Bitdefender și Directoratul Național de Securitate Cibernetică din România își extind colaborarea pentru a ajuta Ucraina și aliații NATO

28 Feb 2022

Bitdefender, lider global în domeniul securității cibernetice, a anunțat astăzi că și-a extins colaborarea cu Directoratul Național de Securitate Cibernetică din România (DNSC) pentru a oferi gratis expertiză în domeniul securității cibernetice, informații despre amenințări informatice, dar și tehnologie de ultimă generație pentru a sprijini populația Ucrainei și aliații săi.

Bitdefender și Directoratul Național de Securitate Cibernetică din România își extind colaborarea pentru a ajuta Ucraina și aliații NATO

Declarație comună DNSC și Bitdefender:

Evenimentele geopolitice recente au transformat lumea pe care o știam. Mai mult ca oricând, trebuie să fim uniți pentru a face față provocărilor din ce în ce mai mari în materie de securitate cibernetică prezente și următoare.

Împărtășind aceleași misiuni și valori de integritate, libertate și reziliență, Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) al României – în parteneriat cu Bitdefender – va oferi consultanță tehnică, informații privind amenințările și, în mod gratuit, tehnologie de securitate cibernetică pentru orice afacere, instituție guvernamentală sau cetățean al Ucrainei, pentru atât timp cât este necesar.

În plus, Directoratul, în parteneriat cu Bitdefender, va oferi gratuit, timp de un an, tehnologii de securitate cibernetică produse de Bitdefender către orice companie sau entitate publică din spațiul NATO sau al Uniunii Europene care dorește să își crească nivelul de securitate prin înlocuirea soluțiilor de securitate cibernetică ce ridică semne de întrebare din punct de vedere tehnic sau geopolitic.

România consideră că spațiul cibernetic trebuie să fie unul sigur și rezilient, iar interesele geopolitice sau militare nu ar trebui să afecteze viața oamenilor și activitățile profesionale ale acestora.

Ne menținem angajamentul de a-i ajuta pe toți cetățenii, precum și pe actorii din sectorul privat și public din lumea liberă și democratică, pentru ca planeta noastră să rămână liberă de conflicte.

Invităm toate statele membre ale NATO și ale Uniunii Europene să contribuie la acest efort.

Declarație Bitdefender:

Pe măsură ce invazia din Ucraina se intensifică, amenințarea atacurilor cibernetice desfășurate de state-națiune, de organizații cibernetice și de simpatizanți ai hacktivismului este amplificată în mod semnificativ. Această colaborare consolidată este concepută pentru a sprijini organizațiile guvernamentale, infrastructurile critice, interesele economice și securitatea personală a cetățenilor care se confruntă cu un risc mai mare de atacuri distructive și de spionaj cibernetic.

„Suntem profund întristați de actul brutal și neprovocat de război împotriva poporului liber din Ucraina și ne angajăm să facem tot ce putem pentru a-l sprijini pe acesta și pe aliații noștri din NATO. Ca români mândri și ca o companie de cetățeni globali, suntem alături de vecinii noștri din nord care luptă cu curaj pentru viitorul lor”, spune Florin Talpeș, co-fondator și CEO al Bitdefender.

Pentru mai multe informații despre această colaborare, vizitați https://www.dnsc.ro/ și https://www.bitdefender.com/ukraine.html

Încă de la începutul său în 2001, Bitdefender continuă să ridice ștacheta pentru a stabili noi standarde în prevenirea proactivă a amenințărilor și eliminarii virusurilor, conducând, de cele mai multe ori, la descoperirea celor mai bune tehnici de detecție de securitate care previn extinderea amenințărilor.

Mulțumită produselor de primă clasă și tehnologiilor de ultimă generație, compania s-a extins rapid, devenind lider la nivel mondial. Bitdefender și-a facut apariția pe piața internațională o dată cu înffințarea primelor birouri deschise în Marea Britanie, SUA, Germania, Franța și Spania, dar și cu stabilirea de parteneriate strategice, fiind astfel prezentă în peste 100 de țări în întreaga lume.

La sfârșitul anului 2009, Bitdefender proteja milioane de utilizatori la nivel global și a asigurat utilizarea propriei sale tehnologii alături de mărci foarte bine cunoscute precum IBM și Virgin Media prin încheierea de parteneriate strategice.

2011 a adus cu sine o modificare fundamentală în filozofia companiei Bitdefender, organizația adoptând o nouă identitate organizațională. Acesta a fost de asemenea un an de succes, deoarece produsele Bitdefender destinate consumatorilor au fost primele care au fost votate, în mod simultan, după mulți ani, drept alegerea nr. 1 (în ceea ce privește soluțiile de securitate pentru internet) de trei dintre cele mai importante organizații de testare din lume.

Noua imagine acționează ca o legătură între rădăcinile companiei și viitorul său. Un lucru a rămas neschimbat: capacitatea Bitdefender de a oferi produse antivirus de înaltă calitate. Bitdefender oferă cea mai bună soluție antivirus utilizând aceeași tehnologie premiată pentru clienții individuali și rețelele companiilor, de la micile firme și până la companiile multinaționale, protejând toate stațiile de lucru.

Tehnologiile brevetate Bitdefender, bazate pe idei inovatoare și tendințe fruntașe în industria securității informațiilor, sunt în continuare recunoscute la nivel internațional ca cel mai bun software în securitatea internetului. Organizațiile independente care ne recompensează rezultatele remarcabile prin numeroase premii și certificări sunt: Av-Test.org, Virus Bulletin, ICSA Lab, Checkmark, PC World Top 100, acestea fiind doar câteva.

Bitdefender face tot posibilul să dezvolte constant tehnologiile utilizate pentru a fi mereu cu un pas înainte și pentru a oferi clienților cea mai bună rată de detecție combinată cu performanță și aplicabilitate flexibilă.

Află mai multe

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

FreyaPos lansează o inițiativă de sprijinire a micilor retaileri din România. Planul Retail Smart: 100 de licențe gratuite

FreyaPos, dezvoltator de soluții software pentru Horeca & Retail, anunță lansarea unei inițiative de susținere a micilor retaileri din România prin furnizarea gratuită a 100 de licențe software de gestionare a...

Citește articolul
Softlead

Digitalizarea caselor de amanet – soluții eCommerce potrivite și module recomandate

Industria caselor de amanet a cunoscut o dezvoltare semnificativă în ultimii ani pe piața din România. Conform datelor, în 2022 cifra de afaceri din acest sector a înregistrat o creștere impresionantă de 23% comparativ cu...

Citește articolul