Star Storage - furnizorul de top de servicii cloud din Romania – anticipeaza 5 tendinte majore pe piata de cloud in 2015

03 februarie 2015

Star Storage, furnizorul roman de top pentru solutii de stocare, arhivare si management de informatii (date si documente), servicii de externalizare IT si servicii Cloud, anunta cele cinci tendinte majore pe care le anticipeaza pentru piata de cloud din Romania in 2015

Star Storage - furnizorul de top de servicii cloud din Romania – anticipeaza 5 tendinte majore pe piata de cloud in 2015

Star Storage, furnizorul roman de top pentru solutii de stocare, arhivare si management de informatii (date si documente), servicii de externalizare IT si servicii Cloud, anunta cele cinci tendinte majore pe care le anticipeaza pentru piata de cloud din Romania in 2015.

Star Storage vine in intampinarea nevoilor organizatiilor, publice sau private, de a-si extinde si administra platforma IT, punandu-le la dispozitie un portofoliu complet de servicii cloud flexibile care asigura scalabilitatea, siguranta si performanta oferita de o infrastructura IT dedicata.

„In 2015, va fi interesant de urmarit dinamica pietei cloud din Romania. Ne asteptam ca de acum inainte sa primim din partea clientilor nostri cerinte mult mai specifice in ceea ce priveste implementarea proiectelor cloud. Profilul utilizatorului de servicii cloud a evoluat considerabil in ultimul an, in prezent acesta fiind mult mai informat despre ceea ce inseamna si ceea ce ofera modelul de livrare Cloud si modul in care acesta raspunde nevoilor pe care le are. Suntem pregatiti sa raspundem cu solutii si servicii simplu de utilizat din prima zi, care sa-i asigure clientului imbunatatirea eficientei operationale si implicit cresterea profitabilitatii, precum si disponibilitatea si securitatea datelor in cadrul companiei. Pentru 2015, ne-am propus sa ne consolidam pozitia de furnizor preferat pentru serviciile Cloud pe piata din Romania si sa ne diversificam portofoliul astfel incat sa raspundem cat mai bine nevoilor si cerintelor clientilor nostri. Suntem pregatiti sa depasim asteptarile acestora legate de calitatea si performanta serviciilor pe care le oferim. Suntem specializati, avem focus, detinem un Centru de Date TIER 3 in Romania certificat atat pentru servicii de suport si operare a sistemelor IT, cat si pentru servicii de arhivare electronica a documentelor, ceea ce ne ofera un avantaj competitiv pe piata.”, a declarat Catalin Paunescu, CEO Star Storage.

Cele 5 tendinte majore pe care le anticipam pentru piata de cloud in 2015 sunt:

  • Rata de adoptie a serviciilor de tipul cloud computing va creste cu aproximativ 20%

De-a lungul timpului si cu precadere in 2014 adoptia serviciilor cloud a cunoscut un trend ascendent si se preconizeaza ca si anul acesta sa se inregistreze aceeasi tendinta, in special pe fondul reducerii bugetelor dedicate achizitiilor de echipamente IT. In mod cert, modelul de livrare a serviciilor din cloud este din ce in ce mai cunoscut, achizitia de echipamente fizice pierde semnificativ teren in fata acestuia, iar clientii trec din faza de informare in faza de utilizare.

  • Decizia de alegere a furnizorului de servicii cloud va avea la baza factori obiectivi, precum:
  • Bugete IT cu mult reduse
  • Securitatea datelor companiei
  • Disponibilitatea datelor
  • Simplitate in utilizare si libertate de alegere / schimbare a furnizorului

Daca pana acum, utilizatorii nu erau receptivi la conceptul de cloud computing sau cunosteau prea putine informatii despre beneficiile pe care le puteau obtine prin utilizarea serviciilor cloud, in momentul de fata situatia s-a schimbat in sens pozitiv. Nivelul de educatie a crescut semnificativ, ceea ce a determinat o schimbare majora in randul factorilor care contribuie la luarea deciziei finale in alegerea furnizorului de servicii cloud de catre clienti. Acum utilizatorii pun accentul pe calitatea si pe parametrii tehnici ai serviciilor pe care urmeaza sa le achizitioneze.

