Înscriere la facultate în 5 minute. Prin Admitere Online

22 iulie 2013

România ajunge în rândul statelor vestice prin lansarea platformei Admitere Online (www.admitereonline.ro), care va gestiona înscrierea online a studenților la 5 universități din țară. În premieră pentru Europa de Est, tot procesul de înscriere, până la primirea răspunsului admis/respins, va avea loc online. Deși se desfășoară procese de admitere online și la câteva universități din țările vecine, România este prima țară din Europa de Est ce folosește

România ajunge în rândul statelor vestice prin lansarea platformei Admitere Online (www.admitereonline.ro), care va gestiona înscrierea online a studenților la 5 universități din țară. În premieră pentru Europa de Est, tot procesul de înscriere, până la primirea răspunsului admis/respins, va avea loc online. Deși se desfășoară procese de admitere online și la câteva universități din țările vecine, România este prima țară din Europa de Est ce folosește o platformă integrată pentru mai multe universități.

Dorindu-și să adopte un proces îmbunătățit și modern din punct de vedere tehnologic, 5 universități s-au înscris pe platformă: Universitatea Româno-Americană din București, Universitatea Tehnică de Construcții București, Universitatea Ovidius din Constanța, Universitatea “Politehnică” din Timișoara și Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi” din Iași. Candidații care vor să se înscrie la aceste universități completează datele de contact și informațiile biografice, scanează documentele necesare pentru admitere și le încarcă pe platformă. Taxa de înscriere poate să fie plătită online (sau la bancă), urmând ca universitatea să valideze dosarul și să notifice candidatul prin e-mail. De asemenea, candidatul poate să vadă în orice moment statusul aplicației sale pe platformă.

Astfel de platforme sunt implementate de mai mulți ani în statele vestice: UCAS funcționează din 1996 în Marea Britanie, Studielink gestionează admiterea la peste 50 de universități din Olanda, iar CommonApp este platforma de aplicare pentru circa 500 de universități din SUA, printre care Harvard, Yale și Stanford. Însă de ce este nevoie de un proces de admitere online?

Cum a ajutat platforma UCAS la recrutarea studenților în Marea Britanie

UCAS este o organizație non-profit care gestionează înscrierea tuturor studenților la nivel de licență în Marea Britanie (pe lângă alte activități academice pe care le dezvoltă). Prin intermediul platformei UCAS se pot înscrie studenți din orice stat pentru orice universitate din Marea Britanie, fără a fi nevoie de depunerea documentelor fizice anterior primirii deciziei de acceptare la universitate și începerea cursurilor. Bugetul UCAS pentru 2011 a fost de 33 milioane de lire sterline și are în prezent peste 400 de angajați.

Prin intermediul platformei, a fost posibilă recrutarea mai ușoară a studenților internaționali, care anual aduc peste 8,5 miliarde de lire sterline în economia britanică, cât și o utilizare mai eficientă a resurselor umane. Cei 400 de angajati ai UCAS gestionează admiterea la peste 140 de universități din Marea Britanie, reușind astfel să înlocuiască peste 800 de angajați la toate facultățile. Personalul eliberat astfel se poate ocupa de promovarea cursurilor și dezvoltarea lor, aducând astfel o valoare mai mare academiilor britanice și ajutându-le să se mențină în topurile educaționale internaționale. De asemenea, un număr mai mic de angajați înseamnă costuri de personal reduse pentru universități.

De ce Admitere Online în România

Anual, universitățile din România primesc peste 100.000 de aplicații. Un dosar de admitere conține în medie 10 foi A4, ceea ce înseamnă că toate facultățile din țară adună o coloană de hârtie (mai mult de 1.000.000 de foi) de peste 100 m înălțime (fiind mai înaltă decât hotelul Intercontinental din București sau Casa Poporului). În plus, cele 5 tone de hârtie trebuie procesate și verificate manual, arhivate, și în anumite cazuri returnate candidaților care nu se înmatriculează la universitățile unde și-au depus aplicația. În comparație, prin utilizarea platformei de Admitere Online, totalul aplicațiilor ocupă cateva sute de GB ce stau în cloud (sunt stocate pe un server online), urmând ca procesarea și verificarea lor să fie facute înaintea ca aplicația să ajungă, în formă completă, la universitate.

Platforma este utilă pentru persoanele care locuiesc la distanțe mari de universități și care în mod tradițional ar trebui să se deplaseze în alte orașe, mergând ore întregi cu trenul pentru a depune multiple seturi de documente la secretariatele universităților și pentru a plati taxele de înscriere la casierii.

Cătălin, unul dintre utilizatorii platformei, a menționat că:

“Am completat prin platforma online datele corecte, am achitat și taxele. Aștept dacă mi se cere să pun scan-uri dupa documente prin platformă, iar dacă sunt declarat admis, le voi aduce în original. Felicitări pentru platformă. Superb de simplă pentru cineva care n-are timp de pierdut (că lucrează).”

Sistemul este dezvoltat de EDUCATIVA, un grup de organizații private și ONG-uri cu experiență de peste 8 ani de lucru cu universitățile internaționale care recrutează studenți prin platforme similare. Admitere Online este pusă la dispoziția universităților din România ca un serviciu gratuit, procesul de implementare și adaptare la specificațiile fiecărei universități durând între 10 și 14 zile.

Înscrieri și detalii suplimentare pot fi găsite pe www.admitereonline.ro.

Despre Grup Educativa

EDUCATIVA este un grup de organizaţii non-guvernamentale şi companii ce dezvoltă produse si servicii educationale care ajută tinerii români în identificarea şi fructificarea oportunităţilor de dezvoltare personală. Pentru mai multe informatii despre Admitere Online şi Grupul EDUCATIVA, vă rugăm să ne contactaţi.

Raluca Apostol - PR Manager

GRUP EDUCATIVA

www.admitereonline.ro

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Susţineţi performanţa în business cu ajutorul sistemului ERP – Winline

Pe la jumătatea anului trecut, Institutul Naţional de Statistică a făcut publică o analiză foarte relevantă pentru mediul local de afaceri. Companiile romaneşti din Top 1000 au reuşit să genereze venituri medii mai mari cu +8% deşi au înregistrat o scădere cu 14% a numărului de angajaţi.

Citește tot arrow_forward

Nu te lăsa îngropat în hârtii, utilizează o soluţie inteligentă de document management

Auzim și discutăm tot mai frecvent de transformarea digitală a mediului de afaceri și de necesitatea digitalizării administrației publice. Dar nu băgăm de seamă faptul că în România business-urile se derulează încă preponderent pe bază de hârtie și că documentele în format fizic sunt prezente în orice birou, chiar și după ce ștampila a fost eli...

Citește tot arrow_forward