To Do List în E-mail Marketing pentru 2015

15 decembrie 2014

Campaniile de Direct Mailing implementate cu ajutorul soluțiilor software dedicate se vor afla pe listele departamentelor de marketing și anul viitor. Alegerea celei mai eficiente aplicații care să evite acțiunile de tip Spam și construirea unor baze de date atent segmentate sunt, în continuare, două dintre cele mai importante obiective. 

To Do List în E-mail Marketing pentru 2015

Campaniile de Direct Mailing implementate cu ajutorul soluțiilor software dedicate se vor afla pe listele departamentelor de marketing și anul viitor. Alegerea celei mai eficiente aplicații care să evite acțiunile de tip Spam și construirea unor baze de date atent segmentate sunt, în continuare, două dintre cele mai importante obiective. 

Care sunt, însă, aspecte pe care le vor lua în considerare specialiștii în marketing online în anul 2015?

Conform unui studiu publicat de Getresponse.com aplicat pe un număr de 540 de respondenți specialiști în marketing, cei mai mulți dintre aceștia se vor concentra în anul 2015 pe următoarele obiective în construirea campaniilor de e-mail marketing: a. strategie și planificare a campaniilor – 28%, b. campanii automate – 26%, c. segmentare – 25%, d. măsurarea/evaluarea rezultatelor post-implementare – 24%, e. calitatea bazelor de date – 22%, f. relevanța comunicării prin intermediul acestui canal – 20%, g. e-mail-uri optimizate pentru device-urile mobile inteligente (smartphone-uri) – 18%, h. personalizarea campaniilor de e-mail marketing – 17%.

Dacă în cazul strategiei și a planificării corecte, lucrurile sunt destul de clare, automatizarea campaniilor și a acțiunilor de marketing presupune o creștere a ROI-ului pentru fiecare campanie în parte, conform unui studiu The Lenskold Group (grupul raportează o creștere de aproximativ 78% a ratei de succes).

Corecta segmentare a bazelor de date și personalizarea campaniei conform celor mai importante obiective sunt două aspecte-cheie ale acțiunilor de direct mailing. Așadar, împărțirea bazelor de date în grupuri ce au caracteristici similare și asocierea lor cu tipologii de mesaje dedicate pot face parte din campanii automate. Pentru obținerea unor rate de deschidere și de click superioare este, însă, necesar ca fiecare categorie de public stabilită să fie omogenă și să aducă un plus valoare prin informația pe care o oferă.

24% dintre practicienii în marketing spun că nu poți analiza sau îmbunătăți ceea ce nu cunoști

Măsurarea rezultatelor unei campanii și compararea acestora cu cifrele evaluării inițiale presupun ca specialiștii în marketing online să aibă date despre acțiunile pe care le implementează. Din acest punct de vedere, campaniile automate, trimise prin intermediul aplicațiilor software specializate, pot oferi date importante despre tot ceea ce a însemnat o campanie completă și eficientă de direct mailing.

Așadar, anul 2015 va fi, pentru campaniile de direct mailing, o perioadă dedicată planificării continue și a optimizării fluxurilor de date, un aspect încurajat de acțiunile de dezabonare ale celor deranjați de e-mail-uri trimise în masă, al căror mesaj nu îi vizează sau care nu constituie un interes pe termen lung. 

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

În 2018, România s-a clasat pe locul 8 în topul țărilor cu cel mai mare procent de utilizatori atacați de ransomware-ul mobil

Cercetătorii Kaspersky Lab au constatat că numărul de atacuri care folosesc software periculos pentru dispozitive mobile aproape s-a dublat, în numai un an. În 2018 au existat 116,5 milioane de atacuri, comparativ cu 66,4 milioane, în 2017, cu o creștere semnificativă a numărului de utilizatori unici afectați. În ciuda faptului că sunt atacate mai multe dispozitive,...

Citește tot arrow_forward

Una dintre cele mai complexe operațiuni de spionaj pe Android: Mandrake a rămas nedectat timp de patru ani în aplicații din magazine oficiale

Specialiștii în securitate informatică de la Bitdefender au identificat o nouă amenințare informatică, denumită Mandrake, care infectează dispozitive cu Android ale unor victime atent alese cu scopul de a le spiona și de a le goli conturile bancare.

Citește tot arrow_forward

Ce trebuie să știi la implementarea primului ERP?

95% dintre companiile care implementează corect o aplicație software reușesc să îmbunătățească procesele interne după acest pas.

Citește tot arrow_forward