Intel a obţinut un venit de 13,8 miliarde de dolari în al doilea trimestru al anului

16 iulie 2014

Intel Corporation a raportat pentru al doilea trimestru al anului un venit de 13,8 miliarde de dolari, un venit operaţional de 3,8 miliarde de dolari, un profit net de 2,8 miliarde de dolari şi un profit per acţiune de 0,55 dolari.

Intel a obţinut un venit de 13,8 miliarde de dolari în al doilea trimestru al anului

Intel Corporation a raportat pentru al doilea trimestru al anului un venit de 13,8 miliarde de dolari, un venit operaţional de 3,8 miliarde de dolari, un profit net de 2,8 miliarde de dolari şi un profit per acţiune de 0,55 dolari. Compania a generat aproximativ 5,5 miliarde de dolari cash din operaţiuni, a plătit dividende în valoare de 1,1 miliarde de dolari şi a folosit 2,1 miliarde de dolari pentru a răscumpăra 74 de milioane de acţiuni.
“Rezultatele din al doilea trimestru au arătat importanța strategiei noastre de a extinde tehnologiile Intel de la centrele de date la PC-uri și la Internet of Things”, a declarat Brian Krzanich, CEO al Intel. “Odată cu noua gamă de procesoare de tip SoC Baytrail, ne-am extins către noi segmente precum sisteme bazate pe Chrome și suntem în grafic pentru a atinge ținta de 40 de milioane de tablete cu Intel Inside la nivel global. Mai mult, am atins un prag important pentru viitoarele produse pe 14nm Broadwell și estimăm că primele sisteme cu noile tehnologii vor fi disponibile de Sărbători”, a adăugat el.
Intel a anunțat că intenționează să returneze mai mulți bani acționarilor micșorând soldul de numerar prin creșterea răscumpărărilor de acțiuni. Consiliul Director a aprobat o creștere de 20 de miliarde de dolari pentru programul de răscumpărare de acțiuni și compania estimează că vor fi răscumpărate acțiuni de 4 miliarde de dolari în al treilea trimestru, plus altele în al patrulea trimestru. În ultimii zece ani, Intel a returnat aproximativ 90 de miliarde de dolari acționarilor prin dividende și acțiuni răscumpărate.
"Această schimbare în structura de capital este o continuare a strategiei noastre multianuale de a crea valoare și de a returna banii acționarilor, precum și de a reîntări încrederea în business ", a declarat Stacy J. Smith, CFO și Vicepreședinte Executiv al Intel.

Cele mai importante rezultate din T2 2014 şi tendinţe de business:

 • Venitul PC Client Group a fost de 8,7 miliarde de dolari, având o creștere de 9% comparativ cu T1 2014 și de 6% față de aceeași perioadă a anului trecut;
 • Venitul Data Center Group a fost de 3,5 miliarde de dolari, având o creştere de 14% comparativ cu T1 2014 și de 19% față de T2 2013;
 • Venitul Internet of Things Group a fost de 539 milioane de dolari, având o creştere de 12% față de T1 2014 și de 24% față de aceeași perioadă a anului trecut;
 • Venitul Mobile and Communications Group a fost de 51 de milioane de dolari, având o scădere de 67% comparativ cu T1 2014 și de 83% față de aceeași perioadă a anului trecut;
 • Venitul segmentelor software și servicii a fost de 548 de milioane de dolari, în scădere cu 1% față de T1 2014 și în creștere cu 3% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Comparație financiară

Rezultate trimestriale

T2 2014

T1 2014

vs. T1 2014

Venit

13,8 mld. dolari

12,8 mld. dolari

În creștere cu 8%

Marja brută

64,5%

59,6%

În creștere cu 4,9 puncte

R&D și MG&A

4,9 mld. dolari

4,9 mld. dolari

În creștere cu 1%

Venit operaţional

3,8 mld. dolari

2,5 mld. dolari

În creștere cu 53%

Rata de impozitare

28,7%

27,7%

În creștere cu 1 punct

Profit net

2,8 mld. dolari

1,9 mld. dolari

În creștere cu 45%

Profit per acţiune

55 de cenți

38 de cenţi

În creștere cu 45%

Comparație financiară

Rezultate anuale

T2 2014

T2 2013

vs. T2 2013

Venit

13,8 mld. dolari

12,8 mld. dolari

În creștere cu 8%

Marja brută

64,5%

58,3%

În creștere cu 6,2 puncte

R&D și MG&A

4,9 mld. dolari

4,7 mld. dolari

În creștere cu 5%

Venit operaţional

3,8 mld. dolari

2,7 mld. dolari

În creștere cu 41%

Rata de impozitare

28,7%

25,7%

În creștere cu 3 punct

Profit net

2,8 mld. dolari

2 mld. dolari

În creștere cu 40%

Profit per acţiune

55 de cenți

39 de cenţi

În creștere cu 41%

 

Perspectiva de business
Perspectiva de business a companiei Intel exclude potenţialul impact al unor achiziţii, cesionări sau alte activităţi de business similare care pot fi finalizate după 15 iulie.

