Ericsson dezvăluie potențialul 5G pentru România

09 Jun 2017

Un nou raport realizat de Ericsson arată că, în România, digitalizarea industriilor va genera un venit potențial pentru jucătorii din industria IT&C de 8,4 miliarde de dolari până în 2026.

Ericsson dezvăluie potențialul 5G pentru România

Un nou raport realizat de Ericsson arată că, în România, digitalizarea industriilor va genera un venit potențial pentru jucătorii din industria IT&C de 8,4 miliarde de dolari până în 2026.

Dintre aceștia, 3,2 miliarde dolari vor reprezenta venituri generate de tehnologiile 5G.

Energia/utilitățile, producția și siguranța publică (în această ordine) vor fi industriile care vor contribui semnificativ la această oportunitate de business, datorită investițiilor masive pe care le vor face în digitalizarea bazată pe 5G.

La un eveniment organizat împreună săptămâna viitoare, Ericsson și Telekom România vor aduce experiența 5G în România prin organizarea primului demo 5G live din țară. Astfel, cele două companii vor demonstra capabilitățile acestei tehnologii într-o rețea live printr-o serie de teste de viteză și latență.

Potențialul global de business al 5G

Oportunitățile de business ale implementării de tehnologii 5G în digitalizarea industriilor sunt estimate la peste 1,2 trilioane de dolari la nivel global în 2026.

Raportul “Potențialul de business al tehnologiilor 5G – digitalizarea industriilor și oportunitățile încă neexplorate ale operatorilor” analizează oportunitățile de business ale tehnologiilor 5G generate de digitalizarea industrială, concentrându-se pe opt industrii globale cheie, printre care se numără producția, siguranța publică, serviciile financiare, sănătatea, sectorul auto, transportul public, media și divertismentul, energia și utilitățile.

Ericsson a identificat oportunități enorme pentru operatorii telecom care vor susține digitalizarea industriilor și estimează venituri potențiale de până la 582 miliarde de dolari până în 2026, echivalentul unei creșteri de 34% a veniturilor.

Raportul arată, de asemenea, că industria manufacturieră și sectorul de utilități și energie vor fi cele 2 segmente de activitate cu cel mai mare potențial pentru creșterea veniturilor datorită tehnologiei 5G. Valorificarea acestui potențial necesită, însă, investiții susținute în dezvoltarea 5G, dar și adaptarea organizațiilor, a modelelor de activitate și a strategiilor de dezvoltare a business-ului. De aceea, pentru a valorifica la maxim puterea tehnologiei 5G, operatorii trebuie să își regândească rolul și valoarea pe care o oferă clienților lor, dar și modelele de business pe care le utilizează.

Parteneriatele sunt esențiale pentru dezvoltarea unor noi modele de business pentru 5G. Astăzi, 33 de operatori din toată lumea colaborează cu Ericsson pentru a-și construi viitorul 5G. În plus, Ericsson are acorduri de colaborare pentru 5G cu 20 de parteneri din diferite industrii, precum și cu 45 de universități și institute de cercetare/tehnologice.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

5 activități din construcții care pot fi optimizate cu ajutorul aplicațiilor software potrivite

În industria construcțiilor, companiile se confruntă cu diverse provocări legate de eficiența proceselor și gestionarea proiectelor. Aplicațiile software enterprise pot juca un rol esențial în abordarea acestor provocări, oferind...

Citește articolul
Softlead

Care sunt criteriile DESI și cum le poți respecta?

Programul de Digitalizare pentru IMM-uri a introdus, și promovează deja, criteriile DESI/criteriile de digitalizare pentru evaluarea proiectelor finanțate din surse nerambursabile. Pe termen lung, aceste criterii se vor generaliza, deoarece fac...

Citește articolul
Softlead

Cât costă și ce include un magazin online performant?

Cu o creștere estimată la 8 trilioane de dolari până în 2026, industria e-commerce reprezintă un sector semnificativ ce coagulează vânzări rezultate din mai multe domenii de activitate. De aceea, nevoia de a investi...

Citește articolul