Intel a obţinut un venit record de 14,6 miliarde de dolari în al treilea trimestru al anului

15 octombrie 2014

Intel Corporation a raportat pentru al treilea trimestru al anului un venit de 14,6 miliarde de dolari, un venit operaţional de 4,5 miliarde de dolari, un profit net de 3,3 miliarde de dolari şi un profit per acţiune de 0,66 dolari.

Intel a obţinut un venit record de 14,6 miliarde de dolari în al treilea trimestru al anului

Intel Corporation a raportat pentru al treilea trimestru al anului un venit de 14,6 miliarde de dolari, un venit operaţional de 4,5 miliarde de dolari, un profit net de 3,3 miliarde de dolari şi un profit per acţiune de 0,66 dolari. Compania a generat aproximativ 5,7 miliarde de dolari cash din operaţiuni, a plătit dividende în valoare de 1,1 miliarde de dolari şi a folosit 4,2 miliarde de dolari pentru a răscumpăra 122 de milioane de acţiuni.
“Suntem încântați de progresele pe care compania le face”, a declarat Brian Krzanich, CEO al Intel. “Am obținut cel mai bun venit și profituri mari pentru al treilea trimestru. Mai sunt lucruri de făcut și rezultatele noastre certifică faptul că implementăm cu succes strategia de extindere a produselor nostre în cât mai multe piețe existente”, a adăugat el.

Cele mai importante rezultate din T3 2014 şi tendinţe de business:

 • Venitul PC Client Group a fost de 9,2 miliarde de dolari, având o creștere de 6% comparativ cu T2 2014 și de 9% față de aceeași perioadă a anului trecut;
 • Venitul Data Center Group a fost de 3,7 miliarde de dolari, având o creştere de 5% comparativ cu T2 2014 și de 16% față de aceeași perioadă a anului trecut;
 • Venitul Internet of Things Group a fost de 530 milioane de dolari, având o scădere de 2% față de T2 2014 și o creștere de 14% față de aceeași perioadă a anului trecut;
 • Venitul Mobile and Communications Group a fost de 1 milion de dolari, în linie cu estimările companiei;
 • Venitul segmentelor software și servicii a fost de 558 de milioane de dolari, în creștere cu 2% față de T2 2014 și în creștere cu 2% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Comparație financiară

Rezultate trimestriale

T3 2014

T2 2014

vs. T2 2014

Venit

14,6 mld. dolari

13,8 mld. dolari

În creștere cu 5%

Marja brută

65%

64,5%

În creștere cu 0,5 puncte

R&D și MG&A

4,8 mld. dolari

4,9 mld. dolari

În scădere cu 2%

Venit operaţional

4,5 mld. dolari

3,8 mld. dolari

În creștere cu 18%

Rata de impozitare

27,1%

28,7%

În scădere cu 1,6 punct

Profit net

3,3 mld. dolari

2,8 mld. dolari

În creștere cu 19%

Profit per acţiune

66 de cenți

55 de cenţi

În creștere cu 20%

Comparație financiară

Rezultate anuale

T3 2014

T3 2013

vs. T3 2013

Venit

14,6 mld. dolari

13,5 mld. dolari

În creștere cu 8%

Marja brută

65%

62,4%

În creștere cu 2,6 puncte

R&D și MG&A

4,8 mld. dolari

4,7 mld. dolari

În creștere cu 2%

Venit operaţional

4,5 mld. dolari

3,5 mld. dolari

În creștere cu 30%

Rata de impozitare

27,1%

24,8%

În creștere cu 2,3 puncte

Profit net

3,3 mld. dolari

3 mld. dolari

În creștere cu 12%

Profit per acţiune

66 de cenți

58 de cenţi

În creștere cu 14%

Perspectiva de business
Perspectiva de business a companiei Intel exclude potenţialul impact al unor achiziţii, cesionări sau alte activităţi de business similare care pot fi finalizate după 14 octombrie.

T4 2014

 • Venit: 14,7 miliarde de dolari, plus sau minus 500 de milioane de dolari;
 • Marja brută exprimată procentual: 64%, plus sau minus câteva procente;
 • Cheltuieli de R&D plus MG&A: aproximativ 4,9 miliarde de dolari;
 • Costurile de restructurare: aproximativ 45 de milioane de dolari;
 • Amortizarea achiziţiilor intangibile: aproximativ 65 de milioane de dolari;
 • Impactul investiţiilor de capital, dobânzilor şi altele: aproximativ 175 milioane de dolari câștig net;
 • Depreciere: aproximativ 1,9 miliarde de dolari;
 • Rata de impozitare: aproximativ 28%;
 • Cheltuieli anuale de capital: 11 miliarde de dolari, plus sau minus 500 de milioane de dolari.