 

T3 2014

 • Venit: 14,4 miliarde de dolari, plus sau minus 500 de milioane de dolari;
 • Marja brută exprimată procentual: 66%, plus sau minus câteva procente;
 • Cheltuieli de R&D plus MG&A: aproximativ 4,9 miliarde de dolari;
 • Costurile de restucturare: aproximativ 20 de milioane de dolari;
 • Amortizarea achiziţiilor intangibile: aproximativ 65 de milioane de dolari;
 • Impactul investiţiilor de capital, dobânzilor şi altele: aproximativ 0;
 • Depreciere: aproximativ 1,9 miliarde de dolari;
 • Rata de impozitare: aproximativ 28%;

2014

 • Venit: creștere cu aproximativ 5%, în creștere față de estimările anterioare;
 • Marja brută exprimată procentual: 63%, plus sau minus câteva procente, în linie cu estimările anterioare;

·        Cheltuieli de R&D plus MG&A: aproximativ 19,3 miliarde de dolari, plus sau minus 200 de milioane de dolari, puțin mai mult comparativ cu estimările anterioare de 19,2 miliarde de dolari;
·       Amortizarea achiziţiilor intangibile: aproximativ 300 de milioane de dolari, la fel ca estimările anterioare;

 • Depreciere: aproximativ 7,4 miliarde de dolari, la fel ca estimările anterioare;
 • Rata de impozitare: pentru următoarele trimestre din 2014 este așteptată să fie de 28%, la fel ca estimările anterioare;
 • Cheltuieli de capital: 11 miliarde de dolari, plus sau minus 500 de milioane de dolari, la fel ca estimările anterioare.

Pentru informaţii suplimentare referitoare la rezultatele Intel şi la perspective accesaţi comentariul CFO de la adresa: www.intc.com/results.cfm.

Situaţia perspectivei de business
Perspectiva de business a Intel este postată la intc.com şi poate fi reiterată în public sau în timpul întâlnirilor private cu investitori şi alţii. Perspectiva de business este valabilă până la data de 12 septembrie, dacă nu intervine o actualizare. Perspectiva de business pentru amortizarea activelor necorporale, impactul investiţiilor de capital şi taxe va intra în vigoare după închiderea zilei de business de 22 iulie. De la sfârşitul zilei lucrătoare de 12 septembrie 2014 până la publicarea comunicatului de presă referitor la rezultatele financiare ale primului trimestru din 2014, pe 14 octombrie, Intel va intra în “quiet period”. În acest interval perspectivele economice publicate în comunicatele de presă ale companiei şi în declaraţiile depuse la SEC vor fi considerate istorice, referindu-se la perioada de dinainte de “quiet period” şi nefiind actualizate de companie.

Factori de risc
Declaraţiile de mai sus şi oricare altele din acest document care se referă la planuri şi aşteptări în al treilea trimestru al anului şi în viitor, au aspect de predictibilitate şi implică o serie de riscuri şi elemente necunoscute. Cuvinte precum “anticipativ”, “aşteptări”, “intenţii”, “planuri”, “dorinţe”, “încercări”, “estimativ”, “este posibil”, “ar trebui” şi variaţii ale acestora se referă la declaraţii de prognoză. Declaraţii care se referă la estimări, evenimente incerte sau supoziţii sunt identificate de asemenea ca elemente ale unei prognoze. Mulţi factori pot influenţa rezultatele actuale ale companiei Intel, iar diferenţele dintre previziunile prezente ale Intel în ceea ce priveşte aceşti factori pot face ca rezultatele reale să difere faţă de rezultatele exprimate în aceste declaraţii estimative. Momentan, Intel consideră că următorii factori pot juca un rol important în obţinerea unor rezultate reale diferite de estimările companiei:

 • Cererea pentru produsele Intel a variat în ultimii ani și compania a întâmpinat comenzi în

scădere în segmentul PC-ului tradițional. Cererea poate să difere faţă de aşteptările Intel, din cauza unor factori ce includ schimbări în condiţiile de business şi economice; acceptarea de către consumatori a produselor Intel şi ale concurenţei; schimbări în obiceiul de comandă al clienţilor, incluzând anulări (contramandări, rezilieri) şi schimbări la nivelul stocurilor clienţilor.

 • Intel îşi desfăşoară activitatea în industrii foarte competitive, caracterizate de un procentaj

mare de costuri fixe sau greu de redus pe termen scurt.