Beneficiile serviciilor de tipul Software ca Serviciu (SaaS), precum scalabilitatea si standardizarea acestora, incep sa fie alese din ce in ce mai mult de companii. Adoptia in crestere de catre clienti a serviciilor de tipul Platforma ca Serviciu (PaaS) se datoreaza si evolutiei serviciilor de tipul SaaS. Pentru a dezvolta eficient aplicatii software este necesara o platforma virtualizata performanta, disponibila in modelul cloud, care sa le ofere rapid utilizatorilor resursele de care au nevoie pentru a-si atinge obiectivele de afaceri.

  • Aplicatiile software trebuie dezvoltate astfel incat sa poata fi implementate si in cloud, simplu si rapid

La nivel international si din ce in ce mai mult si pe plan intern, se observa tendinta companiilor de a-si muta intregul flux de lucru in cloud, motiv pentru care aplicatiile trebuie sa fie proiectate in concordanta cu aceasta tehnologie. Mai mult decat atat, dezvoltarea unor aplicatii high-end performante implica o gama diversificata de resurse care pot fi utilizate eficient doar adoptand modelul cloud.

  • Cloud-ul hybrid va fi modelul de serviciu ales de companiile de tip enterprise

Cloud-ul hybrid reprezinta o combinatie intre cel public si cel privat, oferind astfel beneficiile ambelor modele intr-un singur serviciu, utilizandu-se direct in cloud atat aplicatiile fizice, cat si infrastructura. Aceasta ramura s-a dezvoltat intens si va progresa si mai mult, mai ales in mediile de afaceri de tip enterprise, ca rezultat al celor mai recente inovatii in domeniu si a faptului ca ofera atat o platforma cloud externa, cat si una interna, care pot fi modificate oricand in conformitate cu cerintele individuale de business.

 „In 2015, ne-am propus sa continuam sa ne crestem cota de piata pe segmentul serviciilor cloud prin largirea portofoliului ofertat cu noi servicii care tin cont de cerintele clientilor nostri. Tendinta de adoptie a tehnologiei cloud in mediul IT s-a accentuat si din acest motiv in portofoliul de servicii StarVault Cloud au fost adaugate servicii care sa acopere cerinte de productivitate, mai aproape de obiectivele de business decat de tehnologie. Observam un interes in crestere pentru serviciile de virtualizare a desktop-urilor, serviciile care au la baza tehnologie Microsoft, dar care sunt livrate din cloud-ul Star Storage in regim de cloud privat. De asemenea, serviciile unificate de gestionare a platformelor software sau de partajare si colaborare inlocuiesc modelul traditional bazat pe achizitia de hardware/software.”, Catalin Necula, Solution Sales Manager Cloud Star Storage.

Portofoliul complet de servicii StarVault Cloud de la Star Storage ofera oricarui utilizator final o infrastructura IT completa ca alternativa la modelul traditional de achizitie a platformei IT. Acestea includ atat servicii de servere dedicate, servere virtuale, stocare si protectia datelor, cat si platforme IT si solutii software oferite direct din propriul Centru de Date de nivel TIER 3.

Despre Star Storage

STAR STORAGE, compania romaneasca de servicii de tehnologia informatiei, pozitionata ca lider al industriei romanesti, deserveste o baza mare de clienti din sectorul privat si public, oferind solutii de stocare, protectie, arhivare si management al informatiilor.

Star Storage are peste 14 ani de experienta pe piata romaneasca si pe langa prezenta sa nationala, compania s-a extins pe plan international prin aliante strategice cu jucatori internationali de renume. Star Storage ofera clientilor un portofoliu complet de solutii si servicii pentru intreg ciclul de viata al documentelor si joaca un rol cheie in procesul de transformare a infrastructurii IT a organizatiilor, catre arhitecturi bazate pe cloud cu un control imbunatatit asupra continutului. In plus fata de acest portofoliu, sunt furnizate mai multe servicii de outsourcing - axate pe achizitia, transformarea si furnizarea de continut, inclusiv servicii de protectie si recuperare a datelor - catre banci, institutii financiare non-bancare, administratii publice, operatorii de telecomunicatii si companii din industrie si utilitati.

Pentru mai multe informatii, va invitam sa vizitati www.star-storage.ro.

