LIFE IS HARD, furnizor în primul proiect de digitalizare a unui județ din România

23 septembrie 2020

LIFE IS HARD | Work Soft (LIH), companie de tehnologie listată la Bursa de Valori București – piața AeRo – anunță că Asocierea LIFE IS HARD, Cloud Soft, Nordlogic Software și EfectRO, asociere ce include și o echipă de experți pe domeniile cheie ale digitalizării în domeniul administrației publice, a semnat recent cu Consiliul Județean Cluj contractul pentru digitalizarea acestei instituții, în cadrul proiectului european „Smart Territory”.

LIFE IS HARD, furnizor în primul proiect de digitalizare a unui județ din România

Județul Cluj va deveni, astfel, primul județ SMART din România, conform strategiei sale de dezvoltare până în 2025, prin care își propune să devină cea mai avansată instituție publică din țară din pespectiva adoptării tehnologiilor digitale în derularea activităților interne și de furnizare a serviciilor către cetățeni, compatibilă și comparabilă cu instituții similare din țările avansate economic.

Scopul proiectului „Smart Territory” este acela de a crește eficienta și de a permite cetățenilor de a interactiona mai facil si mai repede cu instituția Consiliului Județean Cluj. În cadrul proiectului vor fi realizate trei aplicații informatice intuitive – Atlasul Teritorial, Ghișeul Unic și Digitalizarea Arhivei.

Noile aplicații, care vor avea o serie de funcționalități interconectate și interoperabile, vor ușura efortul celor peste 700.000 de clujeni pentru completarea cererilor, depunerea documentelor necesare si urmărirea parcursului acestora, vor permite plata taxelor și realizarea altor operațiuni în timp rapid, electronic și în siguranță, de oriunde, fără a fi necesară deplasarea la sediul instituției. În plus vor fi create instrumentele necesare pentru maparea resurselor relevante ale județului, în manieră vizuală și interactivă. Dată fiind atribuția de coordonare a consiliului județean, aplicațiile vor permite de asemenea transmiterea de solicitări către oricare administrației publică din județ (municipiu, oraș, comună).

„Cluj – Smart Territory este un proiect care pune bazele debirocratizării în relația cetățean – instituție publică. Este cel mai important proiect de digitalizare la care participăm, după ce în ultimii doi ani echipa LIFE IS HARD a dezvoltat și implementat soluții smart city în mai mult de 30 de localități din România” spune Erik Barna, fondator si CEO al LIFE IS HARD SA.

Contractul include servicii de dezvoltare, implementare și mentenanţă a unui sistem informatic integrat, compus din cele trei aplicații informatice, iar valoarea sa se ridică la 2.897.697 lei fără TVA.

Durata proiectului este de 48 de luni, din care maxim 12 pentru dezvoltare și 36 de luni pentru update-uri, mentenanță și întreținere.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Vulnerabilități severe în camere de supraveghere permit controlul acestora de către atacatori

Explozia numărului de dispozitive inteligente poate aduce în casele utilizatorilor gadgeturi cu probleme severe de securitate informatică. Specialiștii de la Bitdefender au identificat recent o serie de vulnerabilități în camera de supraveghere Guardzilla, un model extrem de popular pe piață și vândut la un preț convenabil, folosit pentru monitorizarea locuinței. Caren...

Citește tot arrow_forward

SAP Business One 10. Lista completă a noilor funcţionalităţi

SAP Business One 10, cea mai nouă versiune a suitei de management SAP pentru companiile mari şi mijlocii, este acum disponibilă atât pentru upgrade cât şi pentru proiecte noi. SAP aduce constant îmbunătățiri soluţiilor de business, însă, în cazul SAP Business One versiunea 10, saltul este mai mare decât de obicei. ...

Citește tot arrow_forward

Buget 2021! Provocări, soluții, decizii corecte

Indiferent de metoda de abordare utilizată, prognozarea și stabilirea bugetului unei companii pentru exercițiul financiar 2021 este una dintre cele mai provocatoare sarcini în aceste zile. Bineînțeles, nimeni nu poate afirma, că până acum acest lucru a fost o joacă, însă în contextul evenimentelor anului 2020, multe dintre companii s-au văzut în situaț...

Citește tot arrow_forward