 • Procentajul marjei brute ar putea varia semnificativ faţă de aşteptări din cauza schimbărilor la nivelul venitului, mix produs-preţ, costuri de iniţiere a activităţii, variaţii în evaluarea inventarului, inclusiv variaţii legate de momentul în care produsele vor fi puse la vânzare, stocuri în exces sau ieşite din uz, randament de producţie, schimbarea preţului per unitate, dificultăţi în cadrul procesului de fabricaţie/asamblare şi costuri asociate, capacitatea de utilizare. Procentajul marjet brute ar putea varia și din cauza timingului lansării produselor Intel și a cheltuielilor legate de acestea, abilitatea Intel de a răspunde rapid dezvoltărilor tehnologice și de a lansa noi produse sau de a încorpora noi capabilități produselor existente, care ar putea duce la restructurări și cheltuieli cu deprecierea activelor.
 • Rata de impozitare previzionată este calculată în funcţie de legea actuală a impozitării şi

de profitul realizat. Rata de impozitare poate fi influenţată de legea din jurisdicţia unde se stabilesc şi sunt taxate ulterior profiturile; de modificările în evaluările creditelor, beneficiilor şi deducerilor; de deciziile care derivă din auditarea efectuată de către diferite autorităţi financiare, incluzând plata dobânzilor şi a amenzilor și capacitatea de a realiza active de impozit amânat.

 • Volumul, timingul și alte execuții legate de programul de răscumpărare de acțiuni al Intel

pot fi afectate de schimbarea priorităților companiei în folosirea banilor pentru alte scopuri, precum costurile operaționale, cheltuieli de capital, achiziții, dar și de schimbările legislației fiscale și de cash flow.

 • Câștigurile și pierderile din titlurile de capital și dobânzi pot varia față de estimări în

funcție de vânzări, schimb valutar, schimbarea valorii juste sau afectarea datoriilor și a investițiilor de capital, rata dobânzilor, soldul de numerar, dar și de schimbarea valorii juste a instrumentelor derivate.

 • Rezultatele financiare Intel pot fi afectate de calendarul de închidere a achiziţiilor şi

înstrăinărilor.

 • Rezultatele Intel pot fi influenţate de efecte adverse asociate cu defecţiuni ale produselor,

erate (deviaţii de la specificaţiile publicate), litigii sau probleme regulatorii referitoare la proprietatea intelectuală, acţionariat, clienţi, antitrust şi altele, precum litigiile şi problemele regulatorii descrise în rapoartele Intel SEC. O hotărâre nefavorabilă ar putea include daune monetare sau o emitere a unui ordin de interzicere de producere sau vânzare a unuia sau mai multor produse. Acest lucru se opune practicii de afaceri particulare, afectând capacitatea Intel de a realiza produse, sau care necesită alte remedii, cum ar fi acordarea de licenţe obligatorii de proprietate intelectuală.

O discuţie detaliată referitoare la factorii care pot afecta rezultatele Intel a fost inclusă în raportul SEC.

Webcast despre rezultatele financiare
Intel a organizat un webcast public pe site-ul Investor Relations, www.intc.com, de unde utilizatorii pot descărca un material MP3 sau vizualiza o înregistrare video.

Intel îşi propune să raporteze rezultatele financiare obţinute în primul trimestru al anului 2014 pe 14 octombrie. Imediat după raportare, Intel doreşte să publice un comentariu al lui Stacy J. Smith, Vicepreşedinte şi Chief Financial Officer, pe site-ul www.intc.com/results.cfm.

 

Despre Intel
Intel este lider mondial în inovaţia din industria computerelor. Compania proiectează şi dezvoltă tehnologii esenţiale, ce servesc ca fundament pentru dispozitivele de computing din lume. Ca lider în responsabilitate socială și sustenabilitate, Intel produce primele microprocesoare cu materiale provenite din afara zonelor de conflict. Pentru informaţii suplimentare despre Intel accesaţi newsroom.intel.com și blogs.intel.com, iar despre eforturile legate de zonele de conflict - conflictfree.intel.com.
Intel, logo-ul Intel şi Core sunt mărci comerciale ale Intel Corporation în Statele Unite şi în alte ţări.
* Alte nume şi brand-uri pot fi reclamate ca fiind proprietatea altor părţi

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Amenințarea pentru spionaj Triout revine mascată într-o aplicație gratuită foarte populară

Specialiștii în securitate informatică de la Bitdefender au depistat reapariția amenințării informatice Triout, specializată în colectarea de informații de pe telefonul mobil – apeluri telefonice, mesaje, fotografii, videoclipuri și coordonate GPS, într-o aplicație populară de VPN pentru Android, descărcată din Google Play de 50 milioane de ori și cu peste un m...

Citește tot arrow_forward

Centraleyezer – soluția de securitate cibernetică, cu până la 25% mai accesibilă companiilor

Cunoscută ca fiind una dintre soluțiile soluțiile software cu eficiență mare în contextul securității organizaționale, Centraleyezer aduce beneficiile sale mai aproape de utilizatorii corporate printr-o campanie dedicată. ...

Citește tot arrow_forward

Aplicațiile software de tip HR în 2019 – trenduri & statistici

80% dintre angajații din industria resurselor umane (HR) consideră că utilizarea tehnologiilor software poate îmbunătăți comportamentul acestora în raport cu obiectivele și cu activitățile pe care le au de realizat.

Citește tot arrow_forward