent că organizațiile de toate dimensiunile – de la start-up-uri, la corporații – adoptă rapid IBM Bluemix pentru a dezvolta software în cloud cu viteză, securitate și calitate îmbunătățite.

De asemenea, IBM a anunțat servicii suplimentare pe Bluemix, care vor migra luna aceasta din zona de testare beta, în cea de producție. Platforma open cloud Bluemix a IBM are la bază standarde deschise, Cloud Foundry, oferind dezvoltatorilor acces la software-ul IBM pentru integrare, securitate, tranzacții și alte funcții cheie, precum și software pentru partenerii de afaceri. Ca rezultat, acest lucru poate ajuta la conectarea a două mari categorii de sisteme într-un singur mediu cloud: sisteme de înregistrare, precum servicii bancare și sisteme de contabilitate, ca și sisteme de angajament – aplicații mobile situaționale și sociale.

Bay Area Rapid Transit, GE Capital, Financial Insurance Management Corp. printre companiile care accelerează dezvoltarea aplicațiilor în cloud.

Bluemix, platformă-ca-serviciu a IBM oferă servicii bazate pe cloud DevOps care permit dezvoltatorilor să creeze și sa furnizeze rapid proiecte mult mai eficient. Utilizând serviciile Bluemix:

Bay Area Rapid Transit (BART) a redus în mod semnificativ timpul estimat de livrare a aplicației mobile pilot, de la luni, la săptămâni;
Financial Insurance Management Corp. (FIMC) a creat rapid o aplicație mobilă pentru a crește ratele de reînoire cu 30%;
• Start-up-ul MyMenu și aPersona scalează aplicațiile de business pentru a îmbunătăți viteza și inovația.
ția.

În plus, serviciile DevOps permit organizațiilor, precum GE Capital, să construiască un website de banking premiat și alte aplicații comerciale, lansate rapid pe piață.

“De la lansarea Bluemix de acum 3 luni, am observat o lansare rapidă a serviciilor IBM și a aplicațiilor terțe disponibile pentru dezvoltatorii care doresc să utilizeze DevOps în cloud pentru a crea aplicații enterprise asamblabile”, a declarat Steve Robinson, General Manager, IBM Cloud Platform Services. “O mare parte din această evoluție provine de la colaborarea cu clienții și cu ecosistemul de standarde deschise aflat în creștere. Ne putem aștepta ca acest impuls să continue cu o pondere mare de apoximativ 18 milioane de utilizatori la nivel mondial care vor migra dezvoltarea de aplicații în cloud”.

Noile servicii Bluemix și IBM DevOps

BART Pilots Cloud și DevOps trimit datele către forța de muncă mobile

Bay Area Rapid Transit (BART) este un sistem public de tranzit rapid care deservește zona San Francisco Bay. Colaborând cu IBM Business Partner Synchrony Systems, BART va utiliza Bluemix DevOps pentru a putea utiliza datele fizice din 44 de stații, 104 mile de cale ferată, senzori, sisteme de mentenanță, trenuri și multe altele, plănuind să utilizeze acestă inteligență pentru a implementa o aplicație mobilă care permite autorităților de supraveghere BART să monitorizeze în timp real trenurile prin intermediul update-urilor mobile. Prin combinarea capabilităților DevOps cu conexiunea securizată a datelor de back-up oferită de BlueMix, timpul de finalizare a aplicației mobile va fi scurtat față de estimările inițiale.

“BART are un volum extrem de mare de informații valoroase în cadrul infrastructurii: de la trenuri, la rute, la rapoarte de mentenanță”, a declarat Slavik Zorin, CEO al Synchrony Systems. “Suntem în căutarea noului model Bluemix DevOps care ne va oferi instrumentele de care avem nevoie pentru a colecta rapid toate aceste date într-o platformă mobile nouă, interactivă, astfel încât BART să poată utiliza noua forță de muncă mobile – îmbunătățind răspunsul de mentenanță și furnizarea de servicii mai bune”.

GE Capital accelerează furnizarea software cu DevOps cloud-based

GE Capital, divizia de servicii financiare a General Electric, a anunțat recent scopul de a accelera furnizarea de software și optimizarea resurselor de talente top din IT, permițându-le să creeze inovații precum Fleet Optimizer și aplicații analytics care permit managerilor de flote să optimizeze performanța. Compania a construit o platformă DevOps, implementând construcția, testarea și producția de medii cloud accesibile echipelor globale – vizibilitate aflată în creștere prin intermediul panourilor de afișare în timp real și feedback continuu, accelerând implementarea de aplicații analytics predictive, website-uri și alt tip de software.

“Construim software și aplicații - precum GECapitalBank.com (aplicație premiată) – de la zero, în termen de săptămâni și luni – în loc de luni și ani”, a declarat Snehal Antani, CIO al Enterprise Architecture, GE Capital Americas. “Prin reunirea fundației IT bazată pe DevOps, putem executa și furniza cererile mai repede – oferindu-ne agilitatea unui start-up cu resursele unei corporații”.

