Wizrom continuă singurul program privat menit să reducă exodul medicilor români în străinătate

13 Sep 2013

Programul de burse medicale SHI Fellowship susţinut de Wizrom Software continuă cu cea de-a doua ediţie în care medici rezidenţi români în specialităţile anestezie, reabilitare medicală şi geriatrie sunt invitaţi să aplice pentru un program de rezidenţă cu durata de trei ani, finanţat integral, la prestigiosul centru universitar Sheba Hospital Tel Hashomer din Israel.

Wizrom continuă singurul program privat menit să reducă exodul medicilor români în străinătate

Programul de burse medicale SHI Fellowship susţinut de Wizrom Software continuă cu cea de-a doua ediţie în care medici rezidenţi români în specialităţile anestezie, reabilitare medicală şi geriatrie sunt invitaţi să aplice pentru un program de rezidenţă cu durata de trei ani, finanţat integral, la prestigiosul centru universitar Sheba Hospital Tel Hashomer din Israel.

Anunţul Wizrom vine în contextul exodului masiv de medici români peste hotare din ultimii ani – 15.000 începând din 2007, potrivit surselor publice – şi este menit să ofere o alternativă sustenabilă pe termen lung medicilor tineri care nu se confruntă doar cu problema salariilor mici, ci şi cu obstacole în calea dezvoltării carierei şi a promovării pe baza realizărilor şi competenţelor profesionale personale.

„Problema sistemului medical din România este complexă şi profundă, iar Wizrom şi acţionarii săi sunt determinaţi să genereze un impact major şi să provoace o schimbare reală. De aceea, continuăm acest program de burse şi foarte curând vom începe să explorăm toate opţiunile posibile pentru a dezvolta şi creea un loc în sistemul public unde aceşti specialişti să poată activa la nivelul învăţat în Israel, ca parte a contribuţiei Wizrom la societatea românească”, a declarat Adrian Bodomoiu, director general Wizrom Software, compania ai cărei acționari au sponsorizat până în prezent programul de burse cu un total de două milioane de euro.

Bursele SHI Fellowship acoperă integral costurile de transport şi cazare, plus un salariu lunar brut de 3.000 de dolari SUA, pentru perioada de trei ani de rezidenţă medicală la Sheba Hospital din Israel. Primii şase medici români, câştigătorii burselor din 2012, au început deja să lucreze la Sheba în iunie 2013.

În cea de-a doua ediţie, juriul urmează să selecteze şase tineri medici rezidenţi care urmează specializări în anestezie, reabilitare medicală şi geriatrie. Perioada de rezidenţiat în Israel va fi acreditată, dar la finalul bursei, toţi medicii rezidenţi au obligaţia de a se întoarce în România şi de a profesa timp de cel puţin cinci ani într-un spital public.

„Iniţiativa domnului Davidai ne-a depăşit toate aşteptările şi suntem foarte bucuroşi să continuăm acest proiect şi datorită faptului că primii şase medici români au avut cea mai rapidă integrare în comparaţie cu rezidenţii din alte ţări. Sheba este unul dintre cele mai mari spitale din lume şi, cum de-a lungul anilor am condus mai multe programe care ofereau posibilitatea de instruire pentru rezidenţi din 50 de ţări, nu am văzut niciodată până acum o asemenea determinare de a reuşi şi de a deveni cei mai buni, ca la medicii români”, a declarat Prof. Dr. Yehuda Adler, Director al Burselor SHI Fellowship la Sheba Hospital.

Juriul care va face selecţia medicilor rezidenţi din România este format din: prof. dr. Yehuda Adler, Director de dezvoltare resurse medicale din cadrul Chaim Sheba Medical Centre din Israel, directorii departamentelor anestezie, reabilitare medicală şi geriatrie din cadrul Sheba Hospital, Preşedinţii societăţilor medicilor de anestezie, reabilitare medicală şi geriatrie din România, Ștefan Bogdan, profesor asistent la Universitatea de Medicină Carol Davila, Eli Davidai, acţionar Wizrom Software, Loredana Vișa, General Manager V+O Communication.