STAR STORAGE

STAR STORAGE

Despre Star Storage S.A. Star Storage este un furnizor global de servicii IT care dezvolta si furnizeaza solutii de ultima ora de protectie si management a informatiior pentru organizatii publice si private de top. Dezvoltator de produse proprii, cu peste 15 ani de experienta in domeniu si un portofoliu de peste 500 de clienti de pe 4 contine...

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Aplicații software recomandate
StarCapture Mobile

StarCapture Mobile este o solutie avangardista dezvoltata in special pentru echipamente mobile. Ruland pe Windows 8.1, solutia te ajuta sa cresti mobilitatea si impactul fortei tale de vanzari pentru ca in final sa semnezi mai multe contracte. Fii prezent acolo unde este si clientul tau. Fii mobil! Incheie mai multe contracte indiferent de locatia clientului si eficientizeaza activitatea de &icir...

Citește tot arrow_forward
SEAL (Secure Electronic Archive Library)

SEAL (Secure Electronic Archive Library) este un sistem integrat de management al arhivelor electronice, in conformitate cu standardele impuse de legislatia in vigoare (Legea 135/2007). DE CE SA UTILIZEZI SEAL? Compania ta produce un volum mare de documente in format fizic care genereaza costuri ridicate cu arhivarea precum si probleme legate de regasirea usoara a acestora si a informat...

Citește tot arrow_forward
StarCapture

Documentele in format hartie au un rol deosebit de important in orice organizatie. In multe cazuri informatiile prezente in aceste documente nu se regasesc in nici un sistem informatic capabil sa structureze informatia si sa o puna la dispozitia utilizatorilor in format digital. Acest lucru determina pastrarea documentelor fizice cat mai aproape de spatiul de lucru zilnic pentru a putea fi acce...

Citește tot arrow_forward
Administrarea Contractelor

Solutia Administrarea Contractelor este o componenta din "Fabrica de Solutii Star Storage - Solutii de business adevarate, nu platforme".     Administrarea Contractelor Solutia Administrarea Contractelor de la Star Storage asigura prin functionalitatile sale un model de lucru predefinit pentru a fi usor de pus in practica si adoptat pentru orice tip de organizatie, ...

Citește tot arrow_forward
ERA (Electronic Registry Administration)

Solutie de management al inregistrarii documentelor de intrare, de iesire sau interne; functionalitati de scanare, captura de date si rutare automata a documentelor. Solutia de business ERA (Electronic Registry Administration) este o solutie la cheie care asigura scaderea cu pana la 45% a costurilor operationale cu corespondenta ale unei organizatii. Aceasta solutie face parte din conceptu...

Citește tot arrow_forward
Star Documentum Connector for HCP

Star Documentum Conector pentru HCP reuneste functionalitatea tehnologiei de arhivare a volumelor mari de date - Hitachi Content Platform (HCP) si facilitatile oferite de platforma Documentum de la EMC, lider in Enterprise Content Management. Integrat perfect in infrastructura de stocare, atat pentru utilizatorii finali cat si pentru aplicatiile dezvoltate pe platforma Documentum, conectorul permi...

Citește tot arrow_forward
Articole IT&C similare

Eșecul AVON în implementarea aplicației de management a comenzilor

Studiu de CazDupă 4 ani de planificare a proiectului de implementare, compania de produse cosmetice AVON, prin filiala sa din Canada, a concluzionat eșecul implementării suitei de aplicații software ERP/CRM/eCommerce. Întregul proiect a fost evaluat la 125 de milioane de dolari.

Citește tot arrow_forward

Bitdefender: INFORMARE: atacuri cibernetice asupra unor spitale din Romania

În urma unei investigații derulate de specialiști în securitate cibernetică din cadrul Bitdefender, Cyberint și CERT-RO am constatat că amenințările responsabile de atacurile cibernetice recente  asupra unor spitale din România sunt Maoloa și Phobos. 

Citește tot arrow_forward

Conform unui studiu Kaspersky, 38% dintre utilizatori ar renunța la rețelele de socializare pentru a-și asigura confidențialitatea datelor pentru tot restul vieții

Un recent raport Kaspersky a arătat că patru din zece utilizatori (38%) ar renunța la conturile de pe rețelele de socializare pentru a fi siguri că datele lor rămân private pentru tot restul vieții. Temerile legate de protejarea confidențialității datelor în mediul digital i-au făcut pe utilizatori să fie mai preocupați de utilizarea și distribuirea informațiilor lor per...

Citește tot arrow_forward