Platforma inovativă de instruire dezvoltată în cadrul Polului CREVIS este destinată cursurilor de protecția și securitatea muncii.

23 octombrie 2015

APTUS Software promovează utilizarea tehnologiilor bazate pe Realitate Virtuală (VR) pentru instruirea angajaților din infrastructurile critice

Platforma inovativă de instruire dezvoltată în cadrul Polului CREVIS este destinată cursurilor de protecția și securitatea muncii.

APTUS Software a dezvoltat o soluție de realitate virtuală de tip CAVE, în cadrul proiectului „Realizarea unei platforme tehnologice inovative bazată pe aplicații de realitate virtuala pentru siguranța și protecția personalului din infrastructurile critice”.

Organizațiile care activează în domeniul infrastructurilor critice acordă o mare atenție pregătirii adecvate a personalului propriu, deoarece respectarea regulilor de siguranță și protecție este esențială pentru buna derulare a activității. Prin utilizarea platformei inovative de instruire se urmărește limitarea consecințelor și reducerea incidentelor ce pot cauza accidente majore, precum și prevenirea riscurilor la care este expus personalul operativ.

Pentru operarea eficientă a unei infrastructuri critice (în orice situație și ținând cont de sustenabilitatea economică) este necesar ca personalul să aibă capacitatea de a  face față oricăror provocări: administrarea infrastructurilor critice, asigurarea serviciilor de mentenanță a mașinăriilor și echipamentelor specifice, derularea de intervenții de urgență etc., totul pe fondul asigurării unor condiții de maximă securitate pentru obiectiv și angajați.

Avantajele utilizării platformei de instruire online:

-Instruirea personalului într-un mediu dinamic și controlat, fără expunerea la pericole reale;

-Facilitarea unui proces de învățare rapidă și acces la o serie de scenarii diferite bazate pe situații practice întâlnite în activitatea curentă a celor care își desfășoară activitatea în infrastructuri critice;

-Acces repetat la scenarii bazate pe exemple de bune practici, pentru aprofundarea unor experiențe și dobândirea unor competențe specifice;

-Posibilitatea de a testa și evalua cursanții în condițiile producerii unor evenimente extreme, totul organizat într-un mediu virtual sigur.

Platforma dezvoltată de APTUS Software este o soluție integrată hardware-software ce include un pachet de scenarii, o colecție de obiecte și scene 3D și un sistem de afișare 3D cu imersie.

În cadrul Polului de competitivitate CREVIS sunt dezvoltate platforme care au ca obiectiv monitorizarea de la distanță, instruirea resurselor, simularea și monitorizarea prin intermediul realității augmentate și a realității virtuale în sectorul infrastructurilor critice, simulate într-un cub de realitate virtuală cu imersie. 

Despre Polul de Competitivitate CREVIS

CREVIS are ca obiectiv creșterea productivității economice, în sectorul infrastructurilor critice și al serviciilor adiacente acestora, prin realizarea unui centru de cercetare-dezvoltare. În cadrul acestui centru vor fi folosite tehnici inovative de realitate virtuală și augmentată, împreună cu tehnici de monitorizare pentru asigurarea obiectivelor izolate din infrastructurile critice din România, a mentenanței acestora și a instruirii personalului destinat deservirii operaționale și intervenției asupra acestor obiective.

Mai multe informații sunt disponibile la: www.crevis.ro.

 

INSOFT Development&Consulting

Înființată în anul 2008, INSOFT a devenit una dintre principalele case românești de software care dezvoltă produse inovative și integrează sisteme complete IT&C, oferind soluții avansate, la nivel național și internațional, în următoarele domenii: educațional, guvernamental, sănătate, situații de urgență...

Aplicații software recomandate

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Zitec oferă acces gratuit la Mirro, soluția sa de creștere a performanței echipei

Zitec, lider pe piața de IT & digital marketing din România, recunoscut ca unul dintre cei mai apreciați angajatori din România, anunță că le va oferi companiilor doritoare, timp de trei luni, acces gratuit la aplicația Mirro, prima soluție completă de performance management din țară. În contextul în care din ce în ce mai mulți angajați sunt nevoiți s...

Citește tot arrow_forward

Susţineţi performanţa în business cu ajutorul sistemului ERP – Winline

Pe la jumătatea anului trecut, Institutul Naţional de Statistică a făcut publică o analiză foarte relevantă pentru mediul local de afaceri. Companiile romaneşti din Top 1000 au reuşit să genereze venituri medii mai mari cu +8% deşi au înregistrat o scădere cu 14% a numărului de angajaţi.

Citește tot arrow_forward

Procesele se îmbunătățesc continuu, prin tehnologia Cloud

Despre experianța uneia dintre cele mai mari companii din domeniul construcțiilor de mașini și unelte, care a decis încă din 2015 să folosească Sistemul modern de Management al Documentelor în Cloud, DocuWare, aflați din Studiul de Caz.

Citește tot arrow_forward