Star Storage lanseaza Sistemul Integrat de Arhivare a Informațiilor pentru eficientizarea activitaților de arhivare a documentelor

06 mai 2015

Star Storage, furnizorul roman de top pentru soluţii de stocare, arhivare si management de informaţii (date si documente), servicii de externalizare IT si servicii Cloud, lanseaza Sistemul Integrat pentru Arhivarea Informațiilor (ISIA) - o platforma tehnologica inovativa de arhivare hibrida dedicata eficientizarii activitaților de arhivare a documentelor fizice si electronice.

Star Storage lanseaza Sistemul Integrat de Arhivare a Informațiilor pentru eficientizarea activitaților de arhivare a documentelor

Star Storage, furnizorul roman de top pentru soluţii de stocare, arhivare si management de informaţii (date si documente), servicii de externalizare IT si servicii Cloud, lanseaza Sistemul Integrat pentru Arhivarea Informațiilor (ISIA) - o platforma tehnologica inovativa de arhivare hibrida dedicata eficientizarii activitaților de arhivare a documentelor fizice si electronice. Acesta este un proiect co-finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala, prin Programul Operațional Sectorial "Cresterea Competitivitații Economice" (POS CCE), Axa Prioritara 2 - Competitivitate prin Cercetare, Dezvoltare Tehnologica si Inovare, Operaţiunea 2.3.3: Promovarea inovarii in cadrul intreprinderilor.

Prin intermediul platformei tehnologice ISIA, Star Storage asigura clienților sai servicii inovative integrate de management al arhivelor hibride (documente atat in format fizic, cat si in format electronic), care permit pastrarea si gestionarea integrata a arhivei fizice si a celei electronice in vederea administrarii complete a tuturor documentelor si inregistrarilor dintr-o companie de-a lungul intregului lor ciclu de viaţa. Platforma are la baza o soluție proprie de management al arhivelor integrate, care a fost dezvoltata special pentru a asigura si facilita accesul la toate documentele de uz permanent sau periodic in mod unitar, centralizat si securizat, cu o interfața usor de utilizat, la costuri mult mai mici.

Platforma tehnologica ISIA ofera beneficiarilor funcționalitați complete, atat legate de arhivarea hibrida a informației, cat si specifice printre care se numara: gestiunea politicilor de retenţie asupra informaţiei; gestiunea nomenclatorului arhivistic al fiecarei organizaţii beneficiare si oferirea unor mecanisme performante de vizualizare a conţinutului arhivat. Pentru a raspunde cat mai bine nevoilor si cerințelor utilizatorilor, Star Storage a dezvoltat platforma tehnologica ISIA pentru a asigura oricarei organizații soluții de arhivare hibrida a informațiilor, respectand cele mai stricte reglementari legale privind arhivarea electronica (Legea 135/2007), punand accentul pe metode orientate catre procesele de afaceri.

„Star Storage este o companie recunoscuta pentru serviciile de conversie electronica si care a inovat permanent in acest domeniu pentru a raspunde cat mai eficient nevoilor clienților sai, fiind in permanența aliniata la dinamica acestui domeniu si la schimbarile si reglementarile legislative in direcția pastrarii si arhivarii documentelor. In cei peste 14 ani de experiența am depus eforturi si am deprins experiența, astfel incat astazi ne mandrim ca suntem singura echipa de profesionisti din Romania specializata in managementul arhivelor hibride. Pentru majoritatea organizațiilor, managementul documentelor fizice sau electronice este complex si costisitor, de aceea noi le punem la dispoziție o soluție de arhivare integrata si completa, precum si servicii externalizate asociate – de la predarea documentelor in format fizic si arhivarea acestora respectand prevederile legale, la stocarea si gestiunea lor in platforma, in format electronic. Prin implementarea platformei tehnologice ISIA, suntem singura companie de pe piața din Romania care ofera soluții complete si servicii cu valoarea adaugata in gestiunea documentelor pe hartie si electronice, in digitizarea informației, in stocarea acesteia, precum si in procesarea si transmiterea rapida a informației pe fluxurile de lucru, astfel incat utilizatorii autorizați sa poata valorifica informația in timp real, indiferent de locația in care se afla.”, a declarat Catalin Paunescu, CEO Star Storage.

