Cum poți măsura obiectivele și indicatorii de performanță în companii mici și medii?

25 Apr 2023

Studiu de caz Softlead

Cum poți măsura obiectivele și indicatorii de performanță în companii mici și medii?

Inspirați de cât de utile sunt anumite tipuri de aplicații software chiar și pentru companiile de tip start-up, lansăm o serie de studii de caz ce indică modul în care am ales să folosim suita de soluții IT în echipa Softlead.

Indiferent de mărimea companiei (număr de angajați, cifră de afaceri, industrie), măsurarea performanței este elementul principal care unește echipele în jurul unui set de obiective comune. De aceea, prima aplicație software despre care vom povesti cum a adus îmbunătățiri la nivelul Softlead este Mirro.io, o soluție care ajută companiile în procesul de setare, monitorizare și evaluare a performanțelor organizaționale, într-un mod extrem de prietenos, facil și ușor de înțeles.

Număr utilizatori: Sub 10

Tipuri de activități: management, dezvoltare software, marketing, vânzări.

Durata utilizării aplicației: Peste 2 ani

Ce este Mirro?

Mirro.io este o soluție software 100% specializată în gestionarea și monitorizarea performanței angajaților (OKRs), dar și echipelor de management, oferindu-le liderilor posibilitatea de a identifica zonele deficitare din cultura și valorile companiei sau din analiza rezultatelor financiare/de business, putând ulterior să facă pași spre rezolvarea lor.

Conceptul de OKRs a devenit tot mai des utilizat în organizații, atât pentru a gestiona echipe de lucru care interacționau la distanță, cât și pentru a crește rezultatele sau chiar pentru supraviețuirea unor business-uri. În mai puțin de un an, cele mai multe dintre companii au implementat principii de funcționare care să le asigure îndeplinirea obiectivelor pe toate nivelele de management sau de execuție ale afacerii lor: structură, luarea deciziilor de business în mod centralizat, stabilirea obiectivelor și a indicatorilor de performanță, aplicabilitate, aliniere și leadership.

Cum a fost aleasă aplicația?

Pentru un start-up, stabilirea obiectivelor și indicatorilor de performanță (OKRs) este un proces esențial, dar care necesită o înțelegere și o implementare rapidă a conceptelor, indiferent de tipurile de activități, de experiența colegilor sau de nivelele de management interne. Abordarea Mirro le îndeplinește cu succes pe toate, iar la acestea se adaugă avantaje semnificative cum ar fi: prețul mic per utilizator, onboarding-ul sau serviciile de customer care/success.

Mai mult decât atât, o companie de tip start-up are nevoie de maximă transparență pentru a putea crește accelerat, iar viziunea Mirro îmbățișează acest beneficiu. Astfel, cu ajutorul aplicației software, echipa reușește să rămână implicată și aliniată obiectivelor comune, fiind constant activi și conectați la orice noutate din viața companiei.

Cum folosim la Softlead aplicația Mirro.io?

Un start-up nu deține mereu suficiente resurse pentru a putea opera în mod corect administrarea concediilor, contractelor, documentelor interne și pentru a monitoriza constant setul de obiective de vânzări, de marketing, PR. De aceea, iată care sunt cele mai importante 8 tipuri de activități în care Mirro.io a răspuns cu succes:

Care au fost rezultatele post implementare OKRS?

Analiza performanțelor după implementarea obiectivelor și indicatorilor poate fi împărțită în 2 etape: înțelegerea, setarea și asumarea OKRs și utilizarea constantă a aplicației software Mirro.io. Fiecare dintre acestea necesită rigurozitate din partea întregii echipe, dar și utilizarea altor instrumente conexe care să poată oferi acces la date și la rapoarte pentru fiecare departament/activitate în parte. De exemplu, pentru echipa de vânzări, utilizarea unei soluții software de tip CRM (Customer Relationship Manager) este esențială în atingerea obiectivelor și nu poate fi înlocuită de o aplicație de tip OKRS (Mirro).

Ce trebuie să știi înainte să implementezi o soluție software de tipul Mirro.io?

Utilizarea unei soluții software dedicată managementului obiectivelor și indicatorilor de performanță necesită stabilirea unor așteptări conforme cu rolul unei astfel de aplicații. Mai exact, ca orice instrument IT, succesul implementării constă în folosirea constantă și corectă a aplicației, de popularea cu date, de flexibilitate în corectarea/adaptarea indicatorilor.

De asemenea, iată câteva concluzii utile desprinse din activitatea Softlead:

Cât costă licența Mirro?

Mirro oferă posibilitatea alegerii între plata unui abonament lunar sau anual. Costurile pornesc de la 5 euro/lună/utilizator (varianta standard, cu plată anuală). În cazul companiilor mari și foarte mari, cu peste 1000 de utilizatori, se pot solicita oferte personalizate. 

Citește și: Cum creștem performanța angajaților în perioade dificile?

Vrei să afli mai multe informații despre aplicație sau să soliciți un demo personalizat? Completează formularul de mai jos sau trimite un e-mail pe adresa [email protected]

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

FreyaPos lansează o inițiativă de sprijinire a micilor retaileri din România. Planul Retail Smart: 100 de licențe gratuite

FreyaPos, dezvoltator de soluții software pentru Horeca & Retail, anunță lansarea unei inițiative de susținere a micilor retaileri din România prin furnizarea gratuită a 100 de licențe software de gestionare a...

Citește articolul
Softlead

Digitalizarea caselor de amanet – soluții eCommerce potrivite și module recomandate

Industria caselor de amanet a cunoscut o dezvoltare semnificativă în ultimii ani pe piața din România. Conform datelor, în 2022 cifra de afaceri din acest sector a înregistrat o creștere impresionantă de 23% comparativ cu...

Citește articolul