Kaspersky Lab anunţă înființarea Consiliului Consultativ Internaţional

17 Feb 2014

Kaspersky Lab a înfiinţat un Consiliu Consultativ Internaţional, care reuneşte experți în securitatea cibernetică renumiţi la nivel mondial, cu scopul de a oferi consultanță strategică pe piața de securitate IT a companiei. Consiliul Consultativ reunește șapte experți recunoscuți la nivel internațional din domeniul securității IT.

Kaspersky Lab anunţă înființarea Consiliului Consultativ Internaţional

Kaspersky Lab a înfiinţat un Consiliu Consultativ Internaţional, care reuneşte experți în securitatea cibernetică renumiţi la nivel mondial, cu scopul de a oferi consultanță strategică pe piața de securitate IT a companiei. Consiliul Consultativ reunește șapte experți recunoscuți la nivel internațional din domeniul securității IT, din sectorul public şi din mediul academic, care vor oferi îndrumare practică, perspective și validare cu privire la planurile strategice și domeniile prioritare de dezvoltare a afacerilor companiei. Consiliul Consultativ nou-format a avut prima sa reuniune pe 11 februarie 2014, odată cu Summit-ul Analiştilor în Securitate anual al companiei.

Howard A. Schmidt, fostul consilier în securitate cibernetică atât al președintelui Bush, cât și al președintelui Obama, va servi în calitate de președinte al Consiliului Consultativ Internațional. Din consiliu vor face parte şi Bruce Schneier, Jae-Woo Lee, Latha Reddy, baroneasa Pauline Neville-Jones, Norbert Pohlmann și Whitfield Diffie. Anii de experienţă ai membrilor Consiliului în situații în care industria de securitate IT a avut contact cu guverne, factori de decizie în stabilirea strategiilor cibernetice naționale și internaționale, dar și în mediul academic, vor oferi un nivel de expertiză și consultanţă de neegalat pentru Kaspersky Lab.

"Deschiderea Consiliului de a oferi consultanță strategică pentru Kaspersky Lab subliniază reputația companiei de lider în securitatea IT, cu operațiuni de afaceri transparente și deschise,” a afirmat Howard A. Schmidt, președintele Consiliului Consultativ Kaspersky Lab. „Ameninţările cibernetice contemporane au devenit o problemă globală, ce nu ţine cont de frontiere geografice; acesta fiind motivul pentru care Consiliul nostru este cu adevărat internațional,” a adăugat Howard A. Schmidt

Strategia de business şi de dezvoltare a produselor pe care o are Kaspersky Lab se bazează pe cunoştinţele de securitate foarte ample ale companiei. Eugene Kaspersky, președinte și CEO al Kaspersky Lab, este nu numai un antreprenor de succes, dar, de asemenea, unul dintre cei mai apreciaţi experți şi evanghelişti ai securităţii IT la nivel global.

"Este o mare realizare și onoare să avem alături de noi experți din industrie atât de respectaţi,” a declarat Eugene Kaspersky, președinte și CEO al Kaspersky Lab. „Am reunit oameni care înțeleg mai bine decât oricine altcineva gravitatea și amploarea problemelor din realitatea cibernetică în zilele noastre. Ne bucurăm că fiecare dintre ei a fost de acord să se alăture companiei Kaspersky Lab și să contribuie la lupta noastră împotriva criminalității informatice. Înființarea acestui Consiliu Consultativ este o realizare importantă pentru companie și un pas firesc, menit să asigure faptul că dezvoltarea noastră continuă avansează în direcția potrivită,” a adăugat Eugene Kaspersky.

Având ca scop să rămână o companie vizionară, Kaspersky Lab investește masiv în cercetare și dezvoltare și se axează pe calitatea tehnologiei și inovațiilor sale, mai degrabă decât să fie legată exclusiv de obiectivele financiare, determinate pe termen scurt de piață. Compania este renumită pentru expertiza sa de top, care oferă analiză la o profunzime de neegalat și o înțelegere a tuturor tipurilor de amenințări, de la fişierele malware comune, la atacurile și armele cibernetice mai sofisticate, precum Flame, Duqu, Red October, NetTraveler etc.

Kaspersky Lab înțelege contextul global al ameninţărilor cibernetice din prezent și impactul lor asupra stării economiei și politicii moderne. Prin urmare, compania participă activ la operațiunile de securitate cibernetică alături de organizații internaționale, agenții naționale și regionale de aplicare a legii şi guvernamentale, cum ar fi INTERPOL, precum și echipele de intervenție de urgență (CERT) din întreaga lume. De asemenea, publică rezultatele cercetărilor pentru ca publicul larg să aibă acces la acestea.

Consiliul Consultativ nou-format va consolida baza de informații de securitate cibernetică a companiei şi va aduce noi perspective și expertiză din partea membrilor săi recunoscuţi. Astfel, va ajuta compania să dezvolte tehnologii inovatoare și servicii inteligente care să raspundă nevoilor specifice ale pieței și celor mai periculoase amenințări din prezent şi din viitor.