„Bursele SHI Fellowship reprezintă o iniţiativă unică în România. În primul rând, oferă tinerilor medici români oportunitatea de a urma cea mai mare parte a rezidenţiatului într-un centru universitar de frunte, Sheba Hospital din Tel Hashomer, Israel, unde standardele medicale atât clinice cât şi academice sunt la nivelul celor din spitalele universitare din America de Nord. Această instruire de înalt nivel este dublată de confortul financiar oferit printr-o bursă generoasă. Nu în ultimul rând, aducându-i pe medicii români înapoi în România, programul reprezintă prima iniţiativă privată care combate activ exodul al medicilor români peste hotare”, a declarat Dr. Stefan Bogdan, liderul primei ediţii a burselor, medic cardiolog care a primit anul trecut o bursă la Centrul de Aritmie Cardiacă din cadrul Sheba Hospital.

Candidaţii, care trebuie să fie medici rezidenţi la anestezie, reabilitare medicală şi geriatrie, trebuie să depună un dosar care să le demonstreze performanţa academică, aspiraţiile profesionale şi de leadership, şi să vorbească şi să scrie fluent în limba engleză. De asemenea, sunt necesare o scrisoare de recomandare din partea coordonatorului rezidenţiatului (Prof. Dr.), precum şi un eseu pe tema „Medicina, o viaţă pentru o carieră provocatoare şi merituoasă”. Dosarele trebuie depuse fie electronic la adresa http://www.shebafellowship.com/ro/formular-aplicare, sau pot fi trimise prin poştă sau e-mail (detalii pe website), până pe 26 septembrie 2013.

Sheba Hospital Israel

Sheba Medical Center este cel mai mare centru medical din Israel şi din Orientul Mijlociu, care oferă îngrijire completă în aproape fiecare disciplină medicală. Abordarea unică a centrului medical consideră tratamentul şi reabilitarea ca un proces continuu şi integrat, deoarece prevenirea şi promovarea sănătăţii, pe de o parte, şi reabilitarea, pe de alta parte, sunt părţi integrante ale îngrijirii medicale. Doctori din întreaga lume urmează programe de specializare la Sheba Hospital.

Departamentul de anestezie şi terapie intensivă este format din două departamente de anestezie, o unitate de terapie post-anestezie, o unitate de terapie intensivă generală, un serviciu de tratare a durerilor acute şi cronice, un serviciu de anestezie pediatrică şi o clinică pre-operaţii.

Spitalul de reabilitare este unic prin capacitatea de a oferi programe complexe de reabilitare pentru o gamă largă de dizabilităţi. Spitalul tratează anual aproximativ 190.000 de pacienţi externi şi 6.200 de pacienţi internaţi.

Divizia de geriatrie este dedicată acordării de îngrijiri speciale persoanelor în vârstă şi îmbunătăţirii integrării funcţionale individuale a acestora în viaţa de familie şi societate. Divizia are în îngrijire aproximativ 4.530 de pacienţi anual, cu o durată medie de internare de 27 de zile.

V+O Communication, partener comunicational

V+O Communication a fost înfiinţată la începutul anului 2006, și s-a dezvoltat constant, acum fiind una dintre cele mai dinamice şi strategice agenţii de PR de pe piața locală, parte din unul dintre cele mai importante grupuri de comunicare regională independente din Europa de Sud-Est, atât din perspectiva competenţelor cât şi a ariei geografice acoperite prin cele cinci reprezentanţe.

Wizrom Software, compania cu cel mai mare număr de clienți ERP din România, are peste 3.700 de clienţi şi 33.000 de licenţe instalate (iunie 2013). Wizrom Software oferă soluţii ERP, BI, WMS, CRM, SCM, SFA şi multe altele şi este în măsură să ofere cele mai bune soluţii pentru orice tip de companie: de la soluţii relativ simple pentru IMM-uri, până la soluţii specializate pentru organizaţii medii şi mari ce activează în diferite verticale de piaţă precum vânzări engros şi distribuţie, retail, producţie, servicii, bănci, asigurări şi auto.

Wizrom este un integrator de produse internaţionale de renume, furnizând servicii profesionale complete, inclusiv consultanţă şi expertiză în toate categoriile de business.

Wizrom Software şi-a consolidat în ultimii ani prezenţa şi vizibilitatea la nivel regional, prin activitatea filialelor din Republica Moldova şi Bulgaria, demararea de proiecte cu clienţi multinaţionali în Serbia şi Ungaria, precum şi crearea unei reţele locale de parteneri certificaţi.

Află mai multe

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Ce este tehnologia Text-to-Speech și de ce este importantă?

Comunicarea digitală are un rol important în cadrul business-urilor, astfel că tehnologia Text-to-Speech (TTS) devine un instrument valoros. Această tehnologie inovatoare nu schimbă doar modul în care percepem comunicarea, ci ne...

Citește articolul