Intel colaborează cu furnizorii de servicii de tip cloud pentru a arăta ce este în interiorul centrelor de date

16 ianuarie 2014

Pentru a ajuta companiile de IT să ia deciziile de achiziție mai ușor și pentru a asigura performanța aplicațiilor în cloud, Intel Corporation împreună cu 16 furnizori importanți de servicii de tip cloud (CSP) din lume lansează programul “Intel® Cloud Technology”. Prima inițiativă de acest fel, programul le va aduce utilizatorilor o imagine clară asupra tehnologiilor care stau la baza infrastructurii furnizorilor de servicii cloud înainte de a face orice achiziție.

Intel colaborează cu furnizorii de servicii de tip cloud  pentru a arăta ce este în interiorul centrelor de date

Pentru a ajuta companiile de IT să ia deciziile de achiziție mai ușor și pentru a asigura performanța aplicațiilor în cloud, Intel Corporation împreună cu 16 furnizori importanți de servicii de tip cloud (CSP) din lume lansează programul “Intel® Cloud Technology”. Prima inițiativă de acest fel, programul le va aduce utilizatorilor o imagine clară asupra tehnologiilor care stau la baza infrastructurii furnizorilor de servicii cloud înainte de a face orice achiziție.

Tehnologia care stă la baza serviciilor de tip cloud și aplicațiilor contează mai mult ca oricând, având în vedere că soluţiile Infrastructure-as-a-Service (IaaS, infrastructură ca serviciu) sunt așteptate să aducă venituri mai mari cu 41% pe an până în 20163 și că din ce în ce mai multe companii doresc să externalizeze serviciile IT. Furnizorii de servicii de tip cloud care participă la program vor fi recunoscuți după logo-ul “Powered by Intel® Cloud Technology”, demonstrând astfel că infrastructurile folosite se bazează pe tehnologia Intel și că utilizatorul poate afla informații despre performanța și funcțiile de securitate.

Programul Intel® Cloud Technology este construit în urma colaborării anunțate în luna septembrie a anului trecut între Amazon Web Services* (AWS) și Intel, potrivit căreia clienților le sunt comunicate date despre specificații, performanță, calitate și beneficii de securitate a tehnologiei Intel folosită de AWS.

“La fel ca în cazul alegerii unei mașini, și motorul care stă la baza aplicațiilor cloud afectează performanța și eficiența”, a declarat Jason Waxman, Vicepreședinte al Data Center Group și General Manager al Cloud Platform Group, în cadrul Intel. “Clienții serviciilor de tip cloud doresc să știe ce tehnologii stau la baza aplicațiilor pe care le folosesc deoarece acestea au un impact direct asupra businessului lor. Pentru prima dată utilizatorii vor putea să își aleagă tehnologiile cele mai potrivite pentru aplicațiile pe care le folosesc”, a adăugat el.

Recent a fost demonstrat că infrastructurile de tip cloud eterogene pot avea variații de performanțe de la 40 la 60%4. Așadar, utilizatorii caută să știe cât mai multe despre performanța, capabilitățile și costurile multor servicii oferite de furnizorii de aplicații de tip cloud, pentru a obține performanța dorită și potrivită volumului lor de lucru.

“Cheia pentru a obține flexibilitate, productivitate și costuri reduse în folosirea serviciilor de tip cloud este de a alege un furnizor de calitate cu platforme performante și capabilități care să se adreseze nevoilor noastre”, a declarat Don Whittington, CIO al Florida Crystals (deținător al Domino Sugar și C&H Sugar). “Cu ajutorul Virtustream, furnizorul nostru de servicii de tip cloud, participant la programul Intel® Cloud Technology, cunoaștem mai bine capabilitățile platformei cumpărate și putem face alegeri mai bune pentru a asigura performanța optimă volumului nostru de muncă”, a adăugat el.   

La programul Intel® Cloud Technology participă Virtustream (SUA); Canopy*, o companie a ATOS* (Marea Britanie); Cloud4com* (Cehia); CloudWatt* (Franța), Expedient* (SUA); KIO Networks* (Mexic); KT* (Coreea de Sud); Locaweb* (Brazilia); NxtGen* (India); Online.net* (Franța); OVH* (Franța); Rackspace* (SUA); Savvis*, o companie a CenturyLink* (SUA); Selectel* (Rusia) și UOLDIVEO* / UOL Host* (Brazilia).

În spatele programului: când secundele contează

Chiar și o schimbare mică în performanța aplicațiilor în cloud poate avea un impact direct asupra vânzărilor magazinelor online. De exemplu, Shopzilla* și-a crescut venitul cu 12% prin creșterea vitezei de încărcare a paginii de la două la șapte secunde5. Pentru companii și alți cumpărători de IT interesați în serviciile cloud, furnizorii vor oferi utilizatorilor informații despre procesoare, stocare, software și capabilități de rețea – toate având un impact semnificativ asupra aplicațiilor, costurilor și experienței utilizatorilor finali.

