Mentori de excepţie vin la Hackathon-ul Innovation Labs 2.0

25 februarie 2014

Studenţii şi tinerii profesionişti pasionaţi de antreprenoriat şi tehnologie se pot înscrie până joi, 27 februarie, pentru a participa la hackathonul care dă startul Innovation Labs 2.0, program de pre-accelerare organizat de TechLounge cu sprijinul Orange şi Microsoft.

Studenţii şi tinerii profesionişti pasionaţi de antreprenoriat şi tehnologie se pot înscrie până joi, 27 februarie, pentru a participa la hackathonul care dă startul Innovation Labs 2.0, program de pre-accelerare organizat de TechLounge cu sprijinul Orange şi Microsoft. Pe 1 şi 2 martie, participanţii vor avea ocazia să lucreze alături de mentori şi invitaţi speciali de excepţie pentru a-şi dezvolta propriile produse. Înscrierile se realizează online la http://2014.innovationlabs.register

Peste 150 de tineri sunt aşteptaţi să participe pe 1 martie la hackathon-ul Innovation Labs 2.0 care va avea loc pe 1 martie la Biblioteca Centrală din cadrul Universităţii Politehnica Bucureşti. Evenimentul va debuta cu prezentarea ideilor de afaceri ale participanţilor, iar echipele vor fi formate în jurul celor mai apreciate proiecte.

Urmează apoi 24 de ore intense în care tinerii vor lucra la dezvoltarea propriilor concepte de business sub îndrumarea mentorilor care le vor ghida primii paşi către propriile afaceri. Printre aceştia se numără Dragoş Pîslaru (Fondator GEA Consulting Group), Cristian Paţachia (Development & Innovation Manager Orange), Tudor Juravlea (UX Product Manager Orange), Mihnea Dumitru (Convergent Marketing Manager Orange), Irina Alexandru (Managing Partner AIRA Design Studio), Alex Tălmaciu (Software Engineer Mysis) sau Irina Nicoleta Scarlat (Managing Partner Prove PR).

În plus, absolvenţii primei ediţii Innovation Labs vor fi alături de participanţi pentru a-şi împărtăşi propria experienţă şi bunele practici învăţate de-a lungul programului. Printre aceştia se numără Alex Eftimie şi Veronica Badea (Retake), Daniel Rizea (Freemble), Dragoş Iordache (Colosseo) şi Alex Radovici (Wyliodrin).

Ziua de duminică, 2 martie, va continua cu o sesiune demo pentru aplicaţiile dezvoltate pe parcursul celor 24 de ore, urmând ca apoi echipele participante în concurs să îşi prezinte proiectele în faţa juriului format din Todi Pruteanu (Business Strategy Manager Microsoft România), Julien Ducarroz (Chief Commercial Officer Orange), Crina Ţenovici (Head of Data and B2B Communication Orange), Raluca Georgescu (Co-Organizer E-Commerce Awards Gala GPeC), Teodor Ceauşu (Country Manager IXIA România) şi Andrei Pitiş (investitor de tip angel şi profesor asociat în cadrul Universităţii Politehnica Bucureşti)

La finalul hackathonului, juriul va alege cele mai bune 16 echipe care vor fi admise în programul de pre-accelerare Innovation Labs 2.0. Pe parcursul următoarelor 3 luni, acestea vor participa la discuţii cu experţi din diferite domenii şi vor beneficia de mentorat şi consiliere pentru a-şi dezvolta propriile startup-uri.

„.Înainte să participăm la Innovation Labs nu ştiam absolut nimic despre ce înseamnă să porneşti un business sau cât de greu este să lucrezi nopţi la rând pentru a defini funcţionalităţile produsului tău. Innovation Labs ne-a disciplinat şi ne-a arătat că antreprenoriatul nu este pentru cei slabi de înger!”, a declarat Răzvan Pricope, Fondator Auditorium şi absolvent al primei ediţii a programului.

Tinerii care vor să pornească startup-uri în tehnologie se pot înscrie la hackathonul Innovation Labs până joi, 27 februarie, completând formularul de înscriere disponibil online la  http://2014.innovationlabs.ro/register. Programul se adresează atât echipelor deja formate, cât şi studenţilor şi tinerilor profesionişti care au o idee sau se gândesc să pornească la drum pe cont propriu şi sunt în căutare de idei şi echipă.

În plus, tinerii care vor să afle mai multe informaţii despre program, precum şi despre resursele şi tehnologie care le sunt puse la dispoziţie gratuit de partenerii acestuia sunt invitaţi să se înscrie la webinarul  care va avea loc miercuri, 26 februarie, ora 18:00.  Mai multe detalii despre webinar sunt disponibile aici, iar înscrierile se realizează completând formularul disponibil online la http://form.jotformpro.com/form/40545478757972

Innovation Labs 2.0 este un proiect organizat de TechLounge cu sprijinul Orange şi Microsoft şi al partenerilor IXIA, Intel, Mysis, Universitatea Politehnica Bucureşti, Asociaţia Patronală a Industriei de Software şi Servicii (ANIS), Akcees, Spherik Accelerator şi ProvePR.

Despre TechLounge

Innovation Labs 2.0 este un program de pre-accelerare adresat studenţilor şi tinerilor profesionişti care îşi doresc să dezvolte propriile afaceri în domeniul tehnologiei. Acesta debutează cu două evenimente de 24 de ore care vor avea loc pe 1 martie la Bucureşti şi pe 8 martie la Cluj.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Romanian Software lanseaza versiunea in Cloud a platformei de salarizare si administrare a resurselor umane, colorful.hr, pentru a veni in sprijinul IMM-urilor

“Mai multe studii recente ne arata ca antreprenorii, managerii si specialistii in resurse umane au ajuns sa petreaca prea mult timp pentru a rezolva procesele administrative, cum ar fi salarizarea si administrarea de personal, si au prea putin timp disponibil pentru angajati si pentru problemele lor. Sunt statistici care spun ca, de exemplu, activitatile de salarizare si administra...

Citește tot arrow_forward

Interviurile Softlead – De ce este esențială alegerea unei soluții de Securitate pentru compania ta?

Cu o experiență validată de clienți recunoscuți la nivel local și internațional, Sandline (compania care a dezvoltat aplicația Centraleyezer)  este un vector reprezentativ pentru industria securității datelor, anul acesta celebrând 12 ani de existență pe piața de profil. Sandline este o companie de consultanță full-service în domeniul securității, oferin...

Citește tot arrow_forward

Bitdefender a deschis la Târgu Mureș al cincilea birou din România

Noile spații de birouri ale companiei, din clădirea Multinvest Business Center 2, sunt unele dintre cele mai moderne din oraș, cu acces la o serie de facilităţi și dotări de ultimă generație.Specialiștii Bitdefender de la Târgu Mureș se vor concentra pe dezvoltarea de software de securitate pentru dispozitive conectate, integrat în dispozitivul Bitdefende...

Citește tot arrow_forward