Cererea de aplicaţii de business s-a dublat în domeniile manufacturing şi auto, în prima jumătate a anului

17 septembrie 2014

Wizrom Software a înregistrat o dublare a cererii de soluţii software din partea companiilor de manufacturing în prima jumătate a anului, pe fondul creşterii nevoii de viteză şi acurateţe în gestionarea comenzilor de la beneficiarii exporturilor româneşti în străinătate. 

Cererea de aplicaţii de business s-a dublat în domeniile manufacturing şi auto, în prima jumătate a anului

Wizrom Software a înregistrat o dublare a cererii de soluţii software din partea companiilor de manufacturing în prima jumătate a anului, pe fondul creşterii nevoii de viteză şi acurateţe în gestionarea comenzilor de la beneficiarii exporturilor româneşti în străinătate. 

 

Lunga perioadă de incertitudine economică ce a urmat crizei economice, marcată de stagnarea cererii interne, a generat efecte neaşteptate în industrie. Obligate de stagnarea cererii interne, firmele de manufacturing s-au orientat către export, ceea ce le-a adus nu numai supravieţuirea, ci şi o neaşteptată prosperitate. La pachet, a venit nevoia de aplicaţii software cu care să gestioneze comenzile de la clienţii din afară.

Cererea neobişnuit de mare de soluţii software din partea sectorului manufacturing a generat o creştere de 5% a cifrei de afaceri a grupului Wizrom în primele şase luni ale anului, la 3,3 milioane de euro, estimarea pentru T3 fiind de asemenea optimistă.

„Această vară a fost marcată de o activitate foarte intensă, în sensul că pe lângă contractele de mici dimensiuni, am ajuns la o rată de mai mult de un contract de anvergură pe săptămână, un record absolut pentru ultimii şase-şapte ani. În general, un proiect de anvergură implică implementarea unei combinaţii de soluţii de tip ERP, BI, CRM, WMS, SFA şi altele, în funcţie de solicitările clienţilor”, a declarat Adrian Bodomoiu, Director General al grupului Wizrom, compania cu cel mai mare număr de clienţi ERP în România.

Pe lângă manufacturing, al doilea segment care a contribuit la creşterea grupului de companii Wizrom a fost şi este domeniul auto, unde competiţia dintre dealerii şi service-urile auto a generat o cerere de software de gestiune a bazelor de clienţi, fără precedent. Motivul este evident: aplicaţiile software ajută oamenii de marketing şi vânzări, dar şi pe cei din operaţional, să le ofere clienţilor o experienţă de calitate şi să-i atragă cu programe de loializare.

Creşterea veniturilor şi menţinerea ritmului de noi contracte se datorează şi posibilităţii de licenţiere de tip Software-as-a-Service (SaaS) în loc de sistemul de licenţiere tradiţional, ceea ce permite defalcarea investiţiei în rate lunare. În plus, se conturează şi o tendinţă interesantă în rândul managerilor care utilizează ERP:

„Am remarcat reorientarea utilizatorilor de ERP de la analiza istorică şi de cuantificare la cea de predicţie şi organizare, pentru a creşte eficienţa companiei. Practic, managerii nu mai folosesc ERP doar pentru a măsura ce a fost, ci şi pentru a eficientiza activitatea curentă şi a planifica viitorul”, a explicat directorul general al grupului Wizrom.

 

Wizrom

Wizrom Software, compania cu cel mai mare număr de clienți ERP din România, are peste 3.700 de clienţi şi 33.000 de licenţe instalate (iunie 2013). Wizrom Software oferă soluţii ERP, BI, WMS, CRM, SCM, SFA şi multe altele şi este în măsură să ofere cele mai bune soluţii pentru orice tip de companie: de l...

Aplicații software recomandate

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

5 Recomandări pentru managementul echipei de vânzări în contextul lucrului de la distanţă

Indiferent dacă este stare de urgenţă sau de alertă, îţi doreşti ca echipa de vânzări să-şi atingă target-ul. Apăsarea este că nu va mai întâlniţi şi interacţionaţi ca de obicei, deoarece oamenii lucrează de acasă. Iar după acum arată situaţia ultimelor două-trei luni, nu e tocmai simplu să coordonezi de la distanţă o echipă.

Citește tot arrow_forward

Nu te lăsa îngropat în hârtii, utilizează o soluţie inteligentă de document management

Auzim și discutăm tot mai frecvent de transformarea digitală a mediului de afaceri și de necesitatea digitalizării administrației publice. Dar nu băgăm de seamă faptul că în România business-urile se derulează încă preponderent pe bază de hârtie și că documentele în format fizic sunt prezente în orice birou, chiar și după ce ștampila a fost eli...

Citește tot arrow_forward