Star Storage, prin Sistemul Integrat pentru Arhivarea Informațiilor (ISIA), asigura clienților sai servicii sub forma de pachete, precum:

Utilizand oricare dintre serviciile de arhivare hibrida Star Storage, clienții vor beneficia de:

  • Cresterea productivitații in cadrul organizației;
  • Reducerea semnificativa a costurilor generate de gestiunea fizica a documentelor;
  • Imbunatațirea colaborarii si a schimbului electronic de informații;
  • Posibilitatea regasirii rapide si integrate a oricarei informații sau document, indiferent de forma acestuia (fizic sau electronic) sau localizarea sa (in arhiva fizica, in cea electronica, la sediul clientului etc.) in condiții de maxima securitate;
  • Cresterea gradului de utilizare a documentelor in format electronic (inclusiv pentru cele existente pana la un moment dat doar pe suport de hartie);
  • Optimizarea necesarului de infrastructura pentru derularea intregii activitați reducand astfel nivelul de energie necesar si prin urmare impactul asupra mediului inconjurator;
  • Incurajarea comunicarii electronice si a reutilizarii informației digitale, pentru obținerea unei viteze mai mari de acces la informații, cat si pentru reducerea costurilor generate de transportul documentelor in format fizic.

Star Storage asigura cea mai inalta calitate de pe piața pentru acest tip de servicii, punand la dispoziția clienților sai un Centru de Depozitare a documentelor fizice autorizat de Arhivele Naționale, un Centru de Conversie si de Arhivare Electronica si un Centru de Date propriu localizat in Bucuresti, singurul din Romania certificat atat pentru servicii de suport si operare a sistemelor IT, cat si pentru servicii de arhivare electronica a documentelor. Acesta respecta recomandarile Uptime Institute si TIA 942 - TIER 3, prin care se asigura redundanța completa la nivelul instalațiilor de electroalimentare si climatizare.

 

Despre Star Storage

STAR STORAGE, compania romaneasca de servicii de tehnologia informației, poziționata ca lider al industriei romanesti, deserveste o baza mare de clienți din sectorul privat si public, oferind soluții de stocare, protecție, arhivare si management al informațiilor.

Star Storage are peste 14 ani de experiența pe piața romaneasca si pe langa prezența sa naționala, compania s-a extins pe plan internațional prin alianțe strategice cu jucatori internaționali de renume. Star Storage ofera clienților un portofoliu complet de soluții si servicii pentru intreg ciclul de viața al documentelor si joaca un rol cheie in procesul de transformare a infrastructurii IT a organizațiilor, catre arhitecturi bazate pe cloud cu un control imbunatațit asupra conținutului. In plus fața de acest portofoliu, sunt furnizate mai multe servicii de outsourcing - axate pe achiziția, transformarea si furnizarea de conținut, inclusiv servicii de protecție si recuperare a datelor - catre banci, instituții financiare non-bancare, administrații publice, operatorii de telecomunicații si companii din industrie si utilitați.

Pentru mai multe informații, va invitam sa vizitați www.star-storage.ro, www.star-hive.ro.

STAR STORAGE

Despre Star Storage S.A.Star Storage este un furnizor global de servicii IT care dezvolta si furnizeaza solutii de ultima ora de protectie si management a informatiior pentru organizatii publice si private de top. Dezvoltator de produse proprii, cu peste 19 ani de experienta in domeniu si un portofoliu de peste 500 de clienti de pe 4 continent...

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Costurile Ascunse ale Managementului Manual al Contractelor

Știai că automatizarea managementului contractelor îți poate crește profitabilitatea anuală cu până la 9%?

Citește tot arrow_forward

5 curiozități privind adoptarea unei soluții de management a documentelor. De ce DocuWare?

Vă confruntați cu dificultăți privind identificarea și organizarea documentelor sau petreceți mult timp pentru obținerea acordurilor legate de contracte sau de plata facturilor? 

Citește tot arrow_forward

Susţineţi performanţa în business cu ajutorul sistemului ERP – Winline

Pe la jumătatea anului trecut, Institutul Naţional de Statistică a făcut publică o analiză foarte relevantă pentru mediul local de afaceri. Companiile romaneşti din Top 1000 au reuşit să genereze venituri medii mai mari cu +8% deşi au înregistrat o scădere cu 14% a numărului de angajaţi.

Citește tot arrow_forward