Victorie spectaculoasa a Romaniei la premiile International Project Management Association (IPMA)

03 Oct 2013

Ediția de anul acesta a IPMA Awards a înregistrat un dublu record: este pentru prima oară în istoria premiilor oferite de cea mai prestigioasă organizaţie mondială de management al proiectelor când singurele proiecte finaliste la o categorie sunt din domeniul educaţiei. Tot fără precedent este faptul că aparțin aceluiași furnizor. 

Victorie spectaculoasa a Romaniei la premiile International Project Management Association (IPMA)

Ediția de anul acesta a IPMA Awards a înregistrat un dublu record: este pentru prima oară în istoria premiilor oferite de cea mai prestigioasă organizaţie mondială de management al proiectelor când singurele proiecte finaliste la o categorie sunt din domeniul educaţiei. Tot fără precedent este faptul că aparțin aceluiași furnizor.

Astfel, la Dubrovnik, Croația, la Congresul Mondial "International Project Management Association", ambele proiecte de eLearning înscrise în concurs din România, de către SIVECO, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects" au fost laureate.

Medalia de aur a revenit proiectului „Proces educaţional optimizat în viziunea competenţelor societăţii cunoaşterii” (http://proiecte.pmu.ro/web/transdisciplinarfse), iar pentru "Dezvoltarea de conţinut educaţional multimedia interactiv pentru sistemul educaţional din Kazahstan", echipa SIVECO a primit medalia de bronz. Medalia de argint nu a fost acordată.

La ceremonia de premiere, desfăşurată sub patronajul Președintelui Croației, Radu Jugureanu, eContent Manager în cadrul SIVECO Romania, a primit în numele echipei prețioasele trofee. Mai presus de premii însă, declarația publică făcută pe scena galei de către un membru al juriului dă adevărata măsura a recunoașterii valorii acestor realizări: "Proiectele voastre schimbă mentalităţi şi vă mulţumim pentru că aţi reuşit să ne faceţi să vedem dincolo de documentaţia de proiect. Am început să aplic acasă ce am învăţat de la voi".

Într-un mesaj emoționant transmis colegilor de acasă, Radu Jugureanu ne spune: "Noi toţi am scris un pic de istorie pe aici. Au fost peste 1000 de participanţi din Canada şi până în Australia şi din Chile până în China. Semnalul pe care IPMA îl dă guvernelor lumii este de reevaluare a proiectelor educaţionale şi de recunoaştere a excelenţei în managementul educaţional. Acest lucru s-a întâmplat aici, acum, cu noi. Acest lucru ni l-au spus, în fața lumii întregi, membrii juriului. Au zis că semnalul pe care ei îl transmit vine de la noi, SIVECO, iar ei doar l-au preluat şi îl dau mai departe."

Ce a diferențiat proiectul din România față de toate celelalte aplicații? Conform membrilor juriului: „proiectul incorporand tehnologia Multitouch a câştigat în mod detașat prin inovare”.

Competiţia International Project IPMA reprezintă campionatul mondial al proiectelor de orice tip (nu numai de IT sau educaţie), juriul evaluând aplicaţiile din perspectiva managementului de proiect.

SIVECO Romania intră pentru a șaptea oară în finala internaţională a firmelor cu cele mai bune proiecte din lume și, ca o fericita coincidență, urcă pe locul al șaptelea în topul mondial al excelenței în IT.

Aur pentru "Procesul educaţional optimizat în viziunea competenţelor societăţii cunoaşterii"

Dincolo de excelența IT și de viziunea proaspătă pe care o aduce în procesul educațional, proiectul incluzand tehnologia Multitouch este un deschizător de drumuri.

"Când noi am scris programele pentru Multitouch, tehnologia aceasta încă nu exista! Am găsit niște tineri talentați în Brașov, care au înțeles ce voiam și au creat-o pentru noi. Prin această realizare, lumea toată va afla că o echipă românească face proiecte considerate cele mai bune din lume. Acest premiu este în egală măsură opera partenerilor de proiect: UMPFE, UNAP, formatori, creatori de curriculum, ghiduri, studii de impact și alte materiale, scenariști, profesori, cercetători, specialiști IT din România", spunea Radu Jugureanu la o întâlnire recentă cu jurnaliștii de IT și educație.

Bronz pentru "Dezvoltarea de conţinut educaţional multimedia interactiv pentru sistemul educaţional din Kazahstan"

Proiectul de eLearning dezvoltat de SIVECO și implementat în Kazahstan cuprinde peste 4.000 de lecţii lecții multimedia interactive folosite în procesul educaţional, la nivel naţional, de către profesorii şi elevii din această țară. Lecţiile interactive sunt în limba rusă şi kazahă, pentru materii precum fizică, matematică, algebră, geometrie, dar şi materii vocaţionale.

"Soluţia de conţinut educaţional digital furnizată de SIVECO Romania este implementată în peste 530 de şcoli din Kazakhstan, având ca principal obiectiv alinierea la tendinţele pedagogice moderne prin utilizarea tehnologiei informaţiei în şcoli şi oferirea unui mediu atractiv de învăţare", a declarat Yelena Artykbayeva, Directorul departamentului de conţinut educaţional digital pentru gimnaziu şi liceu în cadrul Centrului Naţional de Informatizare, Kazahstan.

Despre IPMA

Înfiinţată în 1965 în Elveţia, IPMA este cea mai mare organizaţie non-profit pentru managementul organizaţiilor şi reprezintă mai mult de 50 de asociaţii naţionale de management de proiect, având membri în Europa, Asia, Africa, Australia şi America.

IPMA promovează managementul proiectelor pentru întreprinderi şi organizaţii din întreaga lume, încurajând obţinerea de performanţe în dezvoltarea şi implementarea proiectelor de anvergură.

SIVECO Romania este liderul caselor româneşti de software şi unul dintre liderii regionali de succes în domeniul eLearning, eHealth, eAgriculture, eCustoms, eGovernment și eBusiness din Europa Centrală şi de Est. Compania dezvoltă şi exportă soluţii IT şi proiecte de consultanţă cu valoare adăugată ridicată către ţări din Comunitatea Europeană, Orientul Mijlociu, Africa de Nord şi spaţiul Comunităţii Statelor Independente.

Compania a fost înfiinţată în 1992 şi are, la nivel internaţional, peste 1.000 de angajaţi.

Adresându-se organizaţiilor private şi publice, SIVECO Romania s-a specializat în execuţia de proiecte informatice complexe şi de mare amploare.

Soluţiile SIVECO Romania contribuie la reducerea decalajelor digitale şi îmbunătăţesc activitatea multor instituţii publice precum Ministerul Agriculturii, Ministerul Educaţiei Naţionale, Ministerul Sănătăţii, Ministerul pentru Societatea Informaţională, Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Ministerul de Finanţe.

De-a lungul celor 22 de ani de existenţă, compania şi-a construit o reputaţie solidă, fiind recompensată cu peste 200 de premii interne şi internaţionale.

Mai multe informaţii despre companie şi produsele sale puteţi obţine vizitând www.siveco.ro, www.facebook.com/siveco şi www.linkedin.com/company/siveco-romania.

Află mai multe

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Ce este tehnologia Text-to-Speech și de ce este importantă?

Comunicarea digitală are un rol important în cadrul business-urilor, astfel că tehnologia Text-to-Speech (TTS) devine un instrument valoros. Această tehnologie inovatoare nu schimbă doar modul în care percepem comunicarea, ci ne...

Citește articolul