Susţineţi performanţa în business cu ajutorul sistemului ERP – Winline

23 aprilie 2020

Pe la jumătatea anului trecut, Institutul Naţional de Statistică a făcut publică o analiză foarte relevantă pentru mediul local de afaceri. Companiile romaneşti din Top 1000 au reuşit să genereze venituri medii mai mari cu +8% deşi au înregistrat o scădere cu 14% a numărului de angajaţi.

Susţineţi performanţa în business cu ajutorul sistemului ERP – Winline

Companiile romaneşti din Top 1000 au reuşit să genereze venituri medii mai mari cu +8% deşi au înregistrat o scădere cu 14% a numărului de angajaţi. Mai mult, conform Ministerului de Finanţe, companiile din acest top controlează 47% din cifra de afaceri totală din economie, 32% din profitul net şi 23% din numărul total de salariaţi. Companiile din acest top apar cel mai des în media, iar dacă veţi face o analiză a acestor articole veţi observa un factor comun: investiţi constante în procese de afaceri, competenţe şi tehnologie. În restul pieţei, doar 55.5 dintre companii reuşesc să facă profit, marja netă fiind de cca 20.4% pentru companiile mici şi de 15.6% pentru cele medii, atestă o analiză derulată de Instant Factoring.

Care este explicaţia diferenţelor procentuale mari la nivelul performanţei economice?
Un răspuns vine de al Statistica europeană. Datele consolidate din 2017 arata că gradul de adopţie al aplicaţiilor informatice pentru business, sisteme din categoria ERP, CRM, Business Intelligence, eCommerce) era de 76%  în rândul companiilor foarte mari (enterprise) şi de doar 28% la nivelul celor mici şi mijlocii (SMB), detalii aici. Cultura tehnologiei, alături bineînţeles de optimizarea proceselor de business, are un rol important în atingerea unui nivel superior de eficientă. H.J. Harrington (Găsiţi aici o versiune digitală a lucrării Business Process Improvement) un guru global al sistemele de Performanţă Competitiva afirma că „Dacă nu poţi măsura ceva, nu-l poţi înţelege, Dacă nu-l poţi înţelege, nu-l poţi controla, Dacă nu-l poţi controla, nu-l poţi îmbunătăţi.”  

Cum poţi măsura un business, în lipsa unui sistem informatic integrat care să colecteze, proceseze şi să analizeze toate datele care există în companie?

Un sistem ERP (Enterprise Resource Planning) are acest rol, să preia informaţii din toate departamentele şi să le centralizeze pentru a oferi managementului o perspectivă unică şi în timp real asupra afacerii. Astfel, managementul poate măsura eficienta afacerii, poate controla procesele şi mai ales poate lua cele mai potrivite decizii pentru îmbunătăţirea activităţii. Cu peste 65.000 de implementări în 20 de ţări, WINline este o astfel de soluţie, proiectată pe specificul companiilor mici şi mijlocii. Dezvoltate de compania austrică Mesonic, WINline este o o suită software de bază în portofoliul Medialine, localizată şi adaptată legislaţiei fiscale din România.

De ce un sistem ERP?

 • Integrează toate procesele şi sursele de date din companie oferind o sursă unică şi credibilă de informaţie.
 • Acoperă la nivel operaţional toate departamentele şi susţine colaborarea.
 • Standardizează procesele de business şi automatizează o bună parte din fluxurile de lucru.
 • Oferă trasabilitate şi control deplin asupra activităţii.
 • Îmbunătăţeşte capacitatea de reacţie la schimbările pieţei.
 • Se adaptează, prin customizare, pe structura şi specificul clientului.

Ce module şi funcţionalităţi include WINline?

WINLine oferă suport pentru întreaga activitate de gestiune a unei afaceri, prin numărul mare de module funcţionale existent în suita:

 • CONTA – Contabilitate financiară şi de personal
 • FACT – Gestiunea mărfurilor, preluarea comenzilor, facturare
 • COST – Contabilitate de gestiune
 • IMOB – Contabilitatea conturilor de imobilizări
 • PROD – Gestiunea activităţilor de producţie
 • PROIECT – Managementul proiectelor
 • ARHIVA – Sistem complet de arhivare

Pentru detalii asupra structurii sistemului ERP WINline şi beneficii accesaţi broşura aici.

Complementar, prin intermediul  WINLine  WEB Edition, o soluţie pentru reţele tip Intranet, Extranet şi Internet, utilizatorii au acces la funcţionalităţi de magazin online, gestiune HR, CRM (Customer Relationship Management), CMS (Content Management Systems) etc. De asemenea, WINLine se integrează cu alte soluţii din portofoliul Medialine: eCommerce, CRM, Document Management etc. În sistemul ERP WINLine, datele trebuie înregistrate o singură dată şi pot fi accesate în fiecare modul al aplicaţiei, astfel economisind timp şi bani. Medialine oferă servicii complete pentru implementarea WINLine, de la analiză de procese şi customizare până la integrare cu aplicaţiile altor vendori şi mentenanţă. De asemenea, compania asigură suport pentru migrarea de la soluţii simple de gestiune contabilă sau de la aplicaţii depăşite moral şi tehnologic la sisteme ERP integrate.

Investiţia într-un sistem ERP este o cerinţă esenţială pentru orice companei modern şi pentru orice manager interesat de eficienţă şi performanţă. Rezultatele bune pe care le înregistrează companiile mari, amintite la începutul articolului, nu sunt conjuncturale ci reflectă o cultură a utilizării tehnologiei în business. Eurostat arată şi diferenţe mari ân utilizarea sistemelor ERP între Vestul şi Estul Europei. Prin urmare, aliniaţi-vă direcţiei majore din economie şi digitalizaţi procesele de afaceri cu ajutorul unei sistem ERP. Contactaţi-ne chiar acum pentru o analiza preliminară şi o evaluare a costurilor pe [email protected] sau la numarul de telefon +40 786 877 144.

Medialine Romania

Medialine Romania este un important furnizor de solutii de business IT&C, valorificand experienta dobandita in cadrul grupului german Medialine AG, in cei peste 12 ani de activitate pe piata locala.Avand un palmares important de clienti atat pe plan national cat si international, suntem un jucator strategic pe piata IT&C axat pe soluti...

Aplicații software recomandate

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Cum să lucrezi mai inteligent când ai muncă de teren?

Cu sau fără pandemie, numeroase categorii profesionale nu pot opta pentru telemuncă. Pentru specialiștii a căror prezenţă pe teren este indispensabilă, exista însă SAP Business One Service, o aplicație mobilă care simplifică activitatea şi limitează interacțiunile fizice. 

Citește tot arrow_forward

Suntem SAP Gold Partner. Ce înseamnă aceasta pentru clienţii System Innovation România?

Tocmai ce am primit o veste bună: am devenit SAP Gold Partner. Dacă este „Gold” înseamnă că e bine, atât pentru că este cel mai înalt nivel de parteneriat cu SAP atins în România, cât şi pentru că local sunt doar patru parteneri Gold, iar noi suntem singura companie pe SAP Business One. Pe portalul de parteneri, denumirea corect...

Citește tot arrow_forward

ERP – 15 Motive pentru care trebuie să achiziționezi un astfel de sistem

Sistemele de gestiune informatică de tip ERP devin din ce în ce mai mult o necesitate obiectivă pentru firmele mici și mijlocii din România. Desigiur, decizia de implementare a unui asemenea sistem în cadrul organizațiilor care nu sunt deprinse cu o cultură informatică vastă, presupune multe întrebări și incertitudini la nivelul conducerii organizației. Există o ...

Citește tot arrow_forward