Protectie pentru partenerul tau de Ziua Indragostitilor

13 februarie 2015

G DATA avertizeaza impotriva fraudei si ofera sfaturi pentru ziua dedicata iubirii.

Flori, bomboane de ciocolata, bijuterii - daruri pe care si le ofera partenerii de Ziua Indragostitilor. Doar ca infractorii cibernetici si-au notat si ei data de 14 februarie in calendar.

Protectie pentru partenerul tau de Ziua Indragostitilor

Infractorii online folosesc e-mailuri pentru phishing sau link-uri in retelele sociale pentru a incerca sa atraga utilizatorii in capcane malware - pentru a face rost de date cu caracter personal, cum ar fi detaliile cardului de credit sau date de autentificare pentru magazine online. Prin urmare, este cu atat mai important ca dispozitivele partenerilor sa fie asigurate corespunzator impotriva amenintarilor. G DATA sfatuieste utilizatorii de Internet sa utilizeze cu prudenta conturile de cumparaturi online si prezinta zece sfaturi de securitate pentru Ziua Indragostitilor.

"Ofertele false sunt foarte populare printre infractorii online in perspectiva de a-i atrage in capcanele lor pe utilizatorii care nu devin suspiciosi - in special de Ziua Indragostitilor. De aceea va recomandam sa verificati cu atentie e-mailurile primite de la persoane necunoscute si sa nu deschideti atasamente sau sa accesati link-uri," sfatuieste Eddy Willems, Security Evangelist G DATA Software AG. "In afara de utilizarea unui software de securitate, toti cei care nu vor sa cada victima a infractorilor cibernetici ar trebui sa mentina sistemul pe deplin actualizat. Acest ultim punct este de obicei ignorat si permite atacatorilor sa infecteze in mod frecvent calculatoarele prin brese de securitate deschise in programele instalate." 

Sfaturi de securitate a datelor de Ziua Indragostitilor, de la G Data

  • Fiecare calculator ar trebui sa fie protejat de o solutie de securitate actualizata, cuprinzatoare, care sa includa un scanner malware si un firewall, precum si protectie web si protectie in timp real. Un filtru antispam care va protejeaza de e-mailuri spam nedorite, este recomandat.
  • In afara computerului, dispozitivele mobile ar trebui sa fie prevazute cu o aplicatie de securitate care le protejeaza impotriva malware-ului si aplicatiilor malware.
  • Sistemul de operare, browser-ele, programele si solutia de securitate ar trebui sa fie intotdeauna actualizate la zi..
  • E-mailurile de la expeditori necunoscuti ar trebui eliminate fara a fi citite. Ar trebui sa se evite, de asemenea, deschiderea atasamentelor ce includ felicitari sau clipuri video si sa acceseze link-urile.
  • Limbajul folosit poate fi, de asemenea, un indiciu de frauda. Este putin probabil ca prietenii sa trimita mesaje intr-o alta limba decat limba maternă. Greselile de tipar si greselile gramaticale sunt adesea indicii ale e-mail-urilor nedorite.
  • Niciodata nu ar trebui sa se raspunda la e-mailuri spam, nici macar dand click pe un link presupus a fi "Dezabonare". Un reply le arata infractorilor ca adresa este utilizata si acesta este un lucru chiar mai valoros pentru infractori.
  • Nu publicati niciodata adresa de e-mail principala in locuri cum ar fi forumuri si portaluri web, deoarece poate fi accesata de infractori. In astfel de cazuri este utila crearea unei adrese secundare.
  • Cumparatorii ar trebui sa studieze cu atentie magazinele online inainte de a cumpara si de a afla totul despre conditiile generale, costurile de transport si orice alte cheltuieli. De asemenea, este util sa aruncati o privire la avizul juridic, si merita sa faceti unele cercetari online, pentru a stabili daca operatorul are un renume prost.
  • In timpul procesului de plata, utilizatorii ar trebui sa verifice indicatori de securitate din browser-ul lor. Este importanta afisarea corecta a lacatului din campul de adresa "https". Daca utilizatorii folosesc un serviciu de plata pentru cadouri, ar trebui sa aleaga unul care ofera protectie cumparatorilor.
  • Infractorii online exploataza increderea utilizatorilor pentru a-si atinge scopurile. In retelele sociale, trebuie sa te gandesti de doua ori inainte de a da click pe un link, chiar daca acesta a fost trimis de catre prieteni. Site-uri, precum longurl.org va ajuta sa verificati URL-urile scurte.
G Data Software

G Data Software

Securitatea IT a fost inventata in Germania: G DATA Software AG este pionier in industria de antivirusi. Au trecut mai bine de 30 de ani de cand compania, fondata in Bochum in 1985, a dezvoltat primul program de combatere a virusilor. In momentul actual, G DATA este unul dintre cei mai importanti producatori de solutii de securitate IT din lume.&nb...

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

84% dintre organizațiile din România ar vrea să știe cine se află în spatele unui atac cibernetic care le-a afectat

Un recent studiu[1] Kaspersky Lab arată o diferență considerabilă între măsurile preventive pe care factorii decidenți din domeniul IT (ITDM), din organizațiile europene, spun că le iau și măsurile efective. Astfel, 83% dintre respondenți sunt de acord că iau măsuri preventive împotriva atacurilor cibernetice, dar numai 41% spun că organizează training-uri pentru angaja...

Citește tot arrow_forward

Două cunoscute grupări de limbă rusă, descoperite de experții Kaspersky Lab că folosesc aceeași infrastructură

Grupările de hacking BlackEnergy și Sofacy sunt considerate doi dintre principalii actori din peisajul modern al amenințărilor cibernetice. În trecut, activitățile lor au dus deseori la consecințe grave, la nivel național. BlackEnergy a provocat unul dintre cele mai cunoscute atacuri cibernetice din istorie, atacând instalațiile energetice ucrainene în 2015, ceea ce a du...

Citește tot arrow_forward

Interviurile Softlead – De ce este esențială alegerea unei soluții de Securitate pentru compania ta?

Cu o experiență validată de clienți recunoscuți la nivel local și internațional, Sandline (compania care a dezvoltat aplicația Centraleyezer)  este un vector reprezentativ pentru industria securității datelor, anul acesta celebrând 12 ani de existență pe piața de profil. Sandline este o companie de consultanță full-service în domeniul securității, oferin...

Citește tot arrow_forward