Pentru informaţii suplimentare referitoare la rezultatele Intel şi la perspective accesaţi comentariul CFO de la adresa: www.intc.com/results.cfm.

Situaţia perspectivei de business
Perspectiva de business a Intel este postată la intc.com şi poate fi reiterată în public sau în timpul întâlnirilor private cu investitori şi alţii. Perspectiva de business este valabilă până la data de 12 decembrie, dacă nu intervine o actualizare. Perspectiva de business pentru amortizarea activelor necorporale, impactul investiţiilor de capital şi taxe va intra în vigoare după închiderea zilei de business de 21 octombrie. De la sfârşitul zilei lucrătoare de 12 decembrie 2014 până la publicarea comunicatului de presă referitor la rezultatele financiare ale celui de-al patrulea trimestru din 2014, pe 15 ianuarie 2015, Intel va intra în “quiet period”. În acest interval perspectivele economice publicate în comunicatele de presă ale companiei şi în declaraţiile depuse la SEC vor fi considerate istorice, referindu-se la perioada de dinainte de “quiet period” şi nefiind actualizate de companie.

Factori de risc
Declaraţiile de mai sus şi oricare altele din acest document care se referă la planuri şi aşteptări în al treilea trimestru al anului şi în viitor, au aspect de predictibilitate şi implică o serie de riscuri şi elemente necunoscute. Cuvinte precum “anticipativ”, “aşteptări”, “intenţii”, “planuri”, “dorinţe”, “încercări”, “estimativ”, “este posibil”, “ar trebui” şi variaţii ale acestora se referă la declaraţii de prognoză. Declaraţii care se referă la estimări, evenimente incerte sau supoziţii sunt identificate de asemenea ca elemente ale unei prognoze. Mulţi factori pot influenţa rezultatele actuale ale companiei Intel, iar diferenţele dintre previziunile prezente ale Intel în ceea ce priveşte aceşti factori pot face ca rezultatele reale să difere faţă de rezultatele exprimate în aceste declaraţii estimative. Momentan, Intel consideră că următorii factori pot juca un rol important în obţinerea unor rezultate reale diferite de estimările companiei:

 • Cererea pentru produsele Intel a variat în ultimii ani și compania a întâmpinat comenzi în

scădere în segmentul PC-ului tradițional. Cererea poate să difere faţă de aşteptările Intel, din cauza unor factori ce includ schimbări în condiţiile de business şi economice; acceptarea de către consumatori a produselor Intel şi ale concurenţei; schimbări în obiceiul de comandă al clienţilor, incluzând anulări (contramandări, rezilieri) şi schimbări la nivelul stocurilor clienţilor.

 • Procentajul marjei brute ar putea varia semnificativ faţă de aşteptări din cauza schimbărilor la nivelul venitului, mix produs-preţ, costuri de iniţiere a activităţii, variaţii în evaluarea inventarului, inclusiv variaţii legate de momentul în care produsele vor fi puse la vânzare, stocuri în exces sau ieşite din uz, randament de producţie, schimbarea preţului per unitate, dificultăţi în cadrul procesului de fabricaţie/asamblare şi costuri asociate, capacitatea de utilizare. Procentajul marjei brute ar putea varia și din cauza timingului lansării produselor Intel și a cheltuielilor legate de acestea, abilitatea Intel de a răspunde rapid dezvoltărilor tehnologice și de a lansa noi produse sau de a încorpora noi capabilități produselor existente, care ar putea duce la restructurări și cheltuieli cu deprecierea activelor.
 • Intel îşi desfăşoară activitatea în industrii foarte competitive, caracterizate de un procentaj

mare de costuri fixe sau greu de redus pe termen scurt.

 • Volumul, timingul și alte execuții legate de programul de răscumpărare de acțiuni al Intel

pot fi afectate de schimbarea priorităților companiei în folosirea banilor pentru alte scopuri, precum costurile operaționale, cheltuieli de capital, achiziții, dar și de schimbările legislației fiscale și de cash flow.

