Servicii IT pentru Comisia Europeană

03 Dec 2014

550 de specialiști vor lucra într-un proiect important al Comisiei Europene în domeniul IT. Contractul cadru ESP - DeSIS III se referă la ”Prestarea de servicii externe pentru dezvoltare, studii şi asistență pentru sisteme informatice” și are o perioadă de desfășurare de 4 ani.

Servicii IT pentru Comisia Europeană

550 de specialiști vor lucra într-un proiect important al Comisiei Europene în domeniul IT. Contractul cadru ESP - DeSIS III se referă la ”Prestarea de servicii externe pentru dezvoltare, studii şi asistență pentru sisteme informatice” și are o perioadă de desfășurare de 4 ani.

Licitația deschisă a fost organizată de Comisia Europeană, Direcţia Generală Informatică, Direcţia Gestionarea Resurselor şi Optimizare, Unitatea pentru achiziţii TIC şi gestionare de contracte. 

Consorțiul este format din IBM, Deloitte, Steria și SIVECO România. În acest proiect sunt implicați peste 550 de specialiști din toată Europa - manageri de proiect, arhitecți, dezvoltatori software, specialiști web, consultanți IT etc.

Serviciile sunt adresate tuturor Directoratelor Generale ale Comisiei Europene și unui număr de agenții ale Comisiei cu sediile principale la Bruxelles, Luxemburg și Ispra. Specialiștii aleși să lucreze în acest proiect se vor ocupa de dezvoltare software, analiză și design, studii, suport tehnic și formare pentru utilizarea de sisteme informatice.

”Este pentru prima oară când o companie românească este aleasă să furnizeze servicii tuturor Direcțiilor generale din Comisia Europeană. Selecția a fost una extrem de exigentă și aș dori să le mulțumesc colegilor noștri care au muncit enorm pentru acest rezultat. Din 2009 participăm constant la licitațiile care au loc la Comisia Europeană și am demonstrat că avem o echipă excepțională care poate îndeplini toate cerințele beneficiarilor noștri. Acest nou contract este cel mai mare și cel mai important de până acum și sperăm să avem ocazia să demonstrăm în continuare expertiza pe care am câștigat-o în peste două decenii de muncă”, a declarat Florin Ilia, președinte și director general SIVECO Romania.

SIVECO Romania oferă din 2009 servicii IT instituțiilor europene. Printre contractele semnate se află Oficiul pentru Publicaţii al Uniunii Europene, Agenţia Europeană de Siguranţă a Aviaţiei, Agenţia Executivă pentru Sănătate şi Consumatori și Direcția Generală Sănătate și Consumatori, Eurostat - Institutul de Statistică al Uniunii Europene, Oficiul de cooperare EuropeAid, Banca Europeană de Investiţii. Serviciile furnizate sunt de dezvoltare de sisteme financiare, management de documente și conținut, aplicații administrative, sisteme informatice geografice (GIS), portaluri web, sisteme eLearning. 

SIVECO Romania este liderul caselor româneşti de software şi unul dintre liderii regionali de succes în domeniul eLearning, eHealth, eAgriculture, eCustoms, eGovernment și eBusiness din Europa Centrală şi de Est. Compania dezvoltă şi exportă soluţii IT şi proiecte de consultanţă cu valoare adăugată ridicată către ţări din Comunitatea Europeană, Orientul Mijlociu, Africa de Nord şi spaţiul Comunităţii Statelor Independente.

Compania a fost înfiinţată în 1992 şi are, la nivel internaţional, peste 1.000 de angajaţi.

Adresându-se organizaţiilor private şi publice, SIVECO Romania s-a specializat în execuţia de proiecte informatice complexe şi de mare amploare.

Soluţiile SIVECO Romania contribuie la reducerea decalajelor digitale şi îmbunătăţesc activitatea multor instituţii publice precum Ministerul Agriculturii, Ministerul Educaţiei Naţionale, Ministerul Sănătăţii, Ministerul pentru Societatea Informaţională, Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Ministerul de Finanţe.

De-a lungul celor 22 de ani de existenţă, compania şi-a construit o reputaţie solidă, fiind recompensată cu peste 200 de premii interne şi internaţionale.

Mai multe informaţii despre companie şi produsele sale puteţi obţine vizitând www.siveco.ro, www.facebook.com/siveco şi www.linkedin.com/company/siveco-romania.

Află mai multe

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Ce este tehnologia Text-to-Speech și de ce este importantă?

Comunicarea digitală are un rol important în cadrul business-urilor, astfel că tehnologia Text-to-Speech (TTS) devine un instrument valoros. Această tehnologie inovatoare nu schimbă doar modul în care percepem comunicarea, ci ne...

Citește articolul