Ymens și NEC lansează un program pilot prin care oferă soluții din cloud dedicate instituțiilor publice din România

04 decembrie 2014

Ymens, primul broker de cloud din România, împreună cu NEC Corporation, furnizor global de tehnologii IT și de comunicații, anunță lansarea unui program pilot de G-Cloud dedicat administrației publice din România.

Ymens, primul broker de cloud din România, împreună cu NEC Corporation, furnizor global de tehnologii IT și de comunicații, anunță lansarea unui program pilot de G-Cloud dedicat administrației publice din România. Instituțiile publice sunt invitate să se înscrie în program până la data de 31 ianuarie 2015 și să beneficieze gratuit, timp de trei luni, de o gamă de soluții cloud adaptate nevoilor lor specifice. Ymens și NEC au în plan să lanseze serviciile de G-Cloud la scară largă în prima parte a anului 2015.

Prin programul pilot, instituțiile publice din România pot beneficia de o gamă de soluții din cloud dedicate automatizării proceselor de lucru pentru asistență socială, urbanism sau gestionarea și arhivarea documentelor, alături de aplicații pentru video-conferințe și soluții de comunicare și colaborare.

Obiectivul principal al acestui program este susținerea instituțiilor publice locale în adopția tehnologiei cloud, în scopul creșterii calității serviciilor publice furnizate cetățenilor, atât în mediul urban, cât și la nivel rural. Proiectul sprijină totodată maximizarea eficienței la nivelul instituțiilor, optimizarea utilizării resurselor, reducerea costurilor și îmbunătățirea abilităților de atingere a obiectivelor de performanță.

Primele primării din România și-au arătat deja interesul în vederea participării în programul pilot, cu scopul de a oferi servicii online moderne și transpartente cetățenilor din județele deservite.

“Cloud-ul înseamnă astăzi mai mult decât un concept la modă pentru autoritățile românești. Este pasul pe care acestea încep să îl facă pentru deveni mai eficiente și a utiliza mai bine resursele de care dispun. Obiectivul nostru este să oferim din cloud soluțiile de care are nevoie sectorul public românesc. Tehnologia cloud simplifică semnificativ procesele din instituțiile locale, oferă flexibilitate, crește productivitatea, totodată reducând birocrația. Cloud-ul susține administrația publică în transformarea serviciilor sale tradiționale în soluții noi, transparente și simplificate, pentru nevoile de zi cu zi ale cetățenilor”, a declarat Costin Matache, Director General Ymens.

În 2014, Ymens și NEC au devenit parteneri pentru a oferi soluții moderne de cloud guvernamental în România, îmbinând expertiza vastă deținută de Ymens în dezvoltarea de proiecte cloud și tehnologiile robuste și sigure oferite de NEC. Acest program pilot oferă astfel soluții IT moderne de care instituțiile publice au nevoie pentru a crește productivitatea angajaților și a adresa mai eficient necesitățile cetățenilor, reducând în același timp costurile cu infrastructura și resursele IT necesare.

“Prin intermediul acestui proiect, ne dorim să promovăm utilizarea aplicațiilor ca și servicii în sectorul public și să demonstrăm fezabilitatea modelului de operator de cloud în administrația publică. Folosind platforma NEC Cloud Brokerage Suite, deja validată la nivel global, suntem capabili sa furnizăm aplicații și să integrăm într-un ecosistem unic digital: administrația, mediul de afaceri și cetățenii. Facem o invitație deschisă către toate instituțiile publice locale care doresc să participe în pilot:să testeze beneficiile utilizării aplicațiilor ca și servicii în scopul eficientizării actului administrativ, al optimizării costurilor și îmbunătățirii relației cu cetățenii”, a declarat Roxana Bănică, Country Manager pentru România, NEC Eastern Europe.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Costurile Ascunse ale Managementului Manual al Contractelor

Știai că automatizarea managementului contractelor îți poate crește profitabilitatea anuală cu până la 9%?

Citește tot arrow_forward

Zitec oferă acces gratuit la Mirro, soluția sa de creștere a performanței echipei

Zitec, lider pe piața de IT & digital marketing din România, recunoscut ca unul dintre cei mai apreciați angajatori din România, anunță că le va oferi companiilor doritoare, timp de trei luni, acces gratuit la aplicația Mirro, prima soluție completă de performance management din țară. În contextul în care din ce în ce mai mulți angajați sunt nevoiți s...

Citește tot arrow_forward

Procesele se îmbunătățesc continuu, prin tehnologia Cloud

Despre experianța uneia dintre cele mai mari companii din domeniul construcțiilor de mașini și unelte, care a decis încă din 2015 să folosească Sistemul modern de Management al Documentelor în Cloud, DocuWare, aflați din Studiul de Caz.

Citește tot arrow_forward