Despre membrii externi ai Consiliul Consultativ Kaspersky Lab:

Howard A. Schmidt (SUA) este fostul asistent special al președintelui Obama și a fost coordonatorul de securitate cibernetică pentru guvernul federal, lucrând în cadrul biroului executiv al președintelui Statelor Unite. El a lucrat pe post Chief Information Security Officer și Chief Security Officer în cadrul Microsoft, precum și ca vicepreședinte şi Chief Information Security Officer și Chief Security Strategist în cadrul eBay. În prezent, ocupă postul de director executiv al Forumului Software Assurance for Excellence in Code (SAFECode).

Bruce Schneier (SUA) este un criptograf de renume la nivel mondial și Chief Technology Officer în cadrul Co3 Systems Inc. El este un tehnolog de securitate de top și a fost numit un "guru al securităţii" de către publicaţia The Economist. Dl. Schneier este membru al Centrului Berkman Center for Internet and Society, de la Harvard Law School, membru New America Foundation’s Open Technology Institute, face parte din echipa New America Foundation's Open Technology Institute și este membru al consiliului consultativ al Electronic Privacy Information Center.

Jae-Woo Lee (Coreea) Dr. Lee a ocupat numeroase posturi de conducere și de consultant în cadrul industriei, fiind primul președinte al Agenției de Securitate a Informațiilor din Coreea, fondator al Agenției Naționale de Informatizare din Coreea și membru al Consiliului de Administrare a Securităţii Guvernamentale din Coreea. Este, în prezent, profesor la Universitatea Dongguk, Facultatea de Relații Internaționale şi Informaţii (IAI) și CEO al Cyber Forensic Professional Association din Seul, Coreea.

Latha Reddy (India) este fostul consilier adjunct  de securitate națională din India. În plus, pe lângă funcţia de consilier de securitate națională Shiv Shankar Menon, Reddy a fost responsabilă de securitatea informatică și alte probleme critice de securitate internă și externă. Reddy a lucrat, de asemenea, pentru Ministerul Afacerilor Externe și Ministerul Comerțului de la New Delhi, ocupând diferite funcţii. Latha Reddy a lucrat ca director general adjunct în cadrul Consiliului Indian pentru Relații Culturale și ca șef al Diviziei de Administrare în cadrul Ministerului Afacerilor Externe.

Baroneasa Neville-Jones (Marea Britanie) este fost guvernator BBC și președinte al Comitetului Comun de Informații Britanic (JIC). Înainte de ridicarea în rang, aceasta a fost cunoscută sub titulatura de Dame Pauline Neville-Jones, DCMG. Ea a ocupat postul de ministru de stat pentru securitate și contraterorism în cadrul Ministerului de Interne, având o poziție permanentă în Consiliul Național de Securitate. Lady Neville-Jones a ocupat timp de numai trei ani funcţia de reprezentant special al primului-ministru din Marea Britanie pentru securitatea cibernetică în afaceri.

Norbert Pohlmann (Germania) este un om de stiinţă din domeniul IT și profesor la Universitatea de Științe Aplicate Gelsenkirchen din Westphalia. Pohlmann a studiat Ingineria Electrică şi s-a specializat în informatică, scriind o teză de doctorat intitulată "Posibilitățile și limitările sistemelor firewall". A fost Managing Director la KryptoKom și, după o fuziune cu Utimaco Safeware AG, a devenit membru al Consiliului de Administrație Utimaco Safeware AG.

Whitfield Diffie (SUA) este un criptograf american și unul dintre pionierii recunoscuţi ai criptografiei. După o lungă carieră la Sun Microsystems, Diffie a lucrat timp de doi ani și jumătate ca vicepreședinte pentru Informații, Securitate şi Criptografie în cadrul organizaţiei Internet Corporation for Assigned Names and Numbers.

Despre Kaspersky Lab

Kaspersky Lab este cel mai mare producător privat de soluţii de securitate endpoint din lume, fiind inclus în topul primilor patru producători de soluţii pentru protecţie endpoint la nivel mondial*. Pe parcursul celor 15 ani de existenţă, Kaspersky Lab a rămas o companie inovatoare în domeniul securităţii informatice şi oferă suite de protecţie IT pentru utilizatori individuali, SMB şi companii mari. Compania este prezentă în aproximativ 200 de ţări şi protejează peste 300 de milioane de utilizatori din întreaga lume. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.kaspersky.ro.

* Compania a fost poziţionată pe locul patru în clasamentul IDC „Worldwide Endpoint Security Revenue by Vendor, 2010". Clasamentul a fost publicat în raportul IDC „Worldwide IT Security Products 2011-2015 Forecast and 2010 Vendor Shares - December 2011". Criteriile de clasificare s-au bazat pe veniturile obţinute din vânzările de soluţii de securitate endpoint în 2010.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Ce este tehnologia Text-to-Speech și de ce este importantă?

Comunicarea digitală are un rol important în cadrul business-urilor, astfel că tehnologia Text-to-Speech (TTS) devine un instrument valoros. Această tehnologie inovatoare nu schimbă doar modul în care percepem comunicarea, ci ne...

Citește articolul