FIMC utilizează DevOps pentru a crea experiențe mobile pentru clienți

Financial Insurance Management Corp. (FIMC), un furnizor de asigurări care oferă servicii și programe de membership, a recunoscut necesitatea unei experiențe mobile de înaltă calitate pentru a îmbunătăți relația cu clienții. Utilizând Bluemix DevOps, partenerul de afaceri PointSource al IBM a colaborat cu FIMC pentru a construi o interfață care conectează clienții la aplicațiile de business on-premise, oferindu-le acces prin intermediul unei ’’atingeri’’ la asistență rutieră, promoții personalizate, depuneri de cereri și management deductibil, precum și un canal de interacțiune cu FIMC prin intermediul social media pentru comunicații directe mai rapide.

“Înainte de implementarea platformei mobile, membrii nu realizau că unele dintre cele mai importante servicii – precum asistența rutieră sau discount-urile – au expirat sau necesită reînoire pentru a asigura continuitatea serviciilor”, a declarat Scott Liberatore, CEO al FIMC. “Acum avem un model de angajament care ajunge direct la membri și un proces de reînoire al acordurilor cu clienții care a înregistrat o creștere de 30%.”

Born-on-the-Web MyMenu utilizează Cloud, Mobile DevOps și Analytics pentru a obține feedback de la clienți

Localizat în Austin, Texas, MyMenu este o companie de comenzi de mâncare pe baza dispozitivelor mobile care utilizează aplicații ce permit clienților să caute restaurante, produse și/sau ingrediente, să comande mâncare și să ofere feedback. Ca tester beta al Bluemix, compania a accelerat lansarea aplicației prin oferirea posibilității dezvoltatorilor de a itera rapid în mediul bazat pe cloud, precum și crearea și managementul instrumentelor dedicate datelor specifice restaurantelor, prin intermediul serviciilor de test mobile, Big Data și analytics.

“Utilizatorii aplicației noastre cuprind un spectru larg de vârste, funcții și alte aspecte – fiecare feedback este incredibil de important pentru îmbunătățirea aplicației”, a declarat Mike Little, CEO MyMenu. “Prin utilizarea instrumentelor mobile Bluemix și analytics, utilizatorii noștri utilizează telefonul mobil când este identificată o problemă, aceste informații fiind transmise automat către cloud-ul Bluemix – simplificând transmiterea de update-uri pe piață.”

aPersona mută securitatea aplicațiilor în Bluemix pentru a ajuta start-up-urile și organizațiile mari să scaleze

Ca o consecință a avansului aplicațiilor web și a celor mobile, nivelul de securitate trebuie integrat în acestea: aplicațiile cotidiene necesită mai mult decât ID-uri statice și parole.

aPersona este o aplicație start-up de securitate care oferă autentificare extinsă pentru website-uri, comerț electronic, portaluri cloud, rețele de utilități. Implementarea produselor în Bluemix în doar două zile, oferă dezvoltatorilor aPersona posibilitatea să creeze și să testeze rapid multiple medii de dezvoltare și să creeze soluții de autentificare scalabile pentru aplicațiile de toate dimensiunile.

“Hackerii profită de erorile dintre zonele de confort și comerț”, a declarat Kelly Sparks, CEO aPersona. “Prin combinarea soluției multi-factor cu mediul de dezvoltare open Bluemix și a serviciilor de securitate și furnizarea acestora prin intermediul platformei, suntem capabili să oferim o soluție de autentificare foarte sigură disponibilă tuturor, de la o persoană care pornește un start-up pe Bluemix, la marile organizatii.”

Soluțiile DevOps pentru mediile enterprise

De asemenea, IBM anunță noi soluții DevOps utilizate în mod tradițional de firewall-urile organizațiilor care vor răspunde diferitelor modele cloud. Prin conectarea datelor de la sistemele de înregistrare, la noile aplicații și procese agile, utilizatorii pot crește vizibilitatea în cadrul ciclului de furnizare a feedback-ului, a echilibrării costurilor, securitate și preocupări privind calitatea și viteza de implementare. Acestea includ:

  • Soluții de testare continuă, emitere și implementare care includ aplicarea de analize avansate pentru a evalua sentimentele și calitatea furnizate de aplicațiile mobile; capabilități de a accelera platforma de testare pe aplicații IMS, CICS și SAP; abilitatea de a implementa aplicații pe platforme multiple (z/OS, iOS, Android) simultan.
  • Soluții de planificare continuă a afacerii și dezvoltare colaborativă pentru comunicare deschisă și analytics între echipe pentru a gestiona schimbările mai rapid; capabilități colaborative a managementului ciclului de viață care oferă raportări inovative.

