Noi tendințe în HR: Cum poate schimba analiza datelor mediul de lucru

08 septembrie 2014

Abilitatea de a analiza și utiliza eficient datele disponibile a dus la îmbunătățirea proceselor de business, permițându-le companiilor să-și îmbunătățească productivitatea, să își crească veniturile și să-și reducă costurile.

Abilitatea de a analiza și utiliza eficient datele disponibile a dus la îmbunătățirea proceselor de business, permițându-le companiilor să-și îmbunătățească productivitatea, să își crească veniturile și să-și reducă costurile. În ultima vreme, în lumea de business se observă o nouă tendință legată de big data: directorii de resurse umane au nevoie de ajutor pentru a analiza cantități tot mari de date și pentru a răspunde unor întrebări importante legate de evoluția productivității la locul de muncă, impactul programelor de training, rata de fluctuație a personalului sau modalități de a îmbunătăți procesul de recrutare. În mod interesant, studiul Deloitte Global Human Capital Trends 2014 arată că, deși 87% dintre respondenți au recunoscut că nu au capabilități de analiză a datelor de HR,  78% dintre aceștia consideră că acestea  sunt „importante” sau „urgente”.

De mai mulți ani, investițiile în sistemele HR au fost orientate către dezvoltarea proceselor mai degrabă decât către obținerea unor rezultate clare. Astfel, în ciuda eforturilor și bunelor intenții ale multor departamente de HR, soluțiile pe care le-au avut la dispoziție nu erau potrivite pentru necesitățile lor viitoare. Acest lucru se poate schimba, însă,  datorită soluțiilor de tipul PurpleHRI, un program dezvoltat de PurpleHRM, companie specializată în analiza datelor de HR, împreună cu Qlik. Disponibilă în România prin Plaut Consulting, distribuitor exclusiv Qlik la nivel național, această soluție le oferă profesioniștilor de HR o mai bună înțelegere a datelor legate de personalul companiei și îi ajută să creioneze politici de HR pentru viitor, contribuind la creșterea semnificativă a pieței pentru programele de HR Analytics.

Cea mai bună carte de vizită pentru orice soluție software este ușurința cu care poate fi utilizată. Gata să fie folosită la doar o zi de la instalare, PurpleHRI colectează date din diferite surse, permițându-le utilizatorilor să obțină rapid analize complete și informații utile. De fapt, orice utilizator poate efectua analize de date cu doar câteva click-uri, descoperind cele mai interesante și diverse informații din mai multe categorii de date. Mai mult decât atât, un avantaj în plus îl reprezintă și faptul că utilizatorii pot introduce o gamă largă de variabile pentru a crea scenarii de viitor. Aceste scenarii sunt importante pentru a obține o imagine mai clară asupra situației trecute, curente și de viitor a companiei și angajaților ei, contribuind, în același timp, la implementarea unei politici de HR eficiente.

„Într-o lume de business din ce în ce mai competitivă și mai specializată, specialiștii de HR nu își mai permit doar să cuantifice datele legate de personal. Ei au, în schimb, nevoie de ajutor specializat pentru a face predicții și pentru a corela date, astfel încât să poată anticipa ce se va întâmpla în viitor și evita, astfel, pierderea unor oportunități”, menționează Robert Novak, Managing Director Plaut Consulting Romania. „Soluțiile de Business Intelligence sunt des întâlnite în departamentele de Vânzări, Finanțe și Marketing, dar pentru departamentele de HR, ele reprezintă încă o noutate. Misiunea noastră este să convingem oamenii de HR de avantajele utilizării PurpleHRI, o soluție care combină simplitatea soluțiilor QlikView cu abordarea științifică a HR-ului pe care doar o companie specializată în analiza de date pentru acest domeniu o poate furniza.”

O altă caracteristică deosebită a soluției PurpleHRI este abilitatea acesteia de a furniza informații importante atât pentru procesele specifice domeniului, cât și pentru  aspectele mai greu cuantificabile ale acestuia. Astfel, de exemplu, soluția simplifică procesul de analiză a talentelor angajaților, permițându-le managerilor de HR să identifice clar rolul care li se potrivește cel mai bine, valorificându-le, astfel, potențialul. PurpleHRI se bazează pe modelul Q2C2 dezvoltat de doctorul Gerard Evers, un expert olandez în evaluarea capitalului uman și gestionarea strategică a forței de muncă.

În următorii ani, companiile care vor avea succes vor fi cele care se vor adapta la schimbările ce afectează întreaga societate. Internetul, mobilitatea, populațiile îmbătrânite din țările dezvoltate și o nouă generație de muncitori cu așteptări diferite de la viața profesională vor duce la dezvoltarea unui mediu de lucru nou. Acest fapt va genera noi provocări pentru cei care trebuie să aibă grijă ca angajații să fie fericiți, iar companiile să opereze la viteză maximă. Cu ajutorul unor soluții inovatoare ca PurpleHRI, profesioniștii de HR vor avea la dispoziție tot ceea ce au nevoie pentru a-și ajuta organizația să se adapteze mai bine schimbărilor și pentru a se pregăti pentru viitor.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Producatorul brandului “Telemea de Ibanesti” isi modernizeaza fabrica

Producatorul de branzeturi Mirdatod Prod a reusit sa-si imbunatateasca procesele din fabrica, implementand solutiile SeniorERP si SeniorVisualBI. Producatorul brandului “Telemea de Ibanesti” isi gestioneaza mult mai eficient resursele si obtine rapid rapoartele si analizele financiare necesare.

Citește tot arrow_forward

Bitdefender a deschis la Târgu Mureș al cincilea birou din România

Producătorul de soluții de securitate cibernetică Bitdefender a deschis un nou birou la Târgu Mureș, al cincilea din România al companiei, pe lângă cele din București, Cluj-Napoca, Iași și Timișoara....

Citește tot arrow_forward

Două cunoscute grupări de limbă rusă, descoperite de experții Kaspersky Lab că folosesc aceeași infrastructură

Experții Kaspersky Lab au identificat o suprapunere a atacurilor cibernetice între două grupuri, GreyEnergy – care se crede că este succesorul BlackEnergy – și gruparea de spionaj cibernetic Sofacy. Ambii actori au folosit aceleași servere în același timp, dar în scopuri diferite.

Citește tot arrow_forward