SIVECO continuă furnizarea de soluţii software pentru vama din Republica Macedonia

03 Feb 2015

SIVECO Romania a dezvoltat pentru Administraţia Vamală din Republica Macedonia sistemele "Integrated Tariff Environment - ITE" (TARIC şi sistemele relative la Tariff (COTA2, Surveillance 2, EBTI3) cu scopul de a asigura aplicarea uniformă a politicilor comunitare.

SIVECO continuă furnizarea de soluţii software pentru vama din Republica Macedonia

SIVECO Romania a dezvoltat pentru Administraţia Vamală din Republica Macedonia sistemele "Integrated Tariff Environment - ITE" (TARIC şi sistemele relative la Tariff (COTA2, Surveillance 2, EBTI3) cu scopul de a asigura aplicarea uniformă a politicilor comunitare, astfel încât operatorii economici să aibă o evaluare clară a măsurilor pe care trebuie să le aplice în tranzacţiile de import sau export de mărfuri.

Sistemul vamal din Republica Macedonia a fost aliniat cu sistemele de tarifare ale Uniunii Europene, iar toţi operatorii economici naționali pot accesa informații on-line. De asemenea, este facilitat accesul la legislație și la identificarea documentelor.

“Integrated Tariff Environment este un concept de business care grupează mai multe aplicaţii informatice pentru schimbul de informații între Comisia Europeană și statele membre UE. TARIC este o bază de date care indică măsurile tarifare şi netarifare aplicabile mărfurilor, atunci când acestea sunt importate pe teritoriul vamal al Uniunii Europene sau, după caz, când acestea sunt exportate către ţări terţe.” a declarat Dan Tuhar, eCustoms Line of Business Director, SIVECO Romania.

Proiectul realizat de SIVECO Romania în parteneriat cu BULL Romania are ca scop consolidarea capacităţii operaţionale a Administraţiei Vamale din Republica Macedonia, în conformitate cu standardele Uniunii Europene, şi asigurarea compatibilităţii şi interoperabilităţii depline a sistemelor informatice vamale cu cele utilizate în UE.

"Integrated Tariff Environment - ITE", implementat la Administrația Vămilor din Macedonia a fost finanţat prin Programul Naţional de asistenţă pentru tranziţie şi consolidarea instituţiilor, oferit ţărilor angajate în procesul de aderare la Uniunea Europeană.

Soluțiile eCustoms dezvoltate de SIVECO Romania au mai fost implementate la Autoritatea Naţională a Vămilor din România si la Administratia Vamală din Turcia.

SIVECO Romania este liderul caselor româneşti de software şi unul dintre liderii regionali de succes în domeniul eLearning, eHealth, eAgriculture, eCustoms, eGovernment și eBusiness din Europa Centrală şi de Est. Compania dezvoltă şi exportă soluţii IT şi proiecte de consultanţă cu valoare adăugată ridicată către ţări din Comunitatea Europeană, Orientul Mijlociu, Africa de Nord şi spaţiul Comunităţii Statelor Independente.

Compania a fost înfiinţată în 1992 şi are, la nivel internaţional, peste 1.000 de angajaţi.

Adresându-se organizaţiilor private şi publice, SIVECO Romania s-a specializat în execuţia de proiecte informatice complexe şi de mare amploare.

Soluţiile SIVECO Romania contribuie la reducerea decalajelor digitale şi îmbunătăţesc activitatea multor instituţii publice precum Ministerul Agriculturii, Ministerul Educaţiei Naţionale, Ministerul Sănătăţii, Ministerul pentru Societatea Informaţională, Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Ministerul de Finanţe.

De-a lungul celor 22 de ani de existenţă, compania şi-a construit o reputaţie solidă, fiind recompensată cu peste 200 de premii interne şi internaţionale.

Mai multe informaţii despre companie şi produsele sale puteţi obţine vizitând www.siveco.ro, www.facebook.com/siveco şi www.linkedin.com/company/siveco-romania.

Află mai multe

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Ce este tehnologia Text-to-Speech și de ce este importantă?

Comunicarea digitală are un rol important în cadrul business-urilor, astfel că tehnologia Text-to-Speech (TTS) devine un instrument valoros. Această tehnologie inovatoare nu schimbă doar modul în care percepem comunicarea, ci ne...

Citește articolul