 • Rata de impozitare previzionată este calculată în funcţie de legea actuală a impozitării şi

de profitul realizat. Rata de impozitare poate fi influenţată de legea din jurisdicţia unde se stabilesc şi sunt taxate ulterior profiturile; de modificările în evaluările creditelor, beneficiilor şi deducerilor; de deciziile care derivă din auditarea efectuată de către diferite autorităţi financiare, incluzând plata dobânzilor şi a amenzilor și capacitatea de a realiza active de impozit amânat.

 • Câștigurile și pierderile din titlurile de capital și dobânzi pot varia față de estimări în

funcție de vânzări, schimb valutar, schimbarea valorii juste sau afectarea datoriilor și a investițiilor de capital, rata dobânzilor, soldul de numerar, dar și de schimbarea valorii juste a instrumentelor derivate.

 • Rezultatele Intel pot fi afectate de factorii economici, sociali și politici nefavorabili din

țările unde Intel, clienții și furnizorii săi operează, inclusiv conflicte militare sau alte riscuri de securitate, dezastre naturale, afectări ale infrastructurii, pericole de sănătate și variații mari ale cursului valutar.

 • Rezultatele financiare Intel pot fi afectate de calendarul de închidere a achiziţiilor şi

înstrăinărilor.

 • Rezultatele Intel pot fi influenţate de efecte adverse asociate cu defecţiuni ale produselor,

erate (deviaţii de la specificaţiile publicate), litigii sau probleme regulatorii referitoare la proprietatea intelectuală, acţionariat, clienţi, antitrust şi altele, precum litigiile şi problemele regulatorii descrise în rapoartele Intel SEC. O hotărâre nefavorabilă ar putea include daune monetare sau o emitere a unui ordin de interzicere de producere sau vânzare a unuia sau mai multor produse. Acest lucru se opune practicii de afaceri particulare, afectând capacitatea Intel de a realiza produse, sau care necesită alte remedii, cum ar fi acordarea de licenţe obligatorii de proprietate intelectuală.

O discuţie detaliată referitoare la factorii care pot afecta rezultatele Intel a fost inclusă în raportul SEC.

Webcast despre rezultatele financiare
Intel a organizat un webcast public pe site-ul Investor Relations, www.intc.com, de unde utilizatorii pot descărca un material MP3 sau vizualiza o înregistrare video.

Intel îşi propune să raporteze rezultatele financiare obţinute în al patrulea trimestru al anului 2014 pe 15 ianuarie. Imediat după raportare, Intel doreşte să publice un comentariu al lui Stacy J. Smith, Vicepreşedinte şi Chief Financial Officer, pe site-ul www.intc.com/results.cfm.

 

Despre Intel
Intel este lider mondial în inovaţia din industria computerelor. Compania proiectează şi dezvoltă tehnologii esenţiale, ce servesc ca fundament pentru dispozitivele de computing din lume. Ca lider în responsabilitate socială și sustenabilitate, Intel produce primele microprocesoare cu materiale provenite din afara zonelor de conflict. Pentru informaţii suplimentare despre Intel accesaţi newsroom.intel.com și blogs.intel.com, iar despre eforturile legate de zonele de conflict - conflictfree.intel.com.
Intel, logo-ul Intel şi Core sunt mărci comerciale ale Intel Corporation în Statele Unite şi în alte ţări.
* Alte nume şi brand-uri pot fi reclamate ca fiind proprietatea altor părţi

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Zitec oferă acces gratuit la Mirro, soluția sa de creștere a performanței echipei

Zitec, lider pe piața de IT & digital marketing din România, recunoscut ca unul dintre cei mai apreciați angajatori din România, anunță că le va oferi companiilor doritoare, timp de trei luni, acces gratuit la aplicația Mirro, prima soluție completă de performance management din țară. În contextul în care din ce în ce mai mulți angajați sunt nevoiți s...

Citește tot arrow_forward

Nu te lăsa îngropat în hârtii, utilizează o soluţie inteligentă de document management

Auzim și discutăm tot mai frecvent de transformarea digitală a mediului de afaceri și de necesitatea digitalizării administrației publice. Dar nu băgăm de seamă faptul că în România business-urile se derulează încă preponderent pe bază de hârtie și că documentele în format fizic sunt prezente în orice birou, chiar și după ce ștampila a fost eli...

Citește tot arrow_forward

5 curiozități privind adoptarea unei soluții de management a documentelor. De ce DocuWare?

Vă confruntați cu dificultăți privind identificarea și organizarea documentelor sau petreceți mult timp pentru obținerea acordurilor legate de contracte sau de plata facturilor? 

Citește tot arrow_forward