Furnizorii de servicii cloud vor promova beneficiile tehnologiilor cloud ale Intel prin multiple canale. Capabilitățile actuale oferite de furnizorii de servicii de tip cloud pot crește performanța aplicațiilor și securitatea datelor utilizatorilor și includ Tehnologia Intel® Turbo Boost, Intel® Advanced Vector Extensions (AVX), Tehnologia Intel® Data Protection cu Noile Instrucțiuni Intel® AES-NI și Tehnologia Intel® Virtualization (VT).

De asemenea, Intel va avea campanii de marketing și va participa în activități de co-marketing alături de partenerii din acest program pentru a educa companiile despre tehnologii și impactul lor asupra performanțelor aplicațiilor, experienței de utilizare și a businessurilor. Prin înțelegerea capabilităților serviciilor, utilizatorii iau decizii mai bune, care ajută la reducerea costurilor.

De exemplu, Novartis Pharmaceuticals* a analizat opțiunile și a ajuns la concluzia că datorită unor tehnologii de înaltă performanță va cheltui cu 65% mai puțin2, datorită costurilor reduse și a opțiunilor în combinarea capabilităților cu volumele lor de lucru.

“Rackspace are clienți care au încredere în noi pentru satisfacerea nevoilor lor legate de infrastructura cloud”, a declarat Rajeev Shrivastava, Vicepreședinte în cadrul Rackspace. “Participarea la programul Intel® Cloud Technology întărește abilitatea noastră de a oferi o gamă largă de soluții de tip cloud pentru optimizarea aplicațiilor și asigură faptul că actualii și viitorii clienți Rackspace vor dezvolta serviciile de business într-un cloud bazat pe cele mai bune tehnologii”, a mai spus el.

Instrumentul Intel® Cloud Finder ajută la găsirea celui mai bun furnizor de servicii de tip cloud

Instrumentul Intel® Cloud Finder ajută utilizatorii să identifice cele mai bune servicii cloud printr-un comparator cu peste 50 de furnizori de servicii pentru 80 de cerințe ale end-userilor, ce vor fi incluse în programul Intel® Cloud Technology. O nouă opțiune le va permite utilizatorilor să “trieze” opțiunile pentru aceste servicii. Posibilitatea de a testa serviciile înainte de achiziție le va permite managerilor IT să înțeleagă mai bine tehnologiile și să se convingă că acele servicii sunt cele mai potrivite pentru volumele lor de muncă.  

Mai multe informații, videoclipuri, animații și imagini despre anunț găsiți la http://newsroom.intel.com/docs/DOC-4854.                                  

Despre Intel

Intel (NASDAQ: INTC) este lider mondial în inovaţia din industria computerelor. Compania proiectează şi dezvoltă tehnologii esenţiale, ce servesc ca fundament pentru dispozitivele de computing din lume. Pentru informaţii suplimentare despre Intel accesaţi http://www.intel.com/pressroom şi http://blogs.intel.com.  

Intel și logo-ul Intel sunt mărci comerciale ale Intel Corporation în Statele Unite şi în alte ţări.

* Alte nume şi brand-uri pot fi reclamate ca fiind proprietatea altor părţi

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Colorful.hr – solutii software pentru optimizarea proceselor tale cheie de HR, cu discount pentru clienții Softlead

Colorful.hr este una dintre cele mai cunoscute platforme in cloud pentru salarizare și managementul resurselor umane, folosită cu succes de peste 600 de companii din România.

Citește tot arrow_forward

Romanian Software lanseaza versiunea in Cloud a platformei de salarizare si administrare a resurselor umane, colorful.hr, pentru a veni in sprijinul IMM-urilor

Romanian Software, unul dintre liderii pietei romanesti de solutii software dedicate resurselor umane, a lansat in Cloud platforma colorful.hr. Platforma este specializata in salarizarea, recrutarea si administrarea resurselor umane si vine in sprijinul companiilor mici si mijlocii, care doresc sa isi automatizeze o parte din activitatile aferente departamentelor de HR.

Citește tot arrow_forward

Susţineţi performanţa în business cu ajutorul sistemului ERP – Winline

Pe la jumătatea anului trecut, Institutul Naţional de Statistică a făcut publică o analiză foarte relevantă pentru mediul local de afaceri. Companiile romaneşti din Top 1000 au reuşit să genereze venituri medii mai mari cu +8% deşi au înregistrat o scădere cu 14% a numărului de angajaţi.

Citește tot arrow_forward