Compania românească Instant Factoring câștigă finala CESA (Central European Startup Awards) din Varșovia, fiind desemnat „Cel mai bun startup FinTech”

25 Oct 2018

Platforma Instant Factoring, reprezentantă a  României la Central European Startup Awards 2018 (CESA), a câștigat finala concursului, fiind desemnată Cel mai bun startup FinTech (Best Fintech Startup)”, în cadrul unui eveniment ce a avut loc seara trecută la Varșovia. Startup-ul românesc a concurat cu alte 9 startup-uri FinT

Compania românească Instant Factoring câștigă finala CESA (Central European Startup Awards) din Varșovia, fiind desemnat „Cel mai bun startup FinTech”

Central European Startup Awards este una dintre cele mai importante competiții din regiune ce sprijină startup-urile. La competiție au participat 80 de startup-uri, spații de co-working, antreprenori și investitori din 10 țări europene: Austria, Polonia, Republica Cehă, Slovacia, România, Bulgaria, Serbia, Croația, Slovenia și Ungaria. Fiecare dintre acestea au organizat o etapă locală a concursului desemnându-și câștigătorii. Platforma Instant Factoring a câștigat marile premii ale etapei naționale la categoriile „Startup-ul Anului” și „Cel mai bun Startup FinTech”.

”Suntem încântați că în an centenar am așezat România pe primul loc în Europa Centrală și de Est, într-un concurs al inovației, al celor mai creative minți, al celor curajoși să se lanseze în proiecte de antreprenoriat menite să redefinească modalitatea în care se sprijină dezvoltarea companiilor mici și mijlocii, cum este segmentul nostru de piață – finanțarea companiilor mici și a microîntreprinderilor. Mai mult, suntem mândri că este pentru prima dată când un startup din România câștigă o competiție de asemenea anvergură.”, declară Elisa Rusu, CEO și Co-fondator Instant Factoring.

În urma finalei central-europene, Instant Factoring va merge mai departe ca unic reprezentant al României în etapa finală, Global Startup Awards, ce va întruni finaliștii celor 60 de țări concurente, de pe 3 continente. Marea finala se va desfășura în China la finalul anului 2018.

”Este o dovadă că în România se pot face lucruri bune, cu inovație și profitând de tehnologia actuală, care să sprijine dezvoltarea sănătoasă a mediului de afaceri, în ciuda tuturor piedicilor și a impredictibilității cu care se confruntă companiile românești la ora actuală. Felicităm startup-urile românești cu care am fost în concurs în etapa regională de la Varșovia și le dorim succes în creștere și extindere internațională”, a completat Elisa Rusu.

Instant Factoring este prima platformă FinTech de factoring din România și Europa de Sud Est. Misiunea sa este să faciliteze dezvoltarea afacerilor mici furnizându-le soluții flexibile și inovatoare de finanțare. Mobilizând nevoia acută de finanțare a companiior mici, Instant Factoring oferă o soluție transparentă de lichiditate, țintind să transforme în numerar orice factură de până la 10.000 RON, în mai puțin de 24 de ore. Promisiunea Instant Factoring adresată clienților săi cheie este adoptarea unei decizii de finanțare în 2 ore, iar în cazul în care aceasta este pozitivă, plata facturii finanțate în 24 de ore, fără solicitarea altor documentații suplimentare care să îngreuneze procesul de acordare a banilor.

Instant Factoring își întemeiază succesul pe echipa exprimentată în soluții tehnologice avansate, factoring și atragerea capitalului, deținând un model intern patentat de credit - scoring bazat pe inteligență artificială și analiză predictivă în vederea luării deciziilor de risc rapide și acurate. Informațiile și datele financiare se extrag în timp real din peste 25 de surse publice pentru a evalua atât riscul clientului, cât și pe cel al cumpărătorului, precum și pentru a oferi transparență totală în avans asupra prețului. Platforma www.instantfactoring.com deține un calculator de simulare a prețului care oferă în avans informații despre valoarea finanțată din totalul facturii și costul aferent.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Care sunt criteriile DESI și cum le poți respecta?

Programul de Digitalizare pentru IMM-uri a introdus, și promovează deja, criteriile DESI/criteriile de digitalizare pentru evaluarea proiectelor finanțate din surse nerambursabile. Pe termen lung, aceste criterii se vor generaliza, deoarece fac...

Citește articolul
Softlead

Cât costă și ce include un magazin online performant?

Cu o creștere estimată la 8 trilioane de dolari până în 2026, industria e-commerce reprezintă un sector semnificativ ce coagulează vânzări rezultate din mai multe domenii de activitate. De aceea, nevoia de a investi...

Citește articolul