Ce modificări aduce noul an pentru piața de retail?

02 februarie 2016

Adaptarea programelor de gestiune la modificările legislative este susținută de soluțiile IT utilizate de companii

Adaptarea programelor de gestiune la modificările legislative este susținută de soluțiile IT utilizate de companii

La începutul anului, retailerii au fost nevoiți să modifice în sistemele informatice de gestiune cota standard de TVA de la 24% la 20%.

Există și situații în care se aplică mai multe cote de TVA pentru produse similare. Astfel, gestiunea aspectelor fiscale pe întreg lanțul de distribuție a devenit o activitate mult mai complexă care necesită instrumente tot mai performante de lucru, retailul fiind una dintre cele mai dinamice piețe în economia actuală.

Capacitatea unei companii de a reacţiona la schimbare şi de a se adapta la noile condiţii de activitate depinde într-o mare măsură de soluțiile IT folosite.

”2016 a adus multe schimbări în activitatea retailerilor. Între cele mai semnificative sunt modificarea cotei standard TVA și noile obligații de raportare financiară. Când am dezvoltat soluția noastră ERP, SIVECO Applications 2020, am luat în calcul exact tipul acesta de provocări la care sunt supuși retailerii. Dorim să susținem activitatea comercianților prin intermediul acestui sistem informatic care permite un grad înalt de personalizare și este ușor de integrat la dimensiunea organizației. Și aici ne gândim în mod egal la firmele mari, aparținând unor lanțuri importante de distribuție dar și la cele mai mici, independente”, spune Ștefăniță Ghiță, director dezvoltare al departamentului SIVECO Applications.

SIVECO România răspunde necesităților pieței de retail cu un pachet de soluții informatice care acoperă următoarele activităţi: vânzări, case de marcat, gestiunea depozitelor, stocuri, aprovizionare, mijloace fixe, financiar-contabilitate, contracte și transporturi.

Soluțiile pentru retaileri fac parte din pachetul integrat SIVECO Applications 2020, un sistem adaptat cerințelor actuale ale pieței din România, cel mai cunoscut şi mai larg utilizat ERP românesc.

Pachetul de soluții IT al SIVECO România pentru retaileri cuprinde un set complet de componente dintre care, unele, extrem de specializate:

  1. Componenta Managementul Vânzărilor asigură urmărirea tuturor operațiunilor efectuate asupra produselor aprovizionate, managementul activității agenților de vânzări, managementul formulelor de calcul al preţului de livrare și oferă analiza comercială şi financiară a clienţilor.
  2. Componenta pentru Managementul Depozitelor asigură optimizarea stocurilor și a fluxurilor unui depozit.
  3. Componenta Case de marcat asigură controlul stocurilor în fiecare magazin, inventarierea automatizată, modificarea rapidă a cotei TVA și procesarea tranzacțiilor în timp real.
  4. Managementul Mijloacelor Fixe asigură gestiunea mijloacelor fixe pentru întreaga perioadă de utilizare, de la achiziționarea și înregistrarea lor până când acestea sunt scoase din funcțiune precum și înregistarea automată în financiar-contabilitate a cheltuielilor cu amortizarea.
  5. Managementul Transporturilor creează o arhivă cu privire la documentele mijloacelor de transport, gestionează foile de parcurs și definește coeficienţi specifici.

SIVECO Romania SA

SIVECO Romania este liderul caselor româneşti de software şi unul dintre liderii regionali de succes în domeniul eLearning, eHealth, eAgriculture, eCustoms, eGovernment și eBusiness din Europa Centrală şi de Est. Compania dezvoltă şi exportă soluţii IT şi proiecte de consultanţă cu valoare adăugată ridicată către ţări ...

Aplicații software recomandate

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

5 Recomandări pentru managementul echipei de vânzări în contextul lucrului de la distanţă

Indiferent dacă este stare de urgenţă sau de alertă, îţi doreşti ca echipa de vânzări să-şi atingă target-ul. Apăsarea este că nu va mai întâlniţi şi interacţionaţi ca de obicei, deoarece oamenii lucrează de acasă. Iar după acum arată situaţia ultimelor două-trei luni, nu e tocmai simplu să coordonezi de la distanţă o echipă.

Citește tot arrow_forward

Romanian Software lanseaza versiunea in Cloud a platformei de salarizare si administrare a resurselor umane, colorful.hr, pentru a veni in sprijinul IMM-urilor

Romanian Software, unul dintre liderii pietei romanesti de solutii software dedicate resurselor umane, a lansat in Cloud platforma colorful.hr. Platforma este specializata in salarizarea, recrutarea si administrarea resurselor umane si vine in sprijinul companiilor mici si mijlocii, care doresc sa isi automatizeze o parte din activitatile aferente departamentelor de HR.

Citește tot arrow_forward