Start-up-ul romanesc VisionBot a castigat premiul Cisco Technopreneurship Award in cadrul competitiei europene de antreprenoriat de la Lisabona

06 iulie 2015

Studentii romani au castigat premiul ”Cisco Technopreneurship Award” in cadrul competitiei European Enterprise Challenge 2015. Concurand cu 23 de companii din 16 tari europene, start-up-ul VisionBot a obtinut premiul oferit de Cisco cu o solutie de tehnologie inovatoare.

Studentii romani au castigat premiul ”Cisco Technopreneurship Award” in cadrul competitiei European Enterprise Challenge 2015. Concurand cu 23 de companii din 16 tari europene, start-up-ul VisionBot a obtinut premiul oferit de Cisco cu o solutie de tehnologie inovatoare.

VisionBot este un robot de tip pick and place care poate ajuta milioane de ingineri, inventatori, profesionisti din domeniul tehnologie, studenti si antreprenori sa produca gadget-uri si echipamente electronice la ei acasa.

Fondatorul VisionBot a realizat robotul pornind de la realitatea ca multe inventii si device-uri electronice raman la stadiul de prototip si dispar pentru ca autorii lor nu isi permit sa cumpere echipamente costisitoare care sa le sustina productia. Echipa este formata din Ionut Budisteanu si Ane Mari Androniceanu, studenti la Universitatea din Bucuresti, respectiv Academia de Studii Economice, Bucuresti.

”Sunt foarte fericit ca am castigat premiul Cisco Technopreneurship, pentru ca acum avem oportunitatea de a invata mai mult. Folosind cunostintele si instrumentele Cisco, putem dezvolta mai departe robotul VisionBot si compania”, a spus Ionut Budisteanu, fondatorul VisionBot.

In perioada 1-4 iulie, peste 90 de studenti au intrat in competitia JA European Enterprise Challenge 2015 cu start-up-urile lor, dupa ce au participat la programul de educatie antreprenoriala JA Start-Up si s-au calificat la nivel national.

In ultimii 12 ani, peste 115.000 de studenti din Europa au urmat programul Start Up, o initiativa a  JA Europa care implica anual peste 14.000 de tineri de la 300 de facultati, oferindu-le oportunitatea sa experimenteze infiintarea si dezvoltarea unui business.

Premiul Cisco Technopreneurship aduce recunoastere studentilor care folosesc tehnologia in mod creativ si inovator, demonstrand ca start-up-urile lor sunt sustenabile, viabile si au potential de dezvoltare. Echipa castigatoare este invitata sa viziteze incubatorul de start-up-uri Cisco din Viena, Austria, care sustine antreprenori aflati la inceput de drum sa isi dezvolte ideile de business. Cisco doreste sa inspire tinerii talentati din Europa si sa le ofere o mai buna intelegere a ecosistemului digital antreprenorial, precum si instrumentele cheie cu care sa isi dezvolte cu succes proiectele.

”Conectarea oamenilor, a proceselor, a datelor in retea transforma business-uri, operatiuni si cariere. Acesta este <<Internetul Tuturor Lucrurilor>>.” Scopul nostru este sa incurajam tinerele talente europene sa profite de oportunitatile create de aceasta revolutie digitala”, a spus Piotr Pluta, Senior manager Cisco Corporate Affairs EMEAR.

Parteneriatul dintre Cisco si JA Europe are ca obiectiv dezvoltarea antreprenoriatului in sectoarele aflata in plina crestere, sprijinind tinerii sa creeze companii si locuri de munca in pietele viitorului.

”Programul Start Up propulseaza studentii mai departe, ajutandu-i sa-si consolideze increderea in ei si abilitatile de business, dandu-le posibilitatea sa-si transpuna ideile in realitate. Cu sprijinul partenerilor nostri si al voluntarilor din business, reusim sa conectam universitatile si ecosistemele antreprenoriale, reducand in mod eficient decalajul dintre abilitatile tinerilor si cerintele de pe piata muncii, decalaj resimtit adesea de tinerii europeni”, a spus Caroline Jenner, CEO JA Europe.

Despre Junior Achievement Romania

Din 1918 în lume şi din 1993 în România, Junior Achievement implementează în şcoli programe de educaţie economică, antreprenorială, financiară şi de orientare profesională. Prin activităţile learning by doing desfăşurate la clasă şi interacţiunea cu consultanţi voluntari din comunitatea de afaceri, tinerii dobândesc competenţe esenţiale pentru viaţă, experienţe inedite, oportunitatea de a participa la competiţiile internaţionale din cadrul programelor, apartenenţa la o reţea globală educaţională şi profesională: 39 de țări din Europa și 121 din toată lumea urmează programele JA.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Monitorizarea fermelor direct de pe telefon - control mai bun cu ajutorul tehnologiei

Inovația tehnologică este motorul din spatele agriculturii de precizie

Citește tot arrow_forward

Romanian Software lanseaza versiunea in Cloud a platformei de salarizare si administrare a resurselor umane, colorful.hr, pentru a veni in sprijinul IMM-urilor

Romanian Software, unul dintre liderii pietei romanesti de solutii software dedicate resurselor umane, a lansat in Cloud platforma colorful.hr. Platforma este specializata in salarizarea, recrutarea si administrarea resurselor umane si vine in sprijinul companiilor mici si mijlocii, care doresc sa isi automatizeze o parte din activitatile aferente departamentelor de HR.

Citește tot arrow_forward

Zitec oferă acces gratuit la Mirro, soluția sa de creștere a performanței echipei

Zitec, lider pe piața de IT & digital marketing din România, recunoscut ca unul dintre cei mai apreciați angajatori din România, anunță că le va oferi companiilor doritoare, timp de trei luni, acces gratuit la aplicația Mirro, prima soluție completă de performance management din țară. În contextul în care din ce în ce mai mulți angajați sunt nevoiți s...

Citește tot arrow_forward