SIVECO continuă furnizarea de soluţii software pentru vama din Republica Macedonia

03 februarie 2015

SIVECO Romania a dezvoltat pentru Administraţia Vamală din Republica Macedonia sistemele "Integrated Tariff Environment - ITE" (TARIC şi sistemele relative la Tariff (COTA2, Surveillance 2, EBTI3) cu scopul de a asigura aplicarea uniformă a politicilor comunitare.

SIVECO Romania a dezvoltat pentru Administraţia Vamală din Republica Macedonia sistemele "Integrated Tariff Environment - ITE" (TARIC şi sistemele relative la Tariff (COTA2, Surveillance 2, EBTI3) cu scopul de a asigura aplicarea uniformă a politicilor comunitare, astfel încât operatorii economici să aibă o evaluare clară a măsurilor pe care trebuie să le aplice în tranzacţiile de import sau export de mărfuri.

Sistemul vamal din Republica Macedonia a fost aliniat cu sistemele de tarifare ale Uniunii Europene, iar toţi operatorii economici naționali pot accesa informații on-line. De asemenea, este facilitat accesul la legislație și la identificarea documentelor.

“Integrated Tariff Environment este un concept de business care grupează mai multe aplicaţii informatice pentru schimbul de informații între Comisia Europeană și statele membre UE. TARIC este o bază de date care indică măsurile tarifare şi netarifare aplicabile mărfurilor, atunci când acestea sunt importate pe teritoriul vamal al Uniunii Europene sau, după caz, când acestea sunt exportate către ţări terţe.” a declarat Dan Tuhar, eCustoms Line of Business Director, SIVECO Romania.

Proiectul realizat de SIVECO Romania în parteneriat cu BULL Romania are ca scop consolidarea capacităţii operaţionale a Administraţiei Vamale din Republica Macedonia, în conformitate cu standardele Uniunii Europene, şi asigurarea compatibilităţii şi interoperabilităţii depline a sistemelor informatice vamale cu cele utilizate în UE.

"Integrated Tariff Environment - ITE", implementat la Administrația Vămilor din Macedonia a fost finanţat prin Programul Naţional de asistenţă pentru tranziţie şi consolidarea instituţiilor, oferit ţărilor angajate în procesul de aderare la Uniunea Europeană.

Soluțiile eCustoms dezvoltate de SIVECO Romania au mai fost implementate la Autoritatea Naţională a Vămilor din România si la Administratia Vamală din Turcia.

SIVECO Romania SA

SIVECO Romania este liderul caselor româneşti de software şi unul dintre liderii regionali de succes în domeniul eLearning, eHealth, eAgriculture, eCustoms, eGovernment și eBusiness din Europa Centrală şi de Est. Compania dezvoltă şi exportă soluţii IT şi proiecte de consultanţă cu valoare adăugată ridicată către ţări ...

Aplicații software recomandate

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Costurile Ascunse ale Managementului Manual al Contractelor

Știai că automatizarea managementului contractelor îți poate crește profitabilitatea anuală cu până la 9%?

Citește tot arrow_forward

5 Recomandări pentru managementul echipei de vânzări în contextul lucrului de la distanţă

Indiferent dacă este stare de urgenţă sau de alertă, îţi doreşti ca echipa de vânzări să-şi atingă target-ul. Apăsarea este că nu va mai întâlniţi şi interacţionaţi ca de obicei, deoarece oamenii lucrează de acasă. Iar după acum arată situaţia ultimelor două-trei luni, nu e tocmai simplu să coordonezi de la distanţă o echipă.

Citește tot arrow_forward

Nu te lăsa îngropat în hârtii, utilizează o soluţie inteligentă de document management

Auzim și discutăm tot mai frecvent de transformarea digitală a mediului de afaceri și de necesitatea digitalizării administrației publice. Dar nu băgăm de seamă faptul că în România business-urile se derulează încă preponderent pe bază de hârtie și că documentele în format fizic sunt prezente în orice birou, chiar și după ce ștampila a fost eli...

Citește tot arrow_forward