“Organizațiile din ziua de astăzi identifică necesitatea de a construi rapid și de a trece la aplicații mobile, sociale și cloud pentru a diferenția experiența clienților. Totuși, cele mai bune aplicații necesită acces la volumele de date din spatele infrastructurii organizațiilor”, a declarat Kristof Kloeckner, General Manager, IBM Rational Software. “Abordarea IBM DevOps ajută echipele să conecteze informațiile pentru a construi sisteme de interacțiune care accelerează viteza și calitatea”.

Noile servicii Bluemix

Construite pe punctele forte ale IBM în domeniile Big Data, analytics și standarde deschise, noile servicii Bluemix includ:

  • AppScan pentru a construi securitatea pe baza design-ului prin intermediul testelor rapide în mai multe zone;
  • Servicii Embeddable Reporting pentru a construi procese avansate de analytics în cadrul aplicației din momentul în care este furnizată – transformarea volumelor mari de date în feedback.
  • Servicii de flux de lucru pentru a orchestra serviciile cloud, fluxurile de lucru aflate în evoluție pe baza comportamentului;
  • Servicii continue de livrare a serviciilor pentru a permite organizațiilor să gestioneze versiunile de aplicații lansate simultan, oferind un avantaj competitiv rapid și livrare software precisă.
  •  

SoftLayer ajută la creșterea vitezei de scalare

Bluemix ajută la acoperirea distanței dintre idee și implementare prin intermediul accesului instant la infrastructura cloud SoftLayer, software IBM, runtime și servicii terțe. În combinație cu serviciile IBM DevOps, dezvoltatorii și operațiile line-of-business pot colabora și dezvolta mai rapid decât metodele tradiționale prin integrarea tuturor sistemelor de organizare, de testare și de asigurare a calității, precum și un acces mai rapid la feedback. Acest lucru permite furnizarea continuă a aplicațiilor prin utilizarea mai inteligentă a aplicațiilor analytics, un management mai bun al proiectelor, creșterea abilității de testare și programarea mai rapidă a noilor facilități.

Avantajul oferit de serviciile IBM Bluemix și DevOps provine din istoria sa de colaborare în cadrul fiecarei industrii de la nivel mondial, construind un portofoliu care reflectă lunga tradiție de a raspunde la necesitățile clienților si schimbarile din piata. Această expertiză a culminat în Bluemix - cu servicii avansate de securitate, Big Data, analytics, DevOps, mobile, IoT - pentru a crea aplicații variate într-o gamă largă de industrii.  

Despre IBM Bluemix

Prin intermediul programelor, precum inițiativa Bluemix Garage și participarea în cadrul Cloud Foundry Foundation, IBM a extins eforturile de mobilizare pentru dezvoltatorii din întreaga lume, o populație preconizată să atingă peste 26 de milioane de utilizatori până în 2016. Întâlniri cu dezvoltatorii Bluemix au avut loc la nivel global în Asia, America Latină, Europa, India, Africa, America de Nord. De asemenea, IBM a încheiat un parteneriat cu Strathmore University din Nairobi, Kenya pentru a extinde educația și training-ul din domeniul dezvoltării cloud-based în cadrul țărilor aflate în curs de dezvoltare în domeniul tehnologiei.

Pentru mai multe informații despre IBM DevOps și Bluemix, vă rugăm accesați: www.ibm.com.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Interviurile Softlead – De ce este esențială alegerea unei soluții de Securitate pentru compania ta?

Cu o experiență validată de clienți recunoscuți la nivel local și internațional, Sandline (compania care a dezvoltat aplicația Centraleyezer)  este un vector reprezentativ pentru industria securității datelor, anul acesta celebrând 12 ani de existență pe piața de profil. Sandline este o companie de consultanță full-service în domeniul securității, oferin...

Citește tot arrow_forward

84% dintre organizațiile din România ar vrea să știe cine se află în spatele unui atac cibernetic care le-a afectat

Un recent studiu[1] Kaspersky Lab arată o diferență considerabilă între măsurile preventive pe care factorii decidenți din domeniul IT (ITDM), din organizațiile europene, spun că le iau și măsurile efective. Astfel, 83% dintre respondenți sunt de acord că iau măsuri preventive împotriva atacurilor cibernetice, dar numai 41% spun că organizează training-uri pentru angaja...

Citește tot arrow_forward

Peste o treime (37%) dintre organizațiile din România au trecut prin cel puțin un atac cibernetic, cu diferite consecințe, în ultimele 24 de luni

Creșterea complexității infrastructurii IT de business și a amenințărilor le creează factorilor de decizie din domeniul IT din ce în ce mai multe dificultăți în a-și proteja organizațiile de amenințări cibernetice. Astfel, peste jumătate dintre organizațiile din Europa (54%) s-au confruntat cu cel puțin un atac cibernetic în ultimele 24 de luni, care le-a creat pr...

Citește tot arrow_forward