Aplicațiile software de tip eLearning, Video conferință și educaționale, în topul solicitărilor din ultima săptămână

19 martie 2020

Primul efect al pandemiei provocate de noul coronavirus în rândul companiilor din România resimțit de Softlead, singura platformă de tip marketplace din România, este acela al digitalizării segmentelor aflate la baza piramidelor organizaționale.

Aplicațiile software de tip eLearning, Video conferință și educaționale, în topul solicitărilor din ultima săptămână

În această perioadă, cele mai importante zone ce necesită un efort de eficientizare sunt cele ale comunicării și interacțiunii în cadrul companiilor, adaptate fiecărei structuri de organizare în parte.

Prin canalele de colectare de lead-uri din cadrul Softlead, cele mai multe cerințe de aplicații software au fost înregistrate de soluțiile de eLearning și de cele dedicate video conferințelor.

“Învățarea și comunicarea la distanță aduc în prim plan noi abordări ale organizării companiilor, din momentul în care acestea au decis să le ofere angajaților posibilitatea de a lucra de acasă. Zoom, Microsoft Teams și Skype au devenit canalele tot mai utilizate și în România, ambele platforme oferind soluții de screen-sharing și de conversare în timp real, alături de posibilitatea de a distribui colegilor din conferință fotografii, link-uri web sau documente. Sunt, însă, multe companii care solicită aplicații software românești, dezvoltate sau implementate de companii din România, ce oferă servicii de support și mentenanță local”, Alexandra Roată, Managing Partner Softlead.

De asemenea, aplicațiile software educaționale se află în topul lead-urilor primite pe Softlead, acestea fiind un instrument extrem de util pentru școlile, grădinițele sau after-shool-urile care vor să ofere în continuare beneficii la distanță copiilor, fiind în același timp preferate și de părinții care lucrează de acasă și vor să le ofere celor mici o ocupație recreativă și educațională.

Cu siguranță, aceste segmente vor crește exponential în următoarea perioadă, atât prin aplicații precum cele enumerate, cât și prin soluții complementare, ce vor susține economia și modelele de business ale unor companii ce nu pot active offline (exemplu: companii de Evenimente).

Topul aplicațiilor software solicitate în această perioadă este continuat de soluțiile de HelpDesk (creare de tickete, cu rol în managementul serviciilor de support, de gestionare a activității administrative), precum și cele destinate managementul resurselor umane.

În ultimii 5 ani, s-a înregistrat o creștere cu 44% a apetitului pentru lucrul la distanță, în afara birourilor din companii. Doar în Statele Unite ale Americii, astăzi lucrează prin canale de comunicare la distanță 4.7 milioane de oameni, aspect ce a contribuit masiv la deschiderea companiilor pentru flexibilitate. Astfel, conform unui raport Logitech, anul 2020 se afla deja într-o curbă ascendentă a apetitului pentru soluții software dedicate comunicării la distanță.

 Mai multe detalii despre soluțiile de comunicare, aici.

Softlead

Softlead este singurul marketplace cu rol de generator de lead-uri din România, peste 600 de soluții software fiind listate în cadrul platformei. 

Aplicații software recomandate

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Safetech Innovations lansează iSAM, prima soluție de securitate informatică dezvoltată in-house, în urma unei investiții de jumătate de milion de euro

Safetech Innovations, lider în sectorul securității cibernetice pe piața românească, lansează primul său produs de securitate informatică – iSAM (Information Security Automation Manager), o soluție pentru automatizarea procesului de management al securității informației în cadrul organizațiilor. 

Citește tot arrow_forward

Bitdefender a deschis la Târgu Mureș al cincilea birou din România

Producătorul de soluții de securitate cibernetică Bitdefender a deschis un nou birou la Târgu Mureș, al cincilea din România al companiei, pe lângă cele din București, Cluj-Napoca, Iași și Timișoara....

Citește tot arrow_forward

5 aplicații software ERP pentru companii medii

Aplicațiile software de tip ERP care pot fi implementate cu succes și accesibile companiilor mici, totodată, din punctul de vedere al costurilor, sunt cele care promit eficiența proceselor organizaționale pentru departamentele financiare, precum și o acuratețe a cifrelor unitare ale business-ului....

Citește